Desetkrát a dost

Desetkrát a dost
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521079/bmid_desetkrat-a-dost-64ddfe144355e.jpg 4 443 443

Scarlett Wilková, jak ji neznáte. Současný román plný řeckého slunce. Seznamka po padesátce je jako spící sopka – všichni jsou zdánlivě zkušení, klidní a vyrovnaní, ale pod povrchem to vře. Svoje štěstí tam zkouší i novinářka Markéta, pečovatelka Briana a majitelka seznamky Tamara. Všechny se poznají se sympatickým mužem, který ale vždycky po desáté schůzce zmizí. Při pátrání po jeho identitě se ženy seznámí a zjistí, že sdílejí celou řadu zájmů, třeba lásku k cestování. V malebném řeckém městečku Parga na ně pak čeká zajímavé překvapení...... celý text

Marci70
10.09.2024 5 z 5

Příběh k zamyšlení.. určitě si od této autorky přečtu i další knihy.. Dobře a hlavně výstižně napsaný příběh..

martineden
05.09.2024 4 z 5

Bála jsem se, že to budou povídky, ale byla jsem přiljemně překvapena románem, kde do sebe nakonec všechno pěkně zapadlo. Chvilkami mi tedy příběh pěipadal groteskní a na hraně únosnosti to, jak autorka píše o generaci padesátníků. Jako by jim bylo sedmdesát a víc! Ale ženskému přátelství fandím a to si tde užijete.

EvaHonsová
29.08.2024 4 z 5

Pohodové, prázdninové čtení o vztazích po padesátce. Perfektně koncipované, postavy Briany, Tamary, Markéty, Ivany, Přemka a Zity výrazně prokreslené. Kniha dává starším ročníkům naději, že život po padesátce nekončí, ale naopak.

Tammy11
23.08.2024 5 z 5

Moc hezké čtení, které mi vykouzlilo úsměv na rtech od první do poslední stránky. Doporučuji všem ženám, kterým už dávno není dvacet. Po skvělých historických románech autorky kniha z úplně jiného soudku, ale nezklamala. Prima čtení :-)

Barbievitko
06.08.2024 4 z 5

Mně se to líbilo. Žádný překombinovaný, šokující závěr, kterých jsem poslední dobou přesycená. Tohle plynulo tak, jak sám život.

iveta3689
02.08.2024 4 z 5

Moc mě baví autorčin styl. Kniha se velmi dobře četla. Působila na mě trochu smutně, možná melancholicky. Bylo mi líto postav, které něco hledaly a nenacházely. Kniha mě bavila o chloupek méně než předchozí, ale rozhodně není špatná. Myslím, že kdybych byla ve věku nebo v situaci hlavních hrdinek, působila by na mě jinak. Rozhodně ji ale můžu doporučit.

Máca216
26.07.2024 4 z 5

Od autorky třetí kniha, podle mého názoru zatím nejslabší. Je to takové klidné čtení, hezký příběh, vtipné momenty, myslím že na léto ideální kniha.

Mrňous1
17.07.2024 5 z 5

Opět výborné čtení, autorka prostě umí, píše nejenom dokonalé články, ale i dokonalé knihy. Rozhodně doporučuji.

Aaloha
14.07.2024 5 z 5

Spokojenost, kniha se mi líbila. Pobavila mě, kniha od které nechcete odcházet a jste zvědavé, jak to celé dopadne. Kniha plná pravd ze života, kniha o tom, že život je krátký a máme si ho užít a ne jen prožít. Zamilovat se po padesátce a blbnout jako ve dvaceti, žádný problém.

JankaV80
14.06.2024 5 z 5

Z komentářů, které jsem si ke knize přečetla, jsem nečekala nic "světa borného", ale kniha mě velmi příjemně překvapila. Bavil mě děj, všechny nabídne propojené postavy a příběh i příjemně plynul. Knihu doporučuji na relax nebo na dovolenou, autorka mě ani tentokrát nezklamala.

HH77
10.06.2024 5 z 5

Krásná, napínavá a ke konci I dojemna kniha. Námět úplně z jiného soudku než předchozí knihy autorky, ale téma také velmi dobre zpracováno.

Zuzulinka
10.06.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila.

metyna
23.05.2024 5 z 5

Autorka prostě umí...

L.Helena
18.05.2024 5 z 5

Něco úplně jiného, než předchozí dvě knihy, které jsem od autorky četla (Až uvidíš moře, Ty chladné oči). Tohle je spíš takové odpočinkové, zábavné čtení, ale opravdu hodně trefné. Autorka prostě umí a těším se na její další knihy.

bábuška
07.05.2024 3 z 5

Nečekala jsem mnoho a to se mi splnilo. Obyčejně jsou vynalézavé ženy, ale tentokrát byly napálené ony. I když všechny tři ženy se kterými jsme se přes Seznamku hned na začátku seznámili, byly chytré, inteligentní i pohledné, to romantické vyprávění o krásném prostředí na řeckých ostrovech a kouzelném moři, k tomu to líbivé jméno Jiří ...... Vzniklo tak báječné přátelství tří žen a nakonec osud tomu chtěl, že tím potrefeným se stal Přemysl. Ješitný chlap kterému jsem to přála a ony tři přítelkyně Briana, Tamara a Markéta mi byly od začátku příjemné a moře kolem řeckých ostrovů stále nezapomenutelné.

Ronny
02.05.2024 5 z 5

Velmi vtipné, ze života, výborně napsané.

Mateo67
23.04.2024 3 z 5

Na první pohled úsměvné, na druhý pohled vlastně smutné.
“Po příjezdu domů dokonce Přemysl Ivanu jednou pohladil po vlasech, když seděla v křesle a on šel okolo. Bylo to úplně stejné gesto, jakým vzápětí pohladil jejich psa, který seděl na vedlejším křesle. Přesto to Ivanu mile překvapilo. Což Přemysl nevěděl, protože to nedala najevo. Na rozdíl od psa, který vyskočil a olízal Přemyslovi ruku i tvář. (str. 138)
Kniha má skrytý silný potenciál. V poslední třetině se však její síla vytrácí a příběh končí ne snad tuctově, ale podobně jako řada knih tohoto žánru. Což je škoda. I přes vysokou čtivost proto jen 3,5 hvězdy.

zazvorka
23.04.2024 3 z 5

Pro řadu čtenářů oddechovka, pro mě ani náhodou, spíše depresivní čtení. Ale jasně - každý čtenář to vnímá subjektivně, dle své nálady a zkušeností. Domov Zita by byl skvělý, kdyby takový existoval - a neměl dlouhý pořadník. Ale v reálu si o tom člověk může nechat jen zdát. Jiné knížky autorky, které měly přesah do historie, se mi líbily více. Leccos jsem se z nich dozvěděla a autorčin styl mi k nim seděl lépe, než k právě hodnocené knize.

Annannas
20.04.2024 4 z 5

Vlastně jsem se trochu bála, ale rozhodně jsem se nenudila. Autorka prostě umí a je jedno jaké je téma.

knihovna1
15.04.2024 4 z 5

Mně se kniha líbila moc. Protože jsem cílová skupina. O seznamkach jsem dost slyšela zvěsti a přesně je v tomto kniha výstižná. Pobavilo mě líčení a přemýšlení hrdinek příběhu. Místy jsem se smála a ještě k tomu Řecko miluju.

2022  92%Až uvidíš moře
2023  89%Ty chladné oči