Den po dni

Den po dni
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542649/bmid_den-po-dni.jpg 4 246 246

Adventní kalendář série

1. díl

Cozy vánoční romantika z amerického městečka. Knižní adventní kalendář o 24 kapitolách! Pro Addie jsou Vánoce nejlepší část roku, letos to ale vypadá na propadák. Máma s tátou jsou pryč, nejlepší kámoš se stěhuje, navíc ji pomlouvá půlka školy. Jenže 1. prosince se stane něco, díky čemu dá svátkům ještě šanci: dostane adventní kalendář plný úkolů a potkává Jaxona, který se měl úplně jinde chystat na kariéru v NHL. Místo toho se objeví v jejím oblíbeném knihkupectví a nabízí jí, aby s ním naoko chodila. A ona souhlasí… Rozstřihni si každý den kapitolu a prožij s Addie celý advent!... celý text

Lucii_Ami
dnes 5 z 5

Jako každý rok, Vánoce a celkově doba před Vánoci mi nic moc neříká, jsem takový Grinch :D Tato knížka mi velmi pomohla v mé čtecí krizi a zároveň mi pomohla se každý den těšit na novou kapitolu. Po celém dni v práci jsem si ráda sedala ke knížce a četla jsem klasickou americkou romanťárnu. Popravdě, je jasné, jak to asi dopadne, ale vůbec mi to nevadilo, ba naopak jsem si i tak děj velmi užívala. Každý den jsem poctivě čekala na novou kapitolu, i když se má adventní kalendář "číst" ráno, já jej četla vždycky večer krom víkendů. Autorku sleduji na Instagramu, žánr Young adult je mi blízký, ale toto byla první knížka, kterou jsem od ní četla a byla to skvělá volba. Za mě dávám 10/10 jak k příběhu, tak ke zpracování a celkově i k obálce.

Becca_books
dnes

Jelikož jsem na podzim teprve přečetla Navždycky a Miluju Tě. Já vím., do adventního čtení jsem se musela pustit. Už jsem tak trošku v obraze z autorčina stylu psaní, takže jsem měla představu co mě čeká. Bohužel adventní čtení každoročně nezvládám. S dětma jedeme už několikátý rok a vždy se to smrskne na nadšené čtení 1.12. a pak tak nějak průběžně, hlavně o víkendu. Knihu jsem měla elektronicky, což dle ostatních komentů knize hodně ubralo. Hlavní postavy se mi líbily, babička jak z Takové normální rodinky byla BOŽÍ. Hlavní postavy mi byly sympatické, Addie správně trhlá a úplně mě nakazila vánoční atmosférou. Úkoly, písničky a tipy na filmy byly super bonus. Myslím, že ji na příští rok pořídím v knižní podobě. A budu mít dvě, když jsem viděla post, že už Ola přemýšlí nad dalším adventním kalendářem :)

bohejsova
dnes 5 z 5

Každý den jsem se nemohla dočkat až vezmu kartu a rozříznu si další kapitolu. Příběh se četli rychle, byl příjemně jednoduchý, bavilo mě to celé a velkým překvapením, pro mě byla poslední kapitola. Celkový nápad knihy za mě byl velice originální a věřím, že to dalo dost zabrat, než autorka vše vymyslela (na každý den vybrat, film, úkol, písničku a shánět fotky) a ještě k tomu to takhle propracovat? Že si každý den přečteme jen jednu kapitolu, protože to je adventní kalendář? Netuším jestli tohle už někdy někdo udělal, ale za mě klobouk dolů a těším se na další pokud příští rok bude.

nada3314
dnes 3.5 z 5

Letos jsem měla jediný adventní kalendář a to právě – DEN PO DNI
Když jsem si knihu kupovala, věděla jsem, že nejsem cílová skupina. Knihy, které autorka píše kolem mě proletí a nejsou mi neznámé. Mají vždy vymazlené obálky, a i uvnitř jsou krásně graficky zpracované. Tady tomu nebylo jinak. Každý den jsem si rozbalila jednu kapitolu a vždy se těšila co bude dál. Čtení neskutečně rychle utíkalo až jsem nechtěla věřit, že jsem fakt přečetla 10 stran.
Jednoduchý příběh, ale k Vánocům se hodil. Pokud Ola příští rok zase něco vymyslí určitě se zase zapojím. Děkuji za zážitek a hlavně oceňuji originalitu tohoto projektu.

