Léčebna

Léčebna
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532224/bmid_lecebna-65ccf565ee691.jpg 4 227 227

Connie Woolwine série

< 2. díl

V přísně střeženém ústavu pro ty nejhorší zločince dojde k vraždě zdravotní sestry. A pohřešuje se i její novorozeně. Únosce žádá výkupné, čas neúprosně běží. Forenzní psycholožka Connie Woolwineová dokáže proniknout do mysli pachatele jako nikdo jiný, a tak se v utajení vydává mezi vyšinuté sériové vrahy. K nalezení dítěte má pět dní, déle kojenec nemůže přežít. Connie v ústavu narazí nejen na zlo v čiré podobě, ale také na hranice vlastní příčetnosti. Splní svůj úkol dřív, než se jí zmocní šílenství?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

The Institution, 2023

Dumicek
11.11.2024 5 z 5

Léčebna, odříznuta od okolního světa, která střeží ty největší psychopatické vrahy..ale jsou opravdu ti nejnebezpečnější pod zámkem nebo číhá ještě větší zlo v prostorách léčebny? Za mě hodně silné, brutální a ten závěr má sakra grády. Trnula jsem hrůzou jak to dopadne a nemohla jsem přestat číst. Jo je to přitažené za vlasy, ale to vůbec nevadí, protože to bylo prostě ohromující.

Missy666
10.11.2024 3 z 5

SPOILER!
Předem říkám, že knihy Helen Fields mám ráda - série s Lucem a Avou mě nadchla. Dvojka Connie a Baarda už bohužel tolik ne. Špičková profilerka se nechá oblbnout týpkem, který je tak přátelský a bezelstný, že to od začátku bije do očí. Následně špatně vyhodnotí i jednoho z "hostů". Padoucha v personálu jsem taky tipla na první dobrou. Baarda tam jen bezdůvodně statuje, protože je tak utajený, že vlastně nemá prostor nijak zasáhnout. Celá zápletka s únosem a kryptoměnou hodně překombinovaná. A Conniini duchové minulosti, kteří z ní málem udělají dalšího kandidáta na celu v Léčebně, její profesionální způsobilosti nijak nepřidali. Takže nemít kliku a průvan ve skříni, bůh ví, jak to skončilo.

moudivlacek
09.11.2024 5 z 5

Chcete poznat psychopaty a vrahy? Žádný problém. Nechte se s hrdinkou Connie a hrdinou Baardou zavřít do psychiatrické léčebny. On jako tajemný pacient armády s vysokým stupněm tajemství a ona jeho terapeutka. Zároveň vyšetřují záhadnou brutální a odpornou vraždu ženy a zároveň pátrají po novorozenci.
Je vrah a vrah, je psychopat a psychopat. Hlavně Connie zde dostane psychicky i profesionálně zabrat.
Kniha není pro slabé nátury, ani ne tak na žaludek, jako na nervy. Tenhle příběh má rozhodně grády. Knihu doporučuji.

ropotamo
31.10.2024 4 z 5

Začátek byl velmi slibný, ale čekala jsem popravdě více. O psychopatických sériových vrazích tam toho napsáno moc nebylo a čekala jsem, že do děje zasáhnou daleko více. Klasický konec, kdy Connie bojuje sama a zraněná proti přesile a vyhrává mě lehce zklamal. Ale abych pouze nehanila: námět dobrý, napínavé a čtivé.

hana1039
31.10.2024 audiokniha 5 z 5

Mrazivé, smutné konce v léčebně, ať už se jedná o ,,hosty,, nebo zaměstnanců... interpretace p.Zahálky nemá chybu...

Sixao
19.10.2024 4 z 5

Doktorka Connie se v rámci vyšetřování tentokrát nechá fiktivně zaměstnat v léčebně pro pachatele nejzávažnějších trestných činů. Na uzavřeném oddělení pro sériové vrahy došlo k vraždě jedné z ošetřujících sester. Connie na klienty zařízení i své dočasné kolegy uplatňuje psychoanalýzu a profilování. V rámci toho se postupně dovídáme podrobnosti o jednotlivých svěřencích oddělení. Vylíčení hrůzného zabíjení a týrání mi tady připadalo trochu prvoplánové. Mnozí zaměstnanci léčebny mají taky pohnutý osud, takže bláznů a podezřelých pod jednou střechou je víc než dost. Jak je Connie vlastní, používá svérázné metody a nakonec nasazuje i vlastní život, aby odhalila viníky a našla malou Auroru. Na můj vkus tam bylo až moc zbytečného riskování a postupů, kterým se dalo těžko věřit. První díl se mi líbil víc, i protože Baarda měl víc prostoru.

Jíťa307
18.10.2024

Velmi napínavý děj se odehrává v ponurém prostředí Léčebny, kde se léčí ti nejhorší zločinci. Je zde spáchán krutý trestný čin – brutální vražda zdejší zdravotní sestry, která byla ve vysokém stupni těhotenství a násilný císařský porod, po kterém novorozená holčička zmizela. To vše chce vyřešit v utajení forenzní psycholožka Connie Wolwine, která se nechá dobrovolně zavřít do léčebny. Oceňuji to, že se autorka věnuje i jednotlivým vrahům a zkoumá důvody jejich otřesných činů. Na vyřešení případu, kde se novorozená Aurora nachází je pouze 5 dnů, protože delší dobu nemůže přežít. Poslechnuto jako audio skvěle namluvené Martinem Zahálkou. Doporučuji všem, kteří si chtějí poslechnout skvělý thriller.

