Deník Bridget Jonesové přehled

Deník Bridget Jonesové
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548273/bmid_denik-bridget-jonesove.jpg 4 1522 1522

Bridget Jones série

Bridget je svobodná třicátnice, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, parazity a zvrhlíky. Do toho je talent na trapasy, pochybuje o svém vzhledu a se svými konfrontacemi s opačným pohlavím či s hříchy proti zdravému životnímu stylu (Budu pít méně než čtrnáct skleniček alkoholu týdně. Přestanu kouřit.) se svěřuje svému deníčku. Hlavně je s ní ale velká legrace!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Bridget Jones´s Diary, 1996

Interpreti: Martina Hudečková

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník Bridget Jonesové. Přihlašte se a napište ho.

L.Ady
07.02.2025 5 z 5

Moje srdcovka, i když jsem nejdříve viděla film, tak mě tato kniha nezklamala. Doporučuji!

Lucif
26.01.2025 1.5 z 5

Někomu to asi přijde vtipné, ale mě to moc nebere. Film jsem viděla, ale už si to moc nepamatuji. Většinou se snažím knihu a film brát jako 2 různé příběhy a pak si to víc užiju (když neporovnávám). Nicméně tohle mě nebavilo a dočetla jsem to jen kvůli výzvě.

lou63
13.01.2025 4.5 z 5

Bridget je prostě mile praštěná! Totální chaos v práci, v lásce i v každodenním životě, a přesto si ji zamilujete od první stránky. Smála jsem se nahlas u jejích nekonečných trapasů, sdílela s ní nejistoty a občas si říkala: „Tohle se mi snad taky stalo!“ Je tak lidská, až máte pocit, že čtete příběh své nejlepší kamarádky.
Co je na téhle knize nejlepší, je humor a lehkost, se kterou ukazuje, že život není o dokonalosti. Bridget se neustále snaží všechno napravit – svůj šatník, vztahy, váhu – ale stejně skončí v bláznivých situacích, které vás rozesmějí i dojmou.
Je to nenáročné, vtipné a osvobozující čtení, které připomíná, že být trochu "mimo" je vlastně úplně v pohodě.

Ocenění knihy (1)

1998 - British Book Awards (Book of the Year)

Kniha Deník Bridget Jonesové v seznamech

v Přečtených2 446x