Dedkov veľký útek
David Walliams
Ďalšia kniha od svetoznámeho britského komika a autora detských kníh Davida Walliamsa je príbehom chlapca, ktorého dedko sa určite vyrovná aj babke gaunerke. Jackov dedko totiž síce chodí do obchodu v papučiach, na večeru vám väčšinou ponúkne niečo fakt podozrivé z ešte podozrivejšej konzervy a často si nespomenie ani na meno vlastného vnuka, ale ešte stále si dokáže sadnúť do lietadla, vzniesť sa k oblakom a zahrať sa na hrdinu! Pridajte sa k Jackovi a jeho dedkovi a prežite s nimi vzrušujúci let nad Londýnom vo svete plnom snov a nebezpečných dobrodružstiev.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2016 , Slovart (SK)Originální název:
Grandpa´s Great Escape, 2016
Knihu jsem četla synům před spaním. Jeden ji dostal pod stromeček a druhý (asi protože jí nedostal on) se urputně bránil tomu, že jí budu předčítat. Po nějaké době svolil a začali jsme po večerech číst. Kniha je psaná velmi poutavě, kluky ihned vtáhla do děje. Vždy křičeli "ještěěěě", když jsem dočetla kapitolu a chtěla, aby šli spát. Vzhledem k věku (8 let) jsem jim musela dost věcí vysvětlovat (nemoc dědečka, válku, domov důchodců atd) ale jak už tu bylo psáno, kniha je vtipná, napínavá, oddychová, ale na druhou stranu se dítě musí nad ledasčím zamyslet. Moc pěkné, určitě si přečteme i další knihy autora.
I když je to dětská kniha, tak moc krásná. :)
Kdybych někdy měla malého špunta a předčítala mu, určitě bych volila Walliemse jako prvního 1#
Byla to jak veselá, tak pro mě i dost smutná kniha. Dědeček si plete minulost s realitou a dává přednost minulosti, době války, která se na něm dost podepsala. O dědečka na konci dokonce i přijdeme. (Teda, skoro :))
Opravdu se mi líbil styl psaní, ilustrace a písma znázorňující význam nebo charakter.
Sice mi trvalo velmi dlouho, než jsem knihu přečetla, páč jsem přečetla vždy jen pár stránek u regálu, vrátila ji na místo. Druhý den opět přečetla a vrátila a tak to šlo dál... Víš, víš a dál :)
Nejlepší kniha snad od Davida Walliamse. Strašně mě bavila ta zápletka a to jak byl Jack odvážný.. Ale přišlo mi divné že by se v muzeu neozval alarm kdyby tam proborili tankem zeď ale ok:). Skvělá určitě doporučuji. Akorát trochu smutný konec.
Knížka mě bavila,ale zklamal mě konec. Konec totiž nebyl štastný,naopak byl celkem smutný :( Jinak kniha byla ale dost dobrá
Právě začal číst syn (11 let, žádný vášnivý čtenář, ale tuto knihu si sám vybral v knihovně navzdory její tloušťce), včera mi z ní předčítal a vypadá to na vtipné i duchaplné čtení :o)). Tak snad nadšení vydrží...
Moc hezký příběh. Všechny knihy tohoto autora jsem přečetla za den, ale tato mi zabrala tři dny, protože jsem ji měla v angličtině. Ale zpátky k ději.
Od tohoto autora jsem četla hodně knih, ale nejvíc se mi líbila Babička drsňačka. Jako všechny, i tahle je napsána velikými písmeny a čte se sama.
Je o životě, a proto není vždy veselá, ale přesto vykouzlí úsměv na tváři. Je to velice oddychová četba, ale zároveň se nad ní musíte zamyslet. Takže jí doporučuji ne jenom dětem, ale i dospělým.
Naposledy jsem četla Ďábelskou zubařku a po prvotním nadšení z předešlých knih jsem byla trochu zklamaná, protože jsem tehdy u té knihy nabyla dojmu, že se autor odklání víc k fantazijním příběhům, které postrádají ty výborné pointy ze života jako předchozí knihy. Velký dědečkův útěk jsem proto vzala do ruky jen z nudy a spíš v očekávání, že knihu budu hodnotit opět stejně jako již zmiňovanou Ďábelskou zubařku. Ale kniha mne naprosto ohromila. Je vidět, že autor je skutečně profík a způsob, jakým nádherně do příběhu vkresluje sociální témata a dotek krutostí reálného života, je prostě ohromující! Kniha je plná, jak vzrušující zábavy, která nepostrádá fantazii a nadnesenost, tak zároveň otázky z života k zamyšlení, které z četby dělají zážitek! Smekám! Mám na stole Příšernou tetu a Krysburger, a jsem moc zvědavá, co autor opět vykouzlil :-)
Chtěla bych se zeptat těch, co četli Příšernou tetu i Dědečkův velký útěk, co se jim, víc líbilo, chystám si koupit jedno z toho a nemůžu se rozhodnout (nepište prosím, že si mám koupit obojí)
láska naděje humor útěk senioři Alzheimerova choroba dědeček vnoučata prarodiče a vnoučataAutorovy další knížky
2012 | Babička drsňačka |
2012 | Pan Smraďoch |
2013 | Malý miliardář |
2014 | Ďábelská zubařka |
2013 | Kluk v sukních |
Na doporučení tohoto autora jsem byla zvědavá...A nakonec mile překvapena! :) I když je to kniha psaná pro děti, v mém věku jsem se chvílemi bavila, chvílemi byla napnutá nebo zvědavá, jak vlastně celý příběh starého muže s jeho vnukem dopadne..! :)