Dalajlámova mačka

Dalajlámova mačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222097/mid_dalajlamova-macka-222097.png 4 1454 1454

Dalajlamova kočka série

1. díl >

Malinkého mačiatka, ktorému hrozí nešťastný osud, sa ujme samotný dalajláma. V jeho prítomnosti múdre zvieratko zisťuje, ako naplniť dve základné túžby všetkých živých tvorov: byť šťastný a vyhnúť sa utrpeniu. Postupne sa himalájske mačiatko učí, ako sa nenechať ovládať emóciami, ako si zachovať bdelú myseľ, ako pristupovať ku každodenným problémom, ako využiť prítomný okamih k vytváraniu lepšej budúcnosti a akú moc majú v našom živote láska a súcit. Zábavný a zaujímavo napísaný román v sebe nesie posolstvo, ktoré môže urobiť šťastnejším každého z nás. Dokazuje, že snaha žiť ako lepšia bytosť prospeje každému – a nie je (len) pre mačku.... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: , Synergie

The Dalai Lama, 2012

Michalka98
29.03.2018 5 z 5

Moc krásná kniha, která se od běžných příběhů liší tím, že je vyprávěna z pohledu kočky. Díky tomu jsem se při četbě často pousmála, protože bylo opravdu roztomilé, jak kočička popisovala běžný život ze svého úhlu pohledu. Kniha je napsána tak milým způsobem, že vás opravdu chytne za srdce.....především milovníky koček. Možná by někdo mohl namítnout, že se v knize toho moc neděje, ale já jsem si při četbě opravdu odpočinula a navíc se něco nového dozvěděla. Doporučuji.

surikata246
21.03.2018 5 z 5

Kniha mne velmi zasáhla a donutila se zastavit a zamyslet. Prožívat každý okamžik,být trpělivá k ostatním i sobě.

marta0912
18.03.2018 4 z 5

Knihu jsem četla, když se bylo takové to BUM okolo Buddhismu. Knížka byla fajn, hezky napsaná, příjemná oddechovka. Buddhistka ze mě ale asi nebude. Rozhodně kniha obsahuje několik užitečných rad aplikovatelných do života a myšlenky, které stojí za zamyšlení, ale myslím si, že pokud člověk vyrostl ve střední Evropě, jejíž kultura stojí na křesťanské víře (a církvi) a je - li vychován v duchu křesťanském, nemůže se jen tak myšlenkově přestěhovat do východní Asie.

Kackatlacka
05.03.2018 5 z 5

No paaani! Tak tahle knizka me vazne nadchla! Uz vim,co budu jednou cist svym detem :).
Asi jeste nikdy jsem si z knizky neodnesla tolik,jako z tohoto vypraveni.. hned se vrham na dalsi dil!

hannah2000
28.02.2018 4 z 5

Hodně relaxační a oddychové čtení (i poslouchání, protože to vyšlo i jako audiokniha). Protože mě nijak zvlášť nezaujala anotace - nepatřím mezi bezvýhradné milovníky koček - tak bych se do čtení sama nikdy nepustila. Ale půjčila mi ji známá, mně to nedalo, začetla jsem se a byla mile překvapená :-). Knížka má jednoduchý děj, ale je plná takových úplně základních jednoduchých pravd, na které člověk často zapomíná. Teď se ke knížce občas vracím, a přečtu nějaký kousek jen tak pro oddych a pro připomenutí, co je v životě důležité a co ne.
Takže za mě doporučuji každému, kdo si chce odpočinout od hektického světa.

Ježevika
23.02.2018 5 z 5

Moc milá a inspirativní knížka. Je fakt, že jsem milovnicí koček, tak můžu být ovlivněná :-), ale opravdu tahle kniha pohladí po duši a nenásilnou formou člověka "stopne", aby se zamyslel nad sebou a svým životem. Děkuji JSK, Sněžná lvice, Myško ♥

medvedice3
22.02.2018 4 z 5

Příjemné laskavé čtení, ve kterém si každý pro své "já" může najít něco inspirativního.

hany77
21.02.2018 4 z 5

Taková něžná, milá knížka, která nenásilnou a nevtíravou formou seznamuje čtenáře s teorií budhismu. Příběhem nás provází koťátko, které našlo domov u samotného Dalajlamy, ten jej svými myšlenkami a postoji formuje v silnou osobnost kočky s velkým K!!

