Cukr – rafinovaný jed přehled
Kurt Mosetter
Podobně jako nikotin či alkohol se i cukr dostal do hledáčku odborníků jako škodlivá a zdraví ohrožující látka. Nejnovější studie prokazují podobnost neovladatelné chuti na sladké se závislostí na drogách. „Odvykací kúra“ trvá tři měsíce, během kterých se tělo od cukru očišťuje. V této knize se dovíte, jak upravit své stravování, jaké existují zdravé alternativy škodlivých cukrů a mnoho dalšího.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2016 , Ikar (CZ)Originální název:
Zucker - der Heimliche Killer, 2013
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cukr – rafinovaný jed. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (4)


Více bych ocenil obecného povídání. Někdy moc vědecké či naopak až příliš známé - jezte cereálie, ovoce jen dopoledne atp. Závěrečné recepty příliš specifické. Ocenil bych takové praktičtější rady pro běžného člověka, který chce konzumaci pouze omezit. Ale přínos tohoto tématu ano a také skvělý cukrový přebal.


Krásná ukázka toho, jak cukr hýbe světem (a lidstvem). Pěkné zpracování, informace podložené spoustou výzkumů, srozumitelně napsáno.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Cukr – rafinovaný jed v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 23x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Mé knihovně | 12x |
v Chystám se číst | 17x |
v Chci si koupit | 5x |
v dalších seznamech | 1x |
Autorovy další knížky
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2022 | ![]() |
Skvěle a srozumitelně napsané, jediné co bych autorům vytkla je, že sladidlo D-galaktóza se v českých lékárnách neprodává stejně jak doporučovaná Xylóza ( pouze sladidlo Xylitol - E967)