Colorado Kid

Colorado Kid
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347722/bmid_colorado-kid-YOz-347722.jpg 3 637 637

Některé záhady jsou neřešitelné… Studentka žurnalistiky přijíždí na odlehlý ostrov kvůli stáži v místních novinách. Jednoho dne se dozvídá, že ostrůvek skrývá záhadu, o níž jí dosud nikdo neřekl. Nakonec jí kolegové z redakce celý příběh vyprávějí: Co byl zač ten muž, který byl před čtvrt stoletím nalezen mrtvý na pláži, kdo ho zabil a proč? Vyšetřování případu opakovaně vedlo do slepých uliček a dodnes se mnoho neví. Místní redaktoři jsou neobjasněným příběhem „Colorado Kida“ fascinováni, vyprávěním utužují dávné přátelství a zároveň zkoušejí profesní vytrvalost mladé stážistky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , Beta-Dobrovský

The Colorado Kid, 2005

Igramul
17.10.2017 4 z 5

Je to taková příjemná oddechovka od Kinga :) Mě se líbila a záhadu si můžete domyslet dle svého :)

Basta1912
15.10.2017 3 z 5

Slibný začátek - očekávala jsem od Stephena alespoň šokující závěr. Jinak ale moc pěkně napsané, čtivé, vtáhne do děje. Samotný příběh má ale možná větší potenciál, než autor využil.

danny_21
13.10.2017 2 z 5

Slabá novelka, která svou formou a délkou spíš odpovídá povídce delšího rázu. King si rozhodně dnes může dovolit experimentovat se žánry a dělá to často, nicméně ani jemu tentokrát neodpustím slabý námět, které pořádně nikde nezačíná a nekončí, jedna mrtvola detektivku nedělá, na thriller to nemá koule a obsahově a filosoficky mě to úplně minulo - sorry Steve, takhle ne - 40 %

mot33
08.10.2017 4 z 5

Klasický King jako rozšířená povídka sice tomu kousek chybí ,ale u mě jako milovníka věcí od autora ano.

Valentine
05.10.2017 2 z 5

Na to, že to je Kingovka, musím tuhle kratičkou záležitost hodnotit celkem negativně. Kniha se snaží budovat napětí a předvést čtenáři neřešitelnou záhadu, ale nějak jí to v tomhle případě moc "nebaštím". Děj je v podstatě nulový, jedná se jen o popis jediné události vyložený formou rozhovoru tří osob. Hlavní hrdinka působí zcela samoúčelně a závěr knihy mě spíš zklamal než aby mě zanechal se zájmem napjatou. Škoda, ale vypadá to, že ani Kingovi se pokaždé nezadaří.

V28
22.09.2017 5 z 5

Příběh bez pořádného začátku a bez konce. Přesto s výbornou, tajemnou atmosférou, kdy hltáte podobně jako Stephanie každou větu, každé slovo dvou spekulujících staříků o Colorado Kidovi. Tohle si může dovolit a dokáže jen Stephen King.

Boboking
21.09.2017 4 z 5

Dočteno! Ani horor, ani detektivka, ale King každým coulem. Konec nekonec, ale hlavní je, že nikdy nic v životě neberte jako neměnné, zažité, logické.

Darknessfriend
19.09.2017 4 z 5

Docteno za pár hodin v jednom dnu super zahadny pribeh o jednom mrtvem muzi, a dvou starých novinarich vypravejici zahadne umrti jednoho muze na plazi, jedne mlade nadejne novinarce bavil sem se a rozuzlení celeho pribehu si zkuste precist vy za me 4/5 moc otazek a malo nejasnych odpovedi vam bude pro tentokrát muset stačit.

michal666
19.09.2017 4 z 5

Taková klidná jednohubka. Trochu mě překvapil konec, ale autorovo závěrečné vysvětlení dává i smysl a nakonec jsem rád, že je konec takový jaký je. Komu se líbil Lunapark, mohl by se líbit i Colorado Kid. Za mě taky super Kingovka.