Veju007
dnes 3 z 5

Takhle…v téhle knížce vlastně nejde ani tak o příběh, jako o ten zážitek z “rozbalování kapitol. Vždy vidíme Addiin úkol, dostaneme doporůčo na vánoční film a písničku a také nějaký citát. Graficky se knize nedá vůbec nic upřít a muselo to dát naprosto neuvěřitelnou práci!

Že je příběh jednoduchý, mi vůbec nevadilo, je to asi i na úkor formátu. Od Oly jsem četla jen Navždycky a tak jsem věděla, že já nejsem cílovka…ale tady šlo o tu vánoční atmošku a tu mi to navodilo maximálně!

A nejlepší postava? Rozhodne babička!

veronika4618
dnes 2 z 5

Opravdu moc mě mrzí, že musím této knize psát negativní komentář, zvlášť proto, že vypracování této knihy muselo dát autorce opravdu velkou práci. Graficky je zvládnutá opravdu krásně, obsahuje nádherné ilustrace, nápad na denní roztržení stránky je originální a vymyslet na každý den úkol, doporučení na film, písničku a ještě k tomu nafotit fotky velmi oceňuji, stejně tak jako každý den přidávání na instagram zákulisní info a bonusový materiál.
O to víc mě mrzí, že všechno toto je na úkor příběhu samotného. Nejspíše nejsem cílovým čtenářem, pokud knihu čtou čtenáři o deset let mladší, než jsem já, nepochybuji o tom, že se jim moc líbí. Mě ale zaráží, že jsou hlavní hrdinové věkově kolem dvaceti let, ale chovají se na patnáct. Problémky, které řeší nejsou reálné, nedokáží spolu pořádně komunikovat a chovají se velmi zvláštně. Kniha obsahuje klišé za klišé a já jako čtenář jsem se nedokázala pořádně začíst tak, aby mi nejenom hlavní postavy, ale také celé městečko přirostlo k srdci tak, jak asi mělo.
Možná jsem měla velké očekávání, ale připadalo mi, jak kdybych četla příběh na wattpadu od nějaké začínající autorky, která není dostatečně vypsaná a ne od autorky, které před tímto dílem vyšly již čtyři (!) bestsellery.

pandaK
dnes 3.5 z 5

U této knihy jsem se dlouho rozhodovala, zda hodnotit spíše podle vizuálu a toho "vánočního vibeu", nebo podle textového obsahu.
Pokud bych měla hodnotit knihu jen podle vzhledu, nápadu a první, úvodní strany u každé kapitoly, pak bych nemohla jít pod 5*. Udělat z knihy adventní kalendář je úžasný, originální nápad a nechápu že už to dávno někoho nenapadlo a že takové knihy nemáme na pultech knihkupectví každý rok. Rozstřihnout si každý den pár nových stránek a prožívat den společně s postavami mě moc bavilo, neotřelé a velmi inspirativní byly i první strany s "fotkami z příběhu" a nápady na filmy (potěšily mě jak tipy na mé staré oblíbence, tak na nové filmy), vánočními úkoly (které, pokud máte zájem, jdou téměř všechny snadno plnit s hlavní hrdinkou) a vánočním songem pro každý den. Tady mě asi nebavily jen úryvky písniček pro navození atmosféry, které mi často připadaly, že se ke kapitole vůbec nehodí. Vybrané nevánoční písničky byly hrozně basic, převážně od mainstreamových popových hvězd, což absolutně není můj styl, ale to už je otázka vkusu a ne chyba knížky. Celkově je kniha vizuálně krásně zpracovaná, líbily se mi stránky s políčky adventního kalendáře z nichž každý den se jedno "otevřelo" a ukázalo obrázek z následující kapitoly, líbily se mi drobné detaily v grafice knihy, líbily se mi třpytivé nápisy na obalu.
Příběh sám o sobě je obsahově bohužel těžký průměr a zpracováním je na tom ještě o level hůř. Děj je nerealistický, zcela zacílený na věkovou skupinu 12 - 17 let, čemuž se až bolestně přizpůsobuje i mluva postav a způsob vyprávění, většinou jsem si připadala, že čtu příběh na Wattpadu napsaný ještě nerozepsanou teenagerkou. Příběh je tudíž klišé na klišé, hlavní hrdinka je krásná, inteligentní a jediná z celého města ráda čte, zatímco holky, které ji pomlouvají, jsou namyšlené fifleny které knihy nezajímají, nikdo ji nemá rád, ale vlastně se všem líbí, a samozřejmě si jí jediné všimne nejpopulárnější kluk ve městě, jehož zájem všech ostatních hluboce otravuje...Přeslazené rozhovory postav jako z telenovely občas docela zabolí. Chyběly mi větší popisy města, prostředí a vánočních aktivit, příběh je psán velmi stručně a děj na svých bedrech nesou rovným dílem přímá řeč a zprávy v chatech.
Na druhou stranu jsem od knihy už z anotace mnoho nečekala a vzhledem ke složitému rozdělení příběhu do dvaceti čtyř krátkých úseků, které lze snadno přečíst za jeden den, jsem se stručností a neobvyklým tempem počítala. Knihu jsem si přečetla kvůli vánoční atmosféře, a té je v příběhu habaděj, napočítala bych tu asi milion vánočních aktivit, z nichž se čtenář může krásně inspirovat, a celkově kniha působí příjemně jako film od Hallmarku. Hlavní hrdinka navíc byla sympatická, postava babičky příjemně potrhlá, oblíbila jsem si také Scotta a Kóču (vlastně jediné opravdu nesympatické postavy byly Millie, Logan a, bohužel, i Jaxon) a jakkoli byl příběh předvídatelný, ten zvrat s Millie mě upřímně překvapil.
Nic světoborného tedy příběh nebyl, ale v knize je tolik Vánoc, že se k ní určitě budu vracet i v příštích letech.