L.Helena
17.10.2024 4 z 5

Audiokniha
Nevlídné drsné prostředí plné psychopatů, a to nejen mezi "klienty". Trochu nevšední vyšetřovací metody, pochybuju, že by to v reálu bylo takto možné, ale je to fikce, takže budiž. Jinak o napětí, překvapení, ponurou atmosféru a zajímavý děj rozhodně není nouze.

Pája699
08.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla vážně psycho jízda :-D

Connie se nechá s policistou Baardem dobrovolně zavřít do Léčebny mezi samou elitu psychicky narušených vrahů, aby odhalili smrt sestřičky Tary a zmizení jejího nenarozeného dítěte. Brrr..už jen když to píšu, mi opět běhá mráz po zádech jako při čtení této knihy.

Ponuré prostředí a atmosféra na vás dýchá na každé stránce. V průběhu čtení si říkáte, že by tam měli být zavřeni všichni, včetně personálu :-) Tato práce je asi pro silnější povahy a nátury.

Peckovně popsané myšlení vrahů..jejich motiv, postup…taková sonda do jejich hlavy…

Mě to bavilo. Mělo to napětí a grády. Vrah byl slizký had a na mušce jsem ho měla velmi brzo…tedy aspoň jednoho z nich .-)

Adris
16.09.2024 5 z 5

V psychiatrické léčebně někdo násilně vyjme císařským řezem dítě ze zdravotní sestry Tary. Inkognito do léčebny nastoupí dva policejní spolupracovníci - Connie a Bard. Mají za úkol zhodnotit místní pacienty (sériové vrahy) a personál a zjistit, kdo z nich byl takového činu schopen. Doktorka Connie postupně skrze fingované terapie naslouchá příběhům sériových vrahů a mapuje, kdo z nich se na činu mohl podílet. Jenže mají v tom prsty pouze pacienti?

Za mě velice napínavá audiokniha, baví mě lékařská prostředí i sériový vrazi. Kniha se dá číst / poslouchat samostatně, minulost Connie je zde popisována, takže neunikají souvislosti.
Co bych vytkla, je možná trošičku moc "americký" konec. A také bych více uvítala, když je v hlavní roli žena, aby audioknihy namluvila žena. Poslouchat násilně pisklavý mužský hlas, aby vystihl ženu, je zvláštní :D.

Moc nevím, k čemu byl vlastně v příběhu platný policista Bard...

katka134
15.09.2024 5 z 5

Skvělé čtení. Já jsem si, oproti Connie a Baardovi, tenhle pobyt v Léčebně báječně užila.

BohyněKuchyně
12.09.2024 5 z 5

Druhé knížce ze série s psycholožkou Connie a detektivem Baardou dávám už plný počet hvězdiček. V prvním dílu série, Jako stín, jsem si zvykala na nové postavy (ano, Luc a Ava z Dokonalé série mi chybí), na nový styl vyšetřování, ale teď už jsem věděla do čeho jdu. Navíc mi přišel velice zajímavý děj, který se odehrával v odlehlé a velice děsivé léčebně pro brutální a vyšinuté vrahy. Záruka skvělého thrilleru? Úplně děsivé místo, kam se za bouře a větru nikdo zvenčí nedostane, kde vypadává elekřina a kde někdo brutálně vyřezal dítě z břicha mladé sestřičky, která potom zemřela. Connie a Baarda vyšetřují v přestrojení. Connie je i v přestrojení psycholožka, ale Baarda je tady za jednoho z vyšinutých vězňů. Kdo je vrah? Kdo jeho komplic? Trnula jsem strachy o Connie i Baardu a nemohla se odtrhnout.

Maky806
05.09.2024 5 z 5

Hodně napínavé, jsem snad chvílema ani nedýchala :-).

Evule *
01.09.2024 4 z 5

Pomalejší začátek, ale pak čtivé a napínavé.

Duchoslp
29.08.2024 4 z 5

No za mě by ten rozjezd poněkud pomalejší a těžkopádnější, ale druhá část všechno vynahradila. Bylo to napínavé a dočetla jsem do konce jedním dechem. Za mě motiv psychiatrické léčebny pro vrahy je určitě zajímavý

Vlaďkaa4
29.08.2024 5 z 5

Souhlasím, začátek trochu pomalejší, ale ten konec. Tak moc jsem fandila Connie a bála se o ní, že jsem tu knihu dočetla ve 2 ráno. Ještě že to bylo v době dovolené. Od druhé půlky jsem knihu neodlozila.

AraRos
18.08.2024 5 z 5

Skvělé to bylo. Ještě parádnější, než první díl.

surel
14.08.2024

Musím se přiznat,že začátek mě moc nezaujal.Musela jsem se do čtení nutit ,ale knihy neodkládám ,tak jsem četla dál.....2/3 knihy už byla napínavá a od 3/3 knihy jsem se nemohla odtrhnout.Mrazivé čtení a příjemné zamotání.

monte
28.07.2024 4 z 5

Super mrazivé čtení

PetrMalas
27.07.2024 5 z 5

Skvělý thriller. Ještě o chlup lepší, než první díl.
Ptám se, bude třetí už brzy?