Den po dni
Olga Zbranek
Cozy vánoční romantika z amerického městečka. Knižní adventní kalendář o 24 kapitolách! Pro Addie jsou Vánoce nejlepší část roku, letos to ale vypadá na propadák. Máma s tátou jsou pryč, nejlepší kámoš se stěhuje, navíc ji pomlouvá půlka školy. Jenže 1. prosince se stane něco, díky čemu dá svátkům ještě šanci: dostane adventní kalendář plný úkolů a potkává Jaxona, který se měl úplně jinde chystat na kariéru v NHL. Místo toho se objeví v jejím oblíbeném knihkupectví a nabízí jí, aby s ním naoko chodila. A ona souhlasí… Rozstřihni si každý den kapitolu a prožij s Addie celý advent!... celý text
Perfektní vánoční příběh pro nastartování té pravé vánoční nálady. Původně jsem si ho chtěla šetřit až na prosinec, ale když dcera zavelela, že budeme znovu číst Kouzelného soba (což je adventní pohádka z loňska, která je dělaná stejným stylem), tak jsem neodolala
Ta knížka má fakt vymazlené provedení, krásně třpytivý nápis na obálce a plno doplňujících fotek atd.
A nejen příběh Addie a Jaxona, ale i to rozřezávání každé kapitoly jsem si fakt moc užívala, i když už dávno nejsem cílová skupina. Ale sedlo mi to do nálady, přesně něco tak milého jsem si zrovna potřebovala přečíst, takže nemůžu dát jinak než plný počet!
Addie miluje Vánoce, nejradši by je začala chystat už po Halloweenu, ale letos je vše jinak... Rodiče Vánoce nestihnou, nejlepší kámoš se stěhuje pryč a ve škole má problém..
Ještě, že tu jsou knihy, které tolik miluje, zrovna když si jde nové knihy koupit, tak za kasou stojí Jaxon.. Hokejista že školy a teda netváří se nadšeně, že ji vidí.. Ale co už, Addie si jde pro knihy a navíc jí Scott dá adventní kalendář, který vyrobil, takže už je jí lépe.
A když jí Jaxon později navrhne, aby spolu chodili.. Je v šoku!, ale nic není jak se zdá, tady půjde o dohodu.. Ale co bude dál si musíte přečíst.
Barevné stránky, každou kapitolu si otevřete sami, krásný příběh, vánoční tipy, naprosto nádherné provedení. Pokud milujete adventní kalendáře , tak tady ten knižní moc doporučuji. Je boží
#spoluprace #humbookblogeri
Pro mě to bylo první setkání s Olou, teda myslím to knížní. Vzhledem k tomu, že young adult knihy už moc nečtu, takže její sérii Navždycky jsem nečetla. Ale celou sérií jsem obdarovala svojí pubertální neteř, která knihy miluje.
Byla jsem tedy moc překvapená jak mi kniha sedla, a přestože jsem ji četla dříve než v adventním čase a nemohla jsem si tedy kapitoly jako okénka v kalendáři rozbalovat, neskutečně jsem si čtení užila. A příběh mě skvěle sedl do noty a nasála jsem tu pravou vánoční atmosféru, že jsem měla chuť zandat dýně a vyndat vánoční skřítky.
Naprosto chápu, proč všichni milují Oly knihy, nejen totiž, že byl příběh skvěle napsaný a knihomolku Addie a hokejistu Jaxona jsem si zamilovala, ale ona celá ta kniha je tak nádherně graficky zpracovaná. To, co knihu samozřejmě dělá extra speciální je, že kapitoly jsou ukryté do okýnek a je nutné je rozříznout, abyste se ke kapitole dostaly. ÚŽASNÝ NÁPAD!
Příběh se tedy odehrává v čase adventu, kdy Addie potkává Jaxona, který měl hrát hokej v NHL a ne vypomáhat svému dědečkovi v knihkupectví. Možná osud, ale tihle dva začnou předstírat, že spolu chodí. Já předstírané vztahy miluju a tenhle young adultkový příběh mě pohladit po srdci a říkala jsem si
„Oly, nechceš napsat nějakou Baronetku!“ prosím
Tahle kniha je fakt děsně cute a já Vám ji opravdu doporučuji si ve vánočním období přečíst.