Kristulda
dnes 5 z 5

Tuto knihu jsem dostala od své 17 leté dcery jako předčasný dárek k Vánocům, vtipný bylo, že mi ji chodila krást.
Běžně nečtu tento typ knih, ale musím říct, že mě to nezklamalo, ba naopak bylo to čtivé, vtipné, vánoční, líbily se mi charaktery postav.
Já osobně jsem byla spokojená.

rezin.ka
včera 4 z 5

(SPOILER) Moc hezké. Sem typ člověka co má rád takové klišé lásky s krásným koncem.
Poslední kapitola mě úplně přiškrtila lehce sem nechápala proč je o rok později, a to že se rozešli a zase dali dohromady.
To že knížka byla adventní kalendář to mě asi zaujalo nejvíce a říkám bomba nápad!!

denis.danielova
včera 5 z 5

Knížka jako adventní kalendář? Boží nápad, sem s ní!

Tohle zpracování knihy je prostě geniální, každý den si otvíráte jednu kapitolu. Skvělé je, že kapitoly jsou zapečetěné a musíte je rozřezávat den po dni, takže nemůžete koukat, co vás čeká další den. :)
Samotný příběh se mi moc líbil, hlavním tématem byl předstíraný vztah a to já mám v knihách velmi ráda. Addie, hlavní hrdinka, je sympatická středoškolačka, která má smůlu v lásce, jelikož ji provází její minulost a pomluvy, kudy chodí. Na Vánoce zůstává jen s babičkou (úžasná dáma, která píše "mordy" a doma dělá pokusy), protože rodiče jsou pracovně v zahraničí a nejlepší kamarád se jí odstěhoval. V oblíbeném knihkupectví potkává Jaxona (aaaach), vysokoškoláka, který přijel dohlédnout na dědečka a knihkupectví. Addie potřebuje klid od drbů a Jaxon od svých obdivovatelek. Slovo dalo slovo a vzájemná výpomoc je na světě. :)
Vývoj jejich vztahu mě moc bavil a hrozně jsem si přála happy end. :) Nejhorší bylo, když kapitola skončila zrovna v tom nejzajímavějším a musela jsem čekat do dalšího dne. :D
Za mě je to krásná vánoční oddechovka, plná tipů na písničky, filmy i vánoční aktivity. Také mě velmi bavily chaty mezi postavami, to k dnešní době neodmyslitelně patří. :)
A dnes jsem zjistila, že příští rok se opět chystá adventní kalendář od další české autorky! Moc se těším!:)

katallinka
včera 3.5 z 5

Knížka jako adventní kalendář je prostě nutnost pro každého knihomola!! Kniha je nádherně zpracovaná a příběh milý jako u všech autorčiných knih. Bohužel v tak krátkých kapitolách se příběh nemohl pořádně rozjet, což mi bylo někdy líto a nechtělo se mi přestávat se čtením. Naopak výzvy, písničky a odkazy na vánoční filmy byly neskutečné! Takhle geniální knihu jsem už dlouho neměla v ruce.

