Cukr – rafinovaný jed
Kurt Mosetter
Podobně jako nikotin či alkohol se i cukr dostal do hledáčku odborníků jako škodlivá a zdraví ohrožující látka. Nejnovější studie prokazují podobnost neovladatelné chuti na sladké se závislostí na drogách. „Odvykací kúra“ trvá tři měsíce, během kterých se tělo od cukru očišťuje. V této knize se dovíte, jak upravit své stravování, jaké existují zdravé alternativy škodlivých cukrů a mnoho dalšího.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2016 , Ikar (ČR)Originální název:
Zucker - der Heimliche Killer, 2013
více info...
Přidat komentář
Více bych ocenil obecného povídání. Někdy moc vědecké či naopak až příliš známé - jezte cereálie, ovoce jen dopoledne atp. Závěrečné recepty příliš specifické. Ocenil bych takové praktičtější rady pro běžného člověka, který chce konzumaci pouze omezit. Ale přínos tohoto tématu ano a také skvělý cukrový přebal.
Krásná ukázka toho, jak cukr hýbe světem (a lidstvem). Pěkné zpracování, informace podložené spoustou výzkumů, srozumitelně napsáno.
Kdo by to byl řekl, že za chuť na sladké vlastně ani nemůžeme :D Každopádně velice dobře napsaná a přehledná naučná literatura. Rozhodně doporučuji lidem zaobírajícími se zdravou výživou :D
Skvěle a srozumitelně napsané, jediné co bych autorům vytkla je, že sladidlo D-galaktóza se v českých lékárnách neprodává stejně jak doporučovaná Xylóza ( pouze sladidlo Xylitol - E967)