Dalajlámova mačka

Dalajlámova mačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222097/mid_dalajlamova-macka-222097.png 4 1455 1455

Dalajlamova kočka série

1. díl >

Malinkého mačiatka, ktorému hrozí nešťastný osud, sa ujme samotný dalajláma. V jeho prítomnosti múdre zvieratko zisťuje, ako naplniť dve základné túžby všetkých živých tvorov: byť šťastný a vyhnúť sa utrpeniu. Postupne sa himalájske mačiatko učí, ako sa nenechať ovládať emóciami, ako si zachovať bdelú myseľ, ako pristupovať ku každodenným problémom, ako využiť prítomný okamih k vytváraniu lepšej budúcnosti a akú moc majú v našom živote láska a súcit. Zábavný a zaujímavo napísaný román v sebe nesie posolstvo, ktoré môže urobiť šťastnejším každého z nás. Dokazuje, že snaha žiť ako lepšia bytosť prospeje každému – a nie je (len) pre mačku.... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: , Synergie

The Dalai Lama, 2012

Nyvlt.z
19.10.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, která lehce kombinuje zábavu s návodem na změnu života ke spokojenosti. Kdo chce, ten učiní změnu a kdo ne, ten má alespoň příjemné čtení.

Pavlačinka
19.10.2017 5 z 5

Úžasná knížka plná krásných myšlenek. Četla se lehoučce a při čtení jsem cítila klid a pohodu. Určitě se k ní ještě vrátím.

Věrča18
04.10.2017 3 z 5

Krásné hladivé čtení, ale tak nějak mě nic nenutilo číst dál...

niki-chan
28.09.2017 4 z 5

Je úžasné, jak jedna kniha a jedna kočka svedou změnit pohled na svět a vaše vlastní nitro během takové malé chvilky. Hluboké myšlenky svedou ovlivnit nitro a uklidnit duši :)

HelaF
24.09.2017 5 z 5

Pohlazení po duši. Z knihy sálá klid a mír . Je plná krásných myšlenek a jednoduše vysvětlených základních principů budhismu pohledem jedné kočičí slečny. Kočku doma máme tam mě dost bavil kočičí pohled na svět. Ke knize se určitě budu vracet pro pozitivní vyzařování, kterého je v dnešním světě tam málo.

jeani001
17.09.2017 5 z 5

Překrásná kniha, nejen pro všechny milovníky koček, ve které nám jedna kočičí slečna nenásilně předestírá alespoň základní pravdy buddhismu, které budou přínosem pro každého z nás bez rozdílu vyznání, pohlaví či barvy pleti. :-)

haski
13.09.2017 5 z 5

Nevím proč se mi do ní nechtělo, ale nelituji. Bylo to jako pohlazení. Trochu mi otevřela oči a donutila mě popřemýšlet. Asi to už bylo zapotřebí, malinko zpomalit a nakrmit duši. Moc hezky napsané.

rarášek
06.09.2017 5 z 5

Jsem naprosto vděčná za to, že se mi dostala do rukou tato kniha. Čtení příběhu ve mě vyvolávaly pocity klidu a míru.
Oblíbila jsem si Jesku/Myšku/Rinpoče/Sněžnou lvici. Kniha skvěle seznamuje čtenáře se záležitostmi okolo buddhismu a ještě lepší je, že je aplikuje na Jesku, která zrovna řeší nějaký svůj problém.
Kniha ubíhala, hodně jsem se naučila, bylo to milé a poklidné. Těším se, až si přečtu další díl. :)
,,Je velmi užitečné sdílet vlastní poznání s druhými lidmi,''pronesl geše Wangpo směrem k Samovi a dodal:,,K čemu by to poznání jinak bylo?'' (str. 216)

vterinka
05.09.2017 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, která mě přivedla na zajímavé myšlenky a donutila mě dívat se na svět z jiného úhlu pohledu. Určitě se k ni jednou vrátím.