Carol96
17.09.2017 4 z 5

Kniha se mi velice líbila, ačkoliv se nejedná o klasickou kingovku.
Neřadila bych jí mezi nejlepší knihy S. Kinga. Je to velice útlá kniha, proto jsem si při čtení myslela, že bude mít velice rychlý konec. Když jsem se ale na úplný konec knihy dostala, byla jsem velice překvapená, protože kniha vlastně konec vůbec nemá. Knihy bez konce moc v lásce nemám, ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo. Stále jsem přemýšlela, kdo a proč to udělal atd.
Knihu sice hodnotím kladně, ale nedoporučuji jí všem (hlavně tedy těm, kteří nemají rádi knihy bez konce).
Hodnocení: 83%

klara225
16.09.2017 3 z 5

Záhady mám ráda a myslím, že je lepší, když jako taková zůstane bez vysvětlení, abychom si mohli každý popřemýšlet a vytvořit třeba nějaký závěr. Stejně si ale myslím, že takový příběh (který vlastně není příběhem... na tuto hlášku jsem byla už opravdu alergická :D) si může dovolit King, ale kdyby s ním přišel autor "menšího rozměru", nevím, zda by se setkal s úspěchem u čtenářů. Každopádně to bylo zajímavé, ale jsem ráda, že už to mám za sebou a můžu se pustit do jiné knížky.

happy-smile
15.09.2017 4 z 5

Zezačátku mi kniha přišla divná, nemohla jsem se do ní začíst. Ale potom mě to chytlo a byla jsem opravdu zvědavá, jak King rozvine tu záhadu. Colorado Kid je opravdu zajímavá povídka, kterou byste si neměli nechat ujít.

3DD!3
12.09.2017 4 z 5

Skvěle odvyprávěná záhada od machra na příběhy. Colorado Kid se sice tváří jako detektivka, ale strejda King má malinko jiné plány. Test mladé novinářky od dvou starých borců z oboru se zatraceně dobře čte a znovu o nás něco vypovídá. Nic nedokáže mozek nastartovat lépe než neznámá...

Jančislava
11.09.2017 3 z 5

Tato povídka mě nijak zvlášť neoslovila. Konec příběhu mě moc nepotesil, ale ani postavy mi nesedí. Trochu nechápu proč vyšla zvlášť a ne jako součást nějaké sbírky.

majáček
03.09.2017 4 z 5

Z hlediska vypravěčského skvělé. Takové ,,filozofání" nad dávnou událostí.

SedllY
02.09.2017 3 z 5

Dobré.. U Kinga jsem zvyklý na víc. Společně s knihami Puls a Holčička, která měla ráda Toma Gordona nejslabší "kingovky".
Každopádně zpracování knihy i cena super!

barlow
30.08.2017 3 z 5

Zajímavý rozhovor tří lidí, kteří se tváří, že řeší detektivní případ. Místo toho je to spíše civilní povídka. Musím však ubrat hvězdičku za to, že v reálu devadesátistránkovou povídku vydali jako novou knihu, to se mi opravdu nelíbí.

Greene
29.08.2017 5 z 5

Čekal jsem vlastně detektivku, ale to, co King nabídl, bylo ještě lepší, než co jsem myslel. Colorado kid je taková jednohubka, která ale krásně nasytí.

Terva
29.08.2017 1 z 5

…..ve skutečném životě je počet skutečných příběhů
…...které mají začátek, prostředek a konec
…..chabý až mizivý.

Vypadá to, že tu někdo chtěl na Kingovi vydělat. Deset let starý příběh u nás deset let nikdo nechtěl vytisknout a po přečtení se ani nedivím. Jenže jako správný Kingofil jsem si samozřejmě musel knihu koupit. Je to přece povinnost. Protože, co kdyby to bylo dobrý – ups.

Není to nic moc. Jedná se o prodlouženou povídku, kterou Mistr King napsal pro Bostonské noviny Globe, které i v příběhu zmiňuje. Prostě jen k příběhu přidal pár řádků navíc a vydalo se to jako kniha. Ale, co, pan King na to má právo, tak proč ne. Příběh je tak bohužel zbytečně prodlužovaný, někdy se čtenář trochu ztrácí a hlavně se i celkem dost nudí.

Je to zatím asi nejhorší věc, co jsem od pana Kinga četl. Délka přečtení není ani dva dny s přestávkama na spaní a práci.

Malá ochutnávka tentokrát nebude. Ať jsem se snažil, jak jsem chtěl, nic pořádného jsem tam nenašel.

Jediné co jsem z příběhu vyndal, je pár citátů, které se v moři těch lepších určitě na profilu Stephena Kinga úplně ztratí.

ZAJÍMAVOST:
Stephen King tento příběh věnoval Danu J. Marlowovi, autorovi knihy „Hra jménem Smrt“

CITÁT – Všechno staré je dřív nebo později zase nové.

Demimortuus
28.08.2017 3 z 5

Přemýšlím, jestli se mi u Kinga někdy stalo, že se mi nepodařilo do příběhu proniknout. Tady se tomu tak stalo. Chybí napětí a ani jako taškařice mne "Colorado Kid" nijak nazasáhl. Pokus, který příliš nevyšel, i když je řemeslně zvládnutý. Ale to je u Steva samozřejmost.