Lovec králíků
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Joona Linna je už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. A teď ho odvezli na tajnou schůzku. Po vraždě jednoho ze švédských ministrů totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých bude brzo víc, spojuje cosi jiného. On i Saga Bauerová musejí pracovat tajně a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě. Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Muellera. Má v plánu poprvé se postarat o svého syna Sammyho. Ale