HoneyBunny
01.09.2017 5 z 5

Vyposlechnuto jako audiokniha, úžasně namluvená Ivanou Jirešovou. JeSKa / Rinpočhe / malá Sněžná lvice / Himalájská rajda poznávající buddhismus je jednoduše kouzelná, nelze si ji nezamilovat.

,,Někdy naše světlo pohasíná, ale pak se setkáme s jinou lidskou bytostí, a naše světlo se znovu rozhoří jasným plamenem. Těm, kdo v nás znovu zažehnou vnitřní světlo, jsme zavázáni nejhlubší vděčností."

petrucha86
22.08.2017 5 z 5

Nádherná knížka, kterou jsem přečetla na jeden zátah a už teď se těším, až se začtu do dalších dílů. Je plná spousty krásných myšlenek tak jednoduše a zábavně vysvětlených, rozhodně stojí za přečtení!

gonegirl
20.08.2017 4 z 5

Velmi milá kniha, která nás seznamuje s buddhismem milou a nenásilnou formou. Pro mě jako milovníka koček bylo příjemné samotné vyprávění z pohledu Jesky, i když o to ve finále vůbec v této knize nejde.

Aracely
18.08.2017 5 z 5

Od malička mám raději pejsky než kočičky, ale když mi moje drahá sestřenice knihu půjčila, se zvědavostí jsem se do ní začetla...
Kniha je vyprávěna kočkou, ale nee jen tak ledajakou kočkou, ale Jeskou - Její Svatostí kočkou. Z nešťastného osudu ji zachránil dalajlama, který si ji vzal k sobě...

Více v mé recenzi :-).

bh69
01.08.2017 4 z 5

Audiokniha je pěkně načtená, dobře se to poslouchá. Kniha sama je sice i o buddhismu, ale trochu naivním a povrchním způsobem. Prostě spíš taková pohádka. Dal bych přednost lehce civilnějšímu, míň "pozitivnímu" vyprávění, tohle už mi přišlo přeslazený. Prostě zase ten bestsellerový styl čtení pro americkou hospodyňku.

coquus
27.07.2017 4 z 5

Příjemné čtení, které rozhodně nepostrádá určitou hloubku a z něhož pozitivní energie přímo vyzařuje. Díky tomu, že se příběhy odehrávají v buddhistickém prostředí, odráží se v nich mnohé z moudrosti této filozofie.

Lenny33
26.07.2017 4 z 5

Příjemná oddechová kniha plná životních pravd a mouder, ale že by byla nějak uchvacující a změnila mi život? To ne,... ale dobré čtení, mnohdy k zamyšlení a ráda si přečtu další díly. :)
(Hned na začátku knihy jsem moc nepochopila jak to, že kočce bylo vytknuto když ulovila myš, s tím že si má vážit ostatních živých bytostí, ale pak byla po celou knihu krmena kuřetem, granulemi, atd. Takže sama lovit nesmí, ale při zabíjení zvířat na výrobu granulí, už "vážení si živých bytostí" neplatí? )

Pechule
26.07.2017 5 z 5

Nejde jinak, než za 5 hvězdiček... čtení této knihy je pohlazením pro duši.

Gabba99
25.07.2017 5 z 5

Kniha, která pohladí po duši, přečetla jsem jedním dechem a určitě se k ní v budoucnu vrátím.

JointlieKat94
19.07.2017 5 z 5

Má nejoblíbenější kniha. Miluju to, jak vypráví ta kočka, odteď beru kočky celkově jinak. :) příběh jsem četla vždy po cestě do práce a vždy mě to naladilo. Ten pocit, když chci se vším začít znovu. A jinak. Dalajlamu miluji, tohoto autora asi taky, je to vážně bezva čtení, když jste ve stresu, třeba. Měla jsem z toho skvělý pocit. ♡ Dávám 100%.

_Gretchen_
17.07.2017 5 z 5

Neskutečně nádherná, milá a inspirativní kniha. Jediné, co mě mrzí je, že jsem ji nepřečetla už dříve. Má speciální místo v mé knihovničce i v ♥. :)