Chuť Vietnamu
Uyen Luu
Udělejte si doma jednoduché vietnamské jídlo. Když začnete vařit podle této vietnamské kuchařky, zjistíte, že potřebujete jen hrstku surovin a pak se budete snažit vyvážit sladkou, kyselou, slanou, hořkou, ostrou a umami chuť. Mnoho receptů je pro každodenní vaření - od rychlých polévek po pokrmy sdílené členy rodiny z jedné mísy a zázraky z jednoho hrnce. V knize jsou jídla i na víkendy a svátky, kdy máte o něco více času na vaření. Říká se tomu jídlo pro zábavu. Pokrmy můžete upravovat podle toho, jaké suroviny máte po ruce, a pokud něco neseženete, nahradíte to, recepty slouží jako kostra z přísad a postupů. Přizpůsobujte recepty, spotřebovávejte všechno beze zbytků a vystačte si s tím, co máte. Snadno poznáte, jak lze dát jídlu pravou vietnamskou chuť. Čeká vás třeba tofu s rajčaty a výhonkovou brokolicí v rybí omáčce, houby a topinambury prudce opékané v pánvi, horká a ohnivá zelenina s ančovičkami, kuřecí salát s cukrovým hráškem, vietnamským koriandrem a šalotkami nebo čerstvé závitky se salátem.... celý text
Přidat komentář
Kniha mě na první pohled zaujala obálkou. Ta růžová se zlatými detaily je nádherná. Recepty i když z exotických surovin jsou využitelné v domácím prostředí a vypadají skvěle. Jsou přehledné a doplněny o velmi hezké a kvalitní fotografie. Musím říct, že na poli kuchařek je to opravdu příjemné překvapení.
Knihu jsem si nejdříve půjčila v knihovně a hned věděla, že ji prostě musím mít. Skvěle zpracovaná, spousta výborných receptů i rad. Dlouho jsem hledala něco podobného