Jajinka713
včera 4.5 z 5

Knížka jako adventní kalendář? Skvělý nápad! A těším se za rok na další . Jen mi trvalo si zvyknout na jednu kapitolu za den, hlavně když Ola zakončila kapitolu otevřeně. Styl psaní autorky se zlepšuje a zlepšuje, ale stále se mi líbí a nic mi na něm nevadí.
Postavy byly promyšlené. Babička, která mi přišla jako taková neobvyklá postava, a Kóča nám příběh hezky zpestřovali. Jaxon a Addie jsou krásný pár, jehož existenci jsem od začátku fandila. Addiin nejlepší kamarád Scott mi úplně nesedl, protože to není můj vkus. Ale po nějaké té kapitole jsem si ho díky hlavní hrdince oblíbila. Na bonusové kapitoly se v nejbližší době vrhnu.
Romantická linka nebyla nijak uspěchaná, i když se musela odehrát ve dvaceti čtyř dnech. Proto tam bylo hodně klišéček, ale tak jsou Vánoce a ani mi to nevadilo. U poslední kapitoly jsem měla na krajíčku, no jo ty šťastné konce.
Chester's Hill je krásné městečko s vánoční atmosférou. Líbili se mi v něm i lidé, kteří příběhu dávali ještě lepší přehled.
Celkově jsem si tuhle vánoční knížku zamilovala a těším se na další výtvor Oly.

Juditiny_knihy
včera 2 z 5

Na tuhle novinku jsem se moc těšila a musela jsem si ji koupit hned, co jsem zjistila, že je v prodeji.

Addiin nejlepší přítel Scott se odstěhuje a přichystá jí adventní kalendář.

Byl to originální nápad udělat z knihy adventní kalendář a trhat si každý den kapitolu. Po grafické stránce je kniha geniální. Vypadá moc hezky na pohled, každá kapitola má super úvod se skvělými tipy na Vánoční filmy a písničky. Musím říct, že Adél grafiku vyšvihla na úplně jiný level!

Bohužel když se podívám na obsahovou stránku, tak jsem mírně řečeno zklamaná. Kapitoly o deseti stranách z čehož 3-4 byly chaty, takže vlastně hned přečtené. Díky krátkým kapitolám tam není vůbec prostor na hlubší popis postav a propracovanější příběh. Trochu se mi to zdá jen jako nedokončený nástin, ze kterého by býval moc hezký milý děj.

Věc, která mi ale opravdu vadila hodně byla ta, že jsem scénu s Judem Lawem viděla skoro doslova stejnou na zahraničním tiktoku a autorka to video vlastně celé opsala. Jako další reelsko se starým chlapem v kostýmu Minnie v Disneylandu. Pro mě je to než inspirace spíše hození přes kopírák a mrzí mě, že jsem to až tak moc viděla.

Kdybych opomenula ta okopírovaná videa a jednoduchost postav, bylo to celkem fajn.

Opravdu je to kniha pro puberťáky za mě. Být mi 13, je to světové. Ale mě bohužel autorky styl vůbec nesedl a nedokážu si představit, že bych od ní četla ještě něco jiného. Samozřejmě věřím, že si kniha najde své čtenáře!

Fortuna7
včera 5 z 5

Samozřejmě, že kdybych měla hodnotit kvalitu a nějakou originalitu, tak je Den po dni naprostý průměr, ale já jsem si to otevírání kapitol neskutečně užila. Nápad to je úžasný, každý den jsem se těšila na pokračování a hlavně jsem při čtení úplně vypla a vychutnávala si tu nereálnost celého příběhu. Největším překvapením pro mě byly výborné vedlejší postavy. Jakože babička Addie?! Ji si snad nešlo nezamilovat.
Chápu, že někdo může být po dočtení zklamaný, ale já věděla do čeho jdu. Od autorky mám přečtené všechno a bylo mi naprosto jasné, že mám očekávat oddechovou. Na druhou stranu bych stejně o Vánocích nechtěla něco jiného a takhle jsem se na svátky krásně naladila. Těším se příští rok na rereading.

Madelisi
včera 3 z 5

Pořídila jsem si kvůli formě adventního kalendáře. Forma úžasná, líbily se mi vždy úvodní stránky.
V ději je tolik vánočních položek, co člověka jen napadne. Jsou poskládané do příběhu.
Ten mi naprosto vyhovoval číst den po dni, mít ho víc pohromadě, tak se asi budu nudit.
Co mě dostalo, jsou postavy. Byly správně střelené. A asi vše u mě zabrnkalo na tu správnou linku, takže bych chtěla mít svého Jaxona (může být něco víc sexy než týpek pracující v knihkupectví?) a kámoše Scotta a Connora.
Jsem ráda, že knižní adventní kalendář existoval a pro příští rok bych si přála nějaký další.