DragonflyT
07.02.2018 5 z 5

Jestli na mě nějaká kniha opravdu hodně zapůsobila, tak je to tato. Krásné myšlenky spojené s poutavým vyprávěním. Moc příjemné čtení :)

wooloong
23.01.2018 4 z 5

Autor určitě rozumí kočkám, o tom žádná. Celá naše Chiquita. Co se týče příběhů, nejsou špatné a pravděpodobně určené těm, pro které je buddhismus úplnou novinkou. Mou nejoblíbenější postavou byla paní Trinciová a nejneoblíbenějším příběhem ten s ulovenou myškou. Aha! Takže ulovené myšce budeme málem dávat umělé dýchání z úst do tlamičky (protože všechny bytosti mají být šťastné) a kočce vyčítat, že se neovládla a řídila se svými instinkty? Kočka JE predátor, její tělo je dokonale přizpůsobené k zabíjení malých živočichů počínaje ostrými drápy a zuby a konče posledním citlivým vouskem na čumáčku. Její zažívání umí trávit jenom maso a po salátu by prostě chcípla. A čím že ji dalajlámovi pobočníci živí? Kočičí konzervy a granule? Ty se vyrábí z čeho? A samotný dalajláma taky není vegetarián a občas si na nějaké té části kravičky nebo kuřete pochutná. To mi vyznělo dost pokrytecky.

PetK
22.01.2018 3 z 5

Mno... Chtěla jsem se dozvědět něco o buddhismu příjemnou a nenásilnou formou. A i když Ivana Jirešová četla hezky, nějak mě to nemohlo vtáhnout. Spíš mě sem tam zaujala nějaká situace, ale celkově mi chybělo nějaké napětí, děj...

soukroma
02.01.2018 3 z 5

Ač milovnice koček, být tohle první přečtená kniha od autora, tak už se k žádné jeho další neuchýlím. Naštěstí jsem jako první četla dosud posledního Psa jejího veličenstva, který je výrazně vytříbenější a snesitelnější. Zatímco tady mě nezaujala ani samotná kočka, tím méně spousta informací o veřejném životě dalajlámy, lámů, mnichů a klášterů, a dokonce ani buddhistické principy, které byly dle mého popsány až nešťastně nejasně a nudně.

Zlajda95
27.12.2017 4 z 5

Mám ráda příběhy z pohledu zvířat a musím říct, že u téhle knížky jsem se dost nasmála :-) Aplikovat buddhismus na kočku, při jejich povaze, zkrátka nemožné! :-)
Byla přísnosná i filosofickými myšlenkami buddhismu, neboť s těmito myšlenkami nejsem prakticky vůbec seznámená. Dalajlamova kočka mi byla velice příjemnou společností.

Danago
21.12.2017 5 z 5

Maličkého nalezeného koťátka , se ujme samotný dalajlama. Celý příběh vypráví kočička, a líčí svůj každodenní život po boku dalajlámi. Stává se svědkem rozhovorů mezi dalajlamou a jeho hosty. Prostřednictvím povídání této roztomilé kočičky čtenář poznává v čem spočívá štěstí, a jak ho najít.

Tím nejlepším způsobem , jak sám získat štěstí je, rozdávat ho ostatním.

Toto je má první knížka o budhismu a nenechám si ujít další pokračování.

Ghandimaster
18.12.2017 3 z 5

Je to má druhá kniha o budhismu a tato "věda o mysli" mě zajímá čím dál víc. Kniha je lehce čtivá a přesto moudrá. Každé samostatné téma obsahuje rovinu kočičí i lidskou. Kéž by se mi v životě podařilo být alespoň z poloviny tak vyrovnaný jako mocná síla Dalajlamy a jeho nejbližších. Zhltnul jsem ji za jeden den.

Shindo
04.12.2017 4 z 5

Tibetský buddhizmus obalený do duši lahodiacej knihy. Kníh, ktoré prezentujú buddhizmus populárnou formou je na trhu x, táto ma však niečím oslovila, dokonca som po jej prečítaní začal uvažovať nad kúpou mačky :) Jedna z tých kníh, ktoré si opakovane rád prečítam a aj tak ma vždy potešia.

meluzena
05.11.2017 5 z 5

Zhmotněná laskavost (ve formě knihy).

Knih popularizujících buddhismus je mnoho, ale tahle je jemná jako srst Její Svatosti Kočky.
Číst tuhle knížku je jako hladit kočku, která spokojeně přede, vy to její vrnění cítíte pod rukou a kočičí spokojenost se vám rozlévá do celého těla. - Velmi příjemná záležitost.
A když občas autor trochu zatlačil na pilu, je to jako když v kožíšku narazíte na vcuchanou "šištici" lopuchu nebo jiného svízelného přítulu - tak ho prostě opatrně vyndáte aniž by vás to znechutilo a dál si užíváte tu chundelatě hebkou Lásku.

M100
22.10.2017 4 z 5

Pěkně napsané vyprávění jedné kočky, která poznává základy buddhismu a tím seznamuje čtenáře s pravdami života.

lussien02
19.10.2017 5 z 5

Hezké jednoduché čtení plné dobrých myšlenek s budhistickou tematikou zasazenou do realného života, nic nenutí jen nabízí :-D za mě platí pro všechny tři knížky

Nyvlt.z
19.10.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, která lehce kombinuje zábavu s návodem na změnu života ke spokojenosti. Kdo chce, ten učiní změnu a kdo ne, ten má alespoň příjemné čtení.