Keltští hrdlořezové přehled

Keltští hrdlořezové
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287665/bmid_keltsti-hrdlorezove-Djm-287665.jpg 4 132 132

Kniha Keltští hrdlořezové vám odhalí skutečnou pravdu o divokých válečnících, kteří se nebáli vzdorovat ani prohnilým Římanům... a kteří měli ohavný zvyk sbírat hlavy nepřátel. Dozvíte se například: proč keltští válečníci bojovali úplně nazí, jak uchovávali mozky svých nepřátel, proč se Keltové při pohřbech smáli. Přečtete si také zajímavé příběhy o svatých mučednících, příšerném keltském dětství a tajemných druidech, kteří prováděli tajemné obřady s lidskými oběťmi. Dějiny nikdy nebyly tak děsivé!... celý text

Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Horrible Histories: The Cut-Throat Celts


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Keltští hrdlořezové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Starmoon
09.12.2023 5 z 5

Bože, vďaka, že žijem v dnešnom časopriestore... Ku knihe len toľko, že je tradične dobrá a vtipná, ako to už je u Terryho Dearyho zvykom.

kristijan
15.11.2022 4 z 5

Moc dobré. Když čtení proložíte komiksy o Asterixovi, spousta věcí do sebe zapadne a dá se tak nenásilně získat celkem pěkná představa o tom, co byli asi Keltové zač. U některých pro mě zajímavějších částí, jako byli třeba druidové nebo legenda o Artušovi, bych ale klidně snesl trošku podrobnější pohled (i kdyby to bylo na úkor občas docela povedených vtipů, kterých je knížka plná).


Taťka Hraboš
02.02.2022 5 z 5

Ze všech knih, které jsem zatím ze série četl, ta nejlepší. Vyvážená, bez slabých míst, autor v ní plně využil svého přebohatého repertoáru výrazových prostředků. Takhle nějak by se měly dělat učebnice pro děti. Možná tu svou roli hrálo i to, že Keltové byli opravdu mimořádně zajímavý národ, a ačkoli nám zřejmě z velké části v krvi kolují jejich geny, nic moc se o nich člověk ve škole nedozví.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Keltští hrdlořezové v seznamech

v Přečtených236x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit11x