Deník Bridget Jonesové
Helen Fielding
Bridget Jones série
Bridget je svobodná třicátnice, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, parazity a zvrhlíky. Do toho je talent na trapasy, pochybuje o svém vzhledu a se svými konfrontacemi s opačným pohlavím či s hříchy proti zdravému životnímu stylu (Budu pít méně než čtrnáct skleniček alkoholu týdně. Přestanu kouřit.) se svěřuje svému deníčku. Hlavně je s ní ale velká legrace!... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , OneHotBookOriginální název:
Bridget Jones´s Diary, 1996
Interpreti: Martina Hudečková
Vtipné, milé, sympatické. Bridget je moje krevní skupina a jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst. Je sice trochu střelená, ale oblíbila jsem si ji.
"Nebudu utrácet za: strojky na těstoviny, na zmrzlinu a další kuchyňské vynálezy, které stejně nepoužívám; knihy od pisálků, které se jen impozantně vyjímají na polici; exotické spodní prádlo - nemá to smysl, když s nikým nechodím."
Deník Bridget Jonesové je zábavná a inspirující literatura. Stačilo několik stran a Bridget se stala mojí favoritkou. Taky čekám na svého Marka. Přišel. Ovšem skončil u rozvedené sousedky o patro níž. No, nic.. počkám si na takového, který těch pár schodů navíc překoná.
"Tik-tak-tik-tak."
No, britové jsou prostě trochu jiní:) Já Bridget ráda, i když je to nenapravitelná trubka a trochu alpa:)
Zkrátka Bridget - knihu jsem si přečetla po shlédnutí filmu a mile mě překvapilo, že je dosti rozdílná. Vtipné, čtivé.
Knihu jsem četla až po shlédnutí filmu a bohužel musím říct, že film byl pro mě zajímavější. Párkrát jsem se v knize musela přemlouvat, abych ve čtení pokračovala.
Oproti filmu zklamání. Film přinesl trend, který nějakou dobu formoval žánr romantické komedie, ale kniha na mě působí jako ryze hloupá koláž toho, jak bych rozhodně nikdy nechtěla vidět ženy. Působí to jako póza bez nadhledu. Velké zklamání.
Po filmu docela velké zklamání, v podstatě nechápu, jak se to v Británii mohlo stát tak velkým hitem, ale na druhou stranu musím vzdát velký hold scénáristům, že z toho vytáhli tolik!
Tahle kniha odstartovala na intru před 7 lety moji čtecí "kariéru". Od té doby čtu a čtu a čtu :-)
Takové roztomilé čtení. Film je minimálně stejně dobrý jako kniha. Pokud bych se někdy chtěla k Bridget zase vrátit, tak rozhodně zvítězí Renée Zellweger.
1998 | Deník Bridget Jonesové |
2014 | Bridget Jonesová: Láskou šílená |
2004 | Bridget Jonesová – S rozumem v koncích |
2016 | Dítě Bridget Jonesové |
2003 | Celebrity pro Afriku |
Bridget je prostě boží knihu sem zhltla během dne a večer si musela pustit film.
Kniha dobrý ale film se mi líbí více .