Už jste někdy četli knihu, kde si musíte jednotlivé kapitoly otvírat jednu po druhé? Tahle kniha je situovaná jako adventní kalendář. Máme zde 24 kapitol, které jsou graficky neskutečně vymazlené. Fotky, obrázky a nádherné ilustrace od talentované Adély Stopky achhh
Miluju vánoční filmy, a díky této knize můžu říct, že letos začínám mít několika letech i vánoční náladu.
Co se týče samotného děje a postav tak nemám asi jedinou výtku. Addie i Jaxon mě bavili a jejich chemii jsem si neskutečně užívala. Líbila se mi zápletka s Millie, která nám ke konci knihy vlastně vysvětlí, z jakého důvodu se celou dobu chovala jak mrcha. Také se mi moc líbila zmínka o české republice i když se děj odehrává v americkém městečku.
Knihu jsem si vypůjčila kvůli obálce a po prolistování jsem ji chtěla vrátit do knihovny. To by byla obrovská chyba! Bylo to perfektní. To zpracování, úkoly pro hlavní hrdinku, adventní deník, vývoj vztahu. Je k tomu dokonce playlist na Spotify. Ta kniha musela dát neskutečnou práci. To rozlepování stánek je geniální.
Příběhu nemám co vytknout. Postavy jsou sympatické a uvěřitelné. Vztah je uvěřitelný a není tam nic přepáleného. Pustila jsem si playlist, udělala kakao a koukala, jak venku v mlze padá listí. Číst to v prosinci, to by bylo. Takže příběh, zpracování. Pět sněhových vloček z pěti
Tak tohle bylo překvapení roku. Nejsem moc fanoušek autorky, co jsem četla některé předchozí knihy, tak hlavní hrdinky pro mě byli strašně nesympatické, sebestředné a arogantní a nebudu lhát, že jsem se toho vážně bála.
Addie byla vážně perfektní, žádná blbka, co potřebovala nosit modré z nebe. Měla své vášně, za které se nestyděla a snažila se proplouvat maloměstskou střední s co nejčistším sociálním štítem. Známe malá města, na jednom konci si prdnete a na druhém jste se po.
Zbavit se jedné nepříjemné nálepky jí pomůže samozřejmě hlavní hrdina, který nebyl ani badboy, ani vyloženě hodňous. Takže pro mě další plusové body za normálního člověka s opravdovými a smysluplnými emocemi.
Kniha je milá a hravá, jede na vlně toho, co je dneska v módě a krásně to funguje. Nutné zádrhele mezi hrdiny trvali většinou fakt krátce, opravdu nebyl čas se ublíženě pitvořit týdny v pocitu křivdy a díky tomu konverzace mezi hrdiny plynula každý den bez pubertálních výlevů.
Navíc to grafické zpracování je na jedničku, to se mi líbí ostatně na všech autorčiných knihách, ale forma adventního kalendáře to posunula ještě o stupínek výš (i když jsem knihu slupla za pár dní a nedržela se předepsaného tempa :D)
Knihu opravdu doporučuji, odpočinete si u ní, zamilujete se, možná chytíte vánoční náladu a celkově vás hodí do pohody bez nějakých dlouhých a zbytečných dramat. Do toho všeho ale autorka nezapoměla naťuknout právě mentalitu malého města, vztahů na dálku nebo sebepřijetí.
Tak tahle kniha byla fakt něco. Přesně to, co chceme od všech vánočních knih a filmů, ale vylepšený o Oly humor a chaty. Vzhledově je kniha vymazlená a překrásná. Obálka od Adély Stopky, třpytivý nadpis, spojené kapitoly, abychom si mohli přečíst v době adventu každý den jednu (což je úplně geniální a hrozně mě to bavilo!) a na začátku každé z nich tip na film, písničku, výzvu apod. Pro mě je tohle důvod samo o sobě, proč si knihu koupit a zamilovat, ale jakmile jsem se začetla, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Jak už jsem řekla, je to přesně to vánoční klišé, co prostě chceme číst, takže se s Addie podíváme na trhy, do knihkupectví, postavíme sněhuláka a napečeme cukroví. A do toho sexy hokejista s božím humorem? Co víc chtít! Addie mi hrozně sedla. Oliny hlavní hrdinky mají úžasný styl, že se v nich často vidím a Addie nebyla výjimkou. Její babičku jsem si taky prostě zamilovala! (ale občas jsem se bála o zdraví Kóči nebo Adeline) No a Jaxon? Olo napiš nám víc hokejovek!!! Prosíííím. Příběh odsýpal, neměl hluchá místa a upřímně? Jsem zvědavá, kolik lidí dokáže v adventu nečíst napřed, protože každá kapitola končila nějakým WOW. Nejvíc wow byl však ale konec. To by mě opravdu nenapadlo ani ve snu, ale dávalo to smysl. Podle mě zatím nejlepší kniha od Oly, co jsem četla. Opravdu. Nemám jedinou výtku, snad jen to, že jedna kapitola byla psána z pohledu Jaxon, který vyprávěl v du-formě. Chvilku mi trvalo, než jsem si na tento styl zvykla. Není zrovna obvyklý. Ale abych to shrnula, je to vánoční, je to krásný, a je to romantický! Chemie Adeline a Jaxon byla prostě aaa (mimochodem jméno Adeline je překrásný). Jo a abych nezapomněla, můžu si objednat Scotta? Taky chci takovýho nejlepšího kámoše!
