Vodný hrob

Vodný hrob
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531989/bmid_detektiv-cormoran-strike-cormoran-strike-vodny-hrob.jpg 5 29 29

V siedmom pokračovaní série musia Cormoran a Robin zachrániť muža, ktorý sa chytil do pasce nebezpečnej sekty. Na súkromného detektíva Cormorana Strikea sa obráti znepokojený otec, ktorého syn Will vstúpil do náboženskej sekty na ďalekom norfolskom vidieku. Univerzálna humanitárna cirkev je na prvý pohľad mierumilovná organizácia, ktorá bojuje za lepší svet. Strike však zisťuje, že pod prívetivým povrchom sa skrývajú zlovestné podtóny a neobjasnené úmrtia. V snahe zachrániť Willa sa Strikeova detektívna partnerka Robin Ellacottová rozhodne infiltrovať do sekty a odíde do norfolskej komunity, kde chce žiť v utajení medzi jej členmi. Nič ju však nepripravilo na nebezpečenstvá, čo tam na ňu číhajú, ani na to, aké obete si to od nej vyžiada…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Lindeni

The Running Grave, 2023

Chajda69
16.11.2024 5 z 5

Neklidná krev byla skvělá, Černočerné srdce pro mě o něco slabší, ale The Running Grave (čtený v únoru 2024 v originále) je pro mě suverénní vrchol téhle série. Superaktuální téma zpracované tak, jak to umí asi jen Rowlingová. Příběhová linka Robin byla samozřejmě zajímavější a napínavější. Popis praktik, kterými sekty vymývají mozky tak hrůzně přesně odpovídal tomu, co v podcastové sérii o sektách zpracovaly třeba Seznam zprávy, že nemám pochyb o tom, že musela autorka čerpat z osobních zkušeností svých nebo někoho blízkého, popř. musela strávit studiem sekt opravdu hodně času.

Finále je tak perfektně vypointované, že svíravý pocit přicházející katastrofy, který jsem měl po celou dobu čtení Robininy linky dostal zasloužený, logický a smysluplný závěr. Úplný závěr je pak už víceméně klasický cliffhanger na další díl, který doufám, že přijde záhy, stejně jako doufám, že Rowlingová nehodlá se sérií jen tak končit. Já totiž tu ženskou a její psaní miluju a tuhle knihu můžu jen doporučit.

Palele
26.10.2024 5 z 5

Tak musím říct, že tu ženskou opravdu nesnáším (myšleno autorku :) ). Jednak jsem byla na kolaps, když jsem si knihu načetla do čtečky a spodní lišta mi ukázala pěkných 2452 stránek a druhak přesně, jak jsem tušila. Poté, co jsem se po několika téměř probdělých nocích dopracovala k závěru, ten konec.. jako fakt ? Ale teď vážně. Věděla jsem přesně, že to tak dopadne, to je prostě Galbraith. Úplně vidím, jak s téměř sadistickým potěšením vám v té nejlepší chvíli zabouchne dveře těsně před nosem. Četlo se to neuvěřitelně dobře a smekám pomyslný klobouk, protože se mi zdá, že ač je to nemožné, s každou knihou roste spolu s počtem stránek i její kvalita. Alespoň pro mě. U Srdce jsem se občas ztrácela v těch internetových chatech a postavách, ale tady jsem s tím neměla problém. Žila jsem tím příběhem několik dní a nedokázala přestat. Přestože je to tolikrát omleté téma - církev x sekta, tohle bylo skvělé. Nebyly tam žádná hluchá místa, bylo zajímavé i to, že Cormoran a Robin jeli velkou část knihy každý v jiné lince. Prostě - už se nemůžu dočkat pokračování, i když se trochu bojím, kdy přijde. Jak dlouho může trvat, než autor napíše 4000 stran ? :D

oleg121
20.10.2024 4 z 5

Opäť skvelé pokračovanie, no neviem sa zbaviť pocitu, že sa téma mohla spracovať oveľa pútavejšie a predovšetkým kratšie.

Trpaslici-zena1
13.10.2024 5 z 5

Ani další díl nezklamal. Téma sekty je rozhodně zajímavé a děsivé.

Mngwa
11.10.2024 5 z 5

Usilovně jsem se snažila si čtení roztáhnout aspoň na dva týdny, ale nešlo to. Za necelý týden bylo po všem. Mám pocit, že knihy z této série jsou čím dál lepší.

Vevericka.eva
06.10.2024 5 z 5

Přečíst takovou obří knihu anglicky byla výzva a přestože mi unikali detaily, tak příběh byl skvělý. Určitě si dám ještě opáčko, až bude česky. Prostředí je určitě zajímavější než v minulé knize.

LenkaMacak
04.10.2024 5 z 5

Knihu jsem přečetla v angličtině, protože čekat na další díl bych nevydržela a námět mi přišel hodně zajímavý. Ostatní díly jsem poslouchala jako audioknihy, takže když jsem viděla tu bichli, měla jsem lehce obavy, ALE naprosto bezdůvodně. Příběh je skvěle vystavěný, napínavý a stránky jen ubíhají. Pro mě s přehledem nejlepší díl série. A teď zas netrpělivě vyhlížet další. 5/5*