Cukr – rafinovaný jed

Cukr – rafinovaný jed
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276271/bmid_cukr-rafinovany-jed-YLG-276271.jpg 4 17 17

Podobně jako nikotin či alkohol se i cukr dostal do hledáčku odborníků jako škodlivá a zdraví ohrožující látka. Nejnovější studie prokazují podobnost neovladatelné chuti na sladké se závislostí na drogách. „Odvykací kúra“ trvá tři měsíce, během kterých se tělo od cukru očišťuje. V této knize se dovíte, jak upravit své stravování, jaké existují zdravé alternativy škodlivých cukrů a mnoho dalšího.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Zucker - der Heimliche Killer, 2013


více info...

Přidat komentář

Micione
07.01.2024 5 z 5

Skvěle a srozumitelně napsané, jediné co bych autorům vytkla je, že sladidlo D-galaktóza se v českých lékárnách neprodává stejně jak doporučovaná Xylóza ( pouze sladidlo Xylitol - E967)

Pawlisman
14.10.2016 3 z 5

Více bych ocenil obecného povídání. Někdy moc vědecké či naopak až příliš známé - jezte cereálie, ovoce jen dopoledne atp. Závěrečné recepty příliš specifické. Ocenil bych takové praktičtější rady pro běžného člověka, který chce konzumaci pouze omezit. Ale přínos tohoto tématu ano a také skvělý cukrový přebal.


AjťačkaTýnka
08.08.2016 4 z 5

Krásná ukázka toho, jak cukr hýbe světem (a lidstvem). Pěkné zpracování, informace podložené spoustou výzkumů, srozumitelně napsáno.

Arbara
16.05.2016 5 z 5

Kdo by to byl řekl, že za chuť na sladké vlastně ani nemůžeme :D Každopádně velice dobře napsaná a přehledná naučná literatura. Rozhodně doporučuji lidem zaobírajícími se zdravou výživou :D

Štítky knihy

cukr

Autorovy další knížky

Kurt Mosetter
německá
2016  79%Cukr – rafinovaný jed
2017  98%Alzheimer je cukrovka