Keltští hrdlořezové

Keltští hrdlořezové
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287665/bmid_keltsti-hrdlorezove-Djm-287665.jpg 4 132 132

Kniha Keltští hrdlořezové vám odhalí skutečnou pravdu o divokých válečnících, kteří se nebáli vzdorovat ani prohnilým Římanům... a kteří měli ohavný zvyk sbírat hlavy nepřátel. Dozvíte se například: proč keltští válečníci bojovali úplně nazí, jak uchovávali mozky svých nepřátel, proč se Keltové při pohřbech smáli. Přečtete si také zajímavé příběhy o svatých mučednících, příšerném keltském dětství a tajemných druidech, kteří prováděli tajemné obřady s lidskými oběťmi. Dějiny nikdy nebyly tak děsivé!... celý text

Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Horrible Histories: The Cut-Throat Celts


více info...

Přidat komentář

Starmoon
09.12.2023 5 z 5

Bože, vďaka, že žijem v dnešnom časopriestore... Ku knihe len toľko, že je tradične dobrá a vtipná, ako to už je u Terryho Dearyho zvykom.

kristijan
15.11.2022 4 z 5

Moc dobré. Když čtení proložíte komiksy o Asterixovi, spousta věcí do sebe zapadne a dá se tak nenásilně získat celkem pěkná představa o tom, co byli asi Keltové zač. U některých pro mě zajímavějších částí, jako byli třeba druidové nebo legenda o Artušovi, bych ale klidně snesl trošku podrobnější pohled (i kdyby to bylo na úkor občas docela povedených vtipů, kterých je knížka plná).


Taťka Hraboš
02.02.2022 5 z 5

Ze všech knih, které jsem zatím ze série četl, ta nejlepší. Vyvážená, bez slabých míst, autor v ní plně využil svého přebohatého repertoáru výrazových prostředků. Takhle nějak by se měly dělat učebnice pro děti. Možná tu svou roli hrálo i to, že Keltové byli opravdu mimořádně zajímavý národ, a ačkoli nám zřejmě z velké části v krvi kolují jejich geny, nic moc se o nich člověk ve škole nedozví.

ParallyShawy
04.05.2021 5 z 5

Rozhodně moje první kniha, jelikož jsem jako malý kluk prostě potřeboval vědět co jsou to ti Keltové. A rozhodně jsem nebyl zklamaný jelikož kniha srší vtipem a s doprovodem ve formě ilustrací to vytváří ten druh čtiva, který si klučina představuje a mohlo by ho zajímat.

Ikkju
08.08.2018

Jediná kniha od autora kterou jsem četl, a musím uznat že je to vtipné. Jen si musím dát pozor, abych při debatách nepoužíval reálie z knihy, nemám poslední tušení, jestli věci uvedené v knize mají něco společného se skutečností.

Shindo
06.12.2017 4 z 5

Šikovne a humorne podaná história, ako špunt som to žral. Mal som doma všetky štyri knihy - o Egypťanoch, Grékoch, Rimanoch i Keltoch. Len škoda, že po nejakom čase sa táto brožovaná historická edícia začala rozrastať, vznikali nové a nové knihy a mal som tak nejak pocit, že to ide kvalitou slušne dolu vodou.

Vidlička
17.10.2017 4 z 5

Dle mne gradiózní počin, jak spráťatům přiblížit historii skutečně, ale skutečně fťypnou formou. Gratulace.

braunerova
24.09.2016 4 z 5

"Keltové zbožňují válku a do boje jdou bez váhání. Jinak jsou to čestní lidé a nejsou zlí. A tak, když se pohnou vpřed, spojují se do houfů a jdou do bitvy docela otevřeně a bez pečlivého plánování. Bývají snadnou kořístí pro ty, kdo mají v úmyslu je přelstít."

Elis.n
15.06.2016

Jako dítě jsem řadu Děsivých dějin milovala, spolužáci nechápali, proč tak moc žeru knížky o historii. Vím, berme tyhle informace s nadsázkou, ale přivedly mě k archeologii, takže jim musím poděkovat. Kdybych teď nemusela číst odbornou literaturu, tak se do nich klidně zase podívám.

ladyfromskye
02.03.2016 5 z 5

Na rozdíl od Dublinu ze stejné série se mi tato knížka opravdu moc líbila, a to zejména svou komplexností. Už se těším na další díly Děsivých dějin, obávám se, že i když už nějaký ten pátek cílová skupina čtenářů rozhodně nejsem, nezůstanu jen u témat, která mě zajímají (především Británie a Irsko), ale podívám se i na ostatní.

Peter.Melon
30.03.2015 3 z 5

Mám rád kelty a druidy...Je to dobrá kniha.Dýchnou na Vás doslova dějiny.

darthvader77
04.03.2015 5 z 5

Vzpomínám si, jak jsem tuhle miloučkou, krásně ilustrovanou a v tolika zajímavých věcech poučnou knížku, donesl v první třídě na náš projekt o keltech. A jak na mě všichni tehdy zírali s vykulenýma očima a s vyděšeným výrazem ve tváři. Nostalgický skvost, který má svých pět úplně zaslouženě, protože autor dostál názvu a skutečně zde naleznete věci, o kterých se vám učitelé neodvažují říct. :D Polovinou úspěch nicméně tvoří Brownovi ilustrace, jenž pročistí bránice, lépe než ACC.

Kozlik_nbk
11.02.2014 4 z 5

Série Děsivé dějiny dokáže potěšit snad každého čtenáře. Je velmi vtipná, poutavá a nakonec i poučná zvlášně ujetým způsobem.

Ivinka.S
17.01.2014 5 z 5

Další z podařených knížek ze série Děsivé dějiny :) Určitě doporučuju přečíst.

TessDragon
09.09.2012 5 z 5

Děsivé dějiny - zajímavá a vtipná knížka v 1.Celou sérii jsem si zamilovala. ;)

Dandulka
10.06.2012 5 z 5

Keltové, druidové......Doba opředená tajemstvím. Tuhle edici prostě miluji.