Štvrtkový klub detektívov

Štvrtkový klub detektívov
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470806/mid_stvrtkovy-klub-detektivov-2Kr-470806.png 4 167 167

Každý štvrtok sa v Coopers Chase, luxusnom mestečku pre seniorov niekde uprostred kentských lesov, stretávajú amatérski detektívi a venujú sa nevyriešeným vraždám miestnej polície. Coopers Chase stojí na pozemkoch bývalého kláštora a tamojší developer, arogantný vulgárny muž, majiteľ veľkého červeného klavíra, sa usiluje využiť biele miesto v zmluve, aby na mieste kaplnky a cintorína postavil osem nových bytov. Očividne mu nie je súdený dlhý život, a keď mu niekto pichne smrtiacu injekciu, štvrtkový klub detektívov má pred sebou reálny prípad vraždy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovart (SK)

The Thursday Murder Club, 2020

jaroiva
17.04.2021 3 z 5

Hmm, nějak nesrším nadšením. Chtěla jsem dát tak dvě hvězdičky, ale poslední třetina to už pak trochu vylepšila. Doufám, že ostatní čtenáři trochu srazí to přemrštěné aktuální hodnocení :)
Vidím snahu o "laskavou" detektivku starého anglického stylu. Atmosféra byla skutečně příjemná.
Oproti severským detektivkám je tu ale další velký rozdíl - místo Ikea je tu Marks&Spencer. I když i Ikea se tu párkrát objevila. Jinak je to skutečně změna ve značkách v product placementu oproti knihám, které běžně čtu.
Jako reklamní nosič je to celkem dobré. Ale jsem ráda, že jsem si ji jen půjčila.

mikika
12.04.2021 5 z 5

Tahle kniha mi opravdu sedla, vtipná i dojemná. I když kápo důchodcovského gangu je taková Lara Croft ve starobní penzi a její možnosti jsou takřka neomezené, když na tu nadsázku přistoupíte, užijete si a možná i trošku zaslzíte. Odcházení přátel, láska až za hrob... a do toho partička nezničitelných staříků, kteří si ze své vetchosti udělali přednost a úspěšně manipulují nic netušícím okolím...

eiramka
10.04.2021 5 z 5

Čtu v poslední době jen věci laskavé, neškodné, které mi dají na okamžik zapomenout na situaci, ve které se nacházíme. A šťastnou náhodou jsem se potkala právě se Čtvrtečním klubem - příběhem, který bohatě naplnil mé očekávání ( a jsem ráda, že jsem překonala své podezření, že číst o anglických penzistech nebude právě optimistické ). Velmi mne to bavilo, jak samotný příběh, tak postavy, které jsem si zamilovala a hlavně suchý anglický humor (který jen doufám se neztratil v překladu). Je to chytré, vtipné, překvapivé, chvilkami dojemné a velmi zábavné čtení .