Conan z Cimmerie. Svazek IV přehled
Julien Blondel , Patrice Louinet
Conan z Cimmerie série
Francouzské komiksové adaptace jednotlivých povídek R. E. Howarda s barbarem Conanem v hlavní roli jsou skutečným hitem, který boduje u fanoušků heroické fantasy jak v zemi galského kohouta, tak u nás. Díky nejnověšímu svazku tak bude v češtině k dispozici celých dvanáct povídek, v nichž se ocitáme v dávných dobách v dávných říších, kdy hrdinství mělo ještě svůj půvab. Ve čtvrtém svazku najdete adaptaci povídky Darebáci v domě a jediného Howardova románu Hodina draka.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Conan z Cimmerie. Svazek IV. Přihlašte se a napište ho.
Darebáci v domě – velmi zdařilá adaptace. Scénář si vzal na starost Patrice Louinet, zřejmě jeden z největších současnejch odborníků na Howarda, a dopadlo to na výbornou. Oceňuju nejen věrnost originálu, ale i vtipnej štěk „Rudé Sonii“ v bikinové zbroji. Po výtvarné stránce (Paolo Martinello) to bylo taky super, hlavně pak ztvárnění Thaka a souboj s ním. Tohle se vskutku povedlo.
Hodina draka – každej si asi pomyslí, že román nejde jen tak nacpat do komiksu o rozsahu dvou alb, ale Julienu Blondelovi se to celkem povedlo. Samozřejmě bylo potřeba děj poněkud osekat, ale vyšel z toho soudržnej, srozumitelnej příběh. Ještě působivější než um scénáristy je tu ale výtvarná stránka. Ačkoli mi při prvním letmým pohledu nepřipadalo, že půjde o něco, co by mě uchvátilo, musím uznat, že Valentin Sécher podal skutečně pozoruhodnej výkon. Při čtení máte pocit, že se díváte na film, a i když jsem už zanechal vší naděje, že snímek s králem Conanem někdy vznikne, tohle ve mně zase probudilo chuť ho vidět. Čtvrtej svazek Conana z Cimmerie je velice silnej, ne-li zatím nejlepší!
Láska a jiná slova, Smějící se bestie a dalších 60 knižních novinek (17. týden)
24.04.2022
Kniha Conan z Cimmerie. Svazek IV v seznamech
Opět nádherné zpracování, ať už knihy tak i obou příběhů o našem oblíbeném Cimeřanovi.