Coucouha
předevčírem 3 z 5

Abych řekla pravdu, tak 3 hvězdičky této knize dávám jen za hezké zpracování, skvělý nápad - adventní kalendář formou knihy je top, těšila jsem se každý den ráno na čtení tak, že jsem si dávala budík o 10 min. dříve, ale to je asi tak všechno...děj, postavy atd. opravdu nic moc...ale zase mi to pomohlo naladit se na vánoce, takže OK. Ale víc od této autorky asi číst nepotřebuju.

VercaV
předevčírem

Tak toto bylo strašné. Nevím, jestli jsem někdy četla něco horšího. Těšila jsem se na to, nápad super, ale zbytek? Katastrofa. Děj o ničem, postavy strašné, konverzace o ničem. Četla jsem to teda postupně, protože víc kapitol za sebou bylo velké utrpení.

Dokonce jsem snad naštvaná, za to celé, jak je to propagované a taková hovadina to je. Styl psaní je strašný, autorka se snaží používat mluvu jako u mladých, ale vůbec jí to nejde. Přijde mi, jakoby si řekla, že teď se všude píše o hokejistech tak o čem jiném psát, a ještě děj z USA, aby to bylo světové.

Nepochopila jsem, že celou dobu je to popisované ze strany Addie (které se nesmí říkat jinak, jak trapné) a pak jedna kapitola ze strany Jaxona, jako proč? K čemu to bylo? A ta Millie, že je nakonec lesba? Proč? Úplně zbytečné. Konec stejně tak, prostěto rychle ukončita hotovo. A tak trapně popisovat české pohádky a tradice? To byla fakt katastrofa. Tolik zbytečností. Přitom to mohl být tak krásný pohodový vánoční příběh. Škoda.

Já mám ráda YA knížky, miluju číst o hokejistech pořád a pořád dokola. Ale toto je odpad. Bohužel si to nezaslouží ani tu hvězdičku za nápad.

Nechápu to vysoké hodnocení, ale vlastně když si přečtete komentáře (hlavně ty první), tak uvidíte, že většina prvních čtenářů dostali k hodnocení v rámci spolupráce, tak o čem to asi vypovídá :)))

Tyna_Pav
předevčírem 4 z 5

Otvírání každý den jedné kapitoly - velmi originální zpracování. Příběh byl chytlavý, každý den jsem chtěla číst dál, i když to bylo samé klišé. Moc hezké to bylo.

kedlis
předevčírem 2 z 5

(SPOILER) Veselé Vánoce!
Pro začátek pozitivní věci - jako adventní kalendář to zabaví a vizuálně to je opravdu hezké. Babča je fajn a to samé Kóča/Sušenka. Adventní kalendář od Scotta byl milý, nápady na filmy a písničky tomu dodaly trochu charakter.

Bohužel jsem ale šáhla opravdu vedle, vánoční atmosféra se na mě nepřenesla, hokej tady taky nehraje roli, postavy jsou ploché. Ve městě je samozřejmě každá holka nafrněná a jen Addie je vyvolená skutečná milovnice knih a Jaxon mi byl protivný. Také jsem nechápala ten skok v čase v poslední kapitole.
Příběh je plný klišé, ale ne takových milých co ve finále chytí za srdce jako v Prázdninách, ale spíš takových že je příběh krapet noční můra, jako všechno v Lásce nebeské.

sabi_z_knihy
předevčírem 4 z 5

No... jsem z této knížky lehce rozpačitá, ale vezmeme si to pěkně popořadě.
Nápad? Bez debat 10/10. Bylo to příjemné zpestření adventního období a já se na každé otvírání okénka neskutečně těšila.
Addie byla skvělá hlavní hrdinka a příběh s ní příjemně utíkal. A Jaxon? Poradil by mi prosím někdo, kde takového borca seženu? A celý nápad s fake dating se mi moc líbil a byl skvěle zpracovaný.
A proč z toho mám všechny ty smíšené pocity? Vlastně ani moc nevím, ale už během čtení mi tam něco chybělo. Mám pocit, že to, co dělalo knížku tak speciální (1 kapitola 1 den) tomu nakonec nejvíc ublížilo. Občas jsem měla pocit, že jsou některé scény nedotažené do konce, chybělo mi tam místy zajít hlouběji do pocitů a celkově některé věci rozvést. Když už má člověk čekat celý den na pokračování, tak ať to pořádně stojí za to.
Ale tím rozhodně nechci říct, že bych si příběh neužila. Užila jsem si ho a moc, jenom jsem chtěla, aby to zaznělo.

A doporučit? Stejně už to máte většina přečtené, ale za mě na takové předvánoční období moc milé čtení!

4/5

instagram: @sabi_z_knihy