Vykoupení 1: Ztracená lidskost
Julien Blondel
Dark Souls série
1. díl
Chladnoucí uhlíky táborového ohně osvětlují zdevastovanou krajinu. Žena, záhadně navrácená k životu, se probouzí z hlubokého spánku bez jakékoli vzpomínky na svou minulost. Ve světě změněném k nepoznání ji nemilosrdně pronásledují tajemní Strážci Šupiny. Naštěstí jí nečekaně přichází na pomoc mocný bojovník, který však zarputile střeží tajemství minulosti – jak té její, tak své. Zbrusu nový příběh ze světa hry Dark Souls vás zve, abyste opět vstoupili mezi temné stíny a čelili samotě a nesnázím!... celý text
Normalně komentáře nepíši, ale tady musím udělat výjimku. Tohle je velký špatný. Netuším proč se to jmenuje Dark souls. Nemá to s mojí oblíbenou herní sérií nic společného. A jako manga je to taky tragédie. Varuji každého kdo sérii zná aby se tomuhle vyhnul obloukem. To že dám mezi slova do bublin slova drak nebo popel z toho dark souls fakt neudělá. Nechápu jsk někdo může napsat, že to rozšiřuje pohled na svět. V čem?
Dark Souls – Vykoupení 1: Ztracená lidskost je pro fanoušky série skvělým doplňkem a zajímavým začátkem nové série. Mě přinesl nový pohled na svět, který znám z her, a nabídl zajímavé postavy a tajemství. Nejedná se o vrchol manga tvorby, ale mám velmi rád temné a neokoukané fantasy příběhy, takže se těším na druhý díl.
Dark Souls: Vykoupení 1 je prekvapivo kvalitná manga zo sveta hernej fantasy série Dark Souls. Prvý diel legendárnej hernej série vyšiel v roku 2011 a odštartoval mániu ťažkých akčných RPG, v ktorých hráči umierali naozaj vo veľkých počtoch. Autori mangy sú fanúšikmi hier a na ich výslednom produkte to naozaj vidieť. Pripravili si pre fanúšikov aj množstvo odkazov, či už sú to obrovské monštrá, nejasný príbeh, falošná stena, obrovská katedrála, prebudenie takmer nahej hrdinky a podobne. Scenár funguje, je zaujímavý a vydarila sa aj kresba, ktorá obsahuje pár naozaj epických scén. Som zvedavý na pokračovanie.
Začátek skvělý, snad bude vycházet i nadále. Je to i pro ty, kteří nejsou seznámeni s DS herní sérií, ale ti co znají ocení beznaděj a celkový pocit z vyprávění Vykoupení. Charaktery hned zajímavé. Kresba nádherná, občas trochu chaos, tak jak známe... Jen houšť!
středověk počítače manga dark fantasy fantasy
2022 | Conan z Cimmerie. Svazek IV |
2023 | Elrik 1 a 2 |
2024 | Vykoupení 1: Ztracená lidskost |
2023 | Elrik 3 a 4 |
Miluji Dark souls z pozice diváka, jako hráč jsem na něj nikdy neměla nervy, takže manga verze mě opravdu nadchla okamžitě, co byla ohlášená. A musím říct, že nezklamala.
Příběh si vzal to nejlepší z hry, takže jsme naskočili do nevyzpytatelného světa jen v bederní roušce a s nulovými informacemi. A nebylo by to Dark souls, aby na nás hned nevyskočila příšera mimo možnosti hlavní postavy.
Kresba obstojně vystihuje temnou atmosféru děje, ale kvůli tomu občas působí mírně nepřehledně, jak je vlastně tmavá a záhadná, ale asi nic závratného, na co by se nedalo zvyknout.
Rozhodně se těším na další díly, protože hlavní hrdinka je opředena mnoha tajemstvími a vyskakujou kolem ní problémy jeden za druhým. I tak bude určitě pro mangu těžké dostát slavného herního jména a já se rozhodně chystám bedlivě sledovat vývoj příběhu.