ÚŽASNÉ!!! Kniha je naprosto skvělá. Jak by řekla sama autorka dávám ji bambilion hvězdiček. Nezvládla jsem ani čekat do adventu. :) Knihu strašně moc doporučuju čte se úplně sama, knihu jsem otevřela s tím, že nakouknu do první kapitoly a pak šup a byla jsem na konci. Autorka píše extra čtivě, a bude vás to bavit. Kniha je odpočinková zcela nenáročná a moc ji všem doporučuju. Těším se na další!!!
To bylo boží! Chtěla jsem napsat delší komentář, ale tohle mi přišlo nejvýstižnější, přečtu si něco dalšího od autorky. Líbilo se mi to víc než Navždycky.
Roztomilý a prudce kýčovitý dívčí románek s jasným rukopisem autorky. Tohle se vážně moc povedlo, koncept knížky sedl stylu psaní paní Zbranek naprosto parádně. Skvěle zakomponované narážky na filmy, knihy, zápletky, hudbu a seriály s motivem Vánoc jsem si užila. Smekám před tím, jaký má autorka přehled. Rozhodně je to svérázná předvánoční knížka, která mne pobavila. Jak by ne, když kombinuje motiv chození naooko, prostředí knihkupectví a odstrkovanou mladičkou hrdinku - ideálně rozehraný příběh, který si vždycky ráda přečtu. A vztah s jejím kamarádem byl milý. A to ještě počkejte, jak potkáte její kočku a její svéráznou babičku, která píše detektivky. Fakt jsem se skvěle bavila. Vůbec mi nevadilo situování příběhu do nečeské prostředí, tedy někde na americké maloměsto. Jen příznivkyně e-booku asi budou krapet brblat, neboť vypisy z chatu nejsou v černobílé čtečce moc dobře čitelné a sem tam je v ebooku rozhozená grafika, ale já nad tím přihmouřila oči. Hlavně, že tuhle knížečku budu mít ve své čtečce a budu se k ní moct každý rok vracet. Doporučuji především fanynkám stylu psaní Olgy Zbranek.
Vánoce láska romantika advent pro dospívající mládež (young adult) předstíraný vztah
2020 | Navždycky |
2021 | Miluju tě. Já vím |
2022 | Letní noci |
2023 | Jsme nevyhnutelní |
2024 | Můžeš říct: Miluju tě |
Dočetla jsem jednu velice speciální knihu od české autorky. Tato kniha byla speciálně vytvořená jako vánoční adventní kalendář pro milovníky sladké romantiky, Vánoc, zimy a vánočního období.
Hlavní hrdinkou je Addie, mladá dívka z malého amerického městečka, která je typickou náctiletou dívkou milující vánoční období. Díky svému nejlepšímu kamarádovi plní adventní kalendář a každý den až do Vánoc prožíváme spolu s ní. Každý den je speciální a přináší mnoho nového dobrodružství.
Addie v této době více poznává hokejistu- Jaxona, který dříve chodil na stejnou střední školu a nyní se vrátil zpět do maloměsta za svým dědou. V knize najdeme předstíraný vztah mezi postavami a je to naprosto milá zápletka, která se hodila k vánoční době.
Pokud hledáte krásnou, originální a hlavně vánoční knihu, tohle je sázka na jistotu. Díky kreativnímu nápadu se u knihy nebudete nudit a zažijete vánoční čas spolu s hlavní hrdinkou!
Za knihu děkuji @humbookblogeri #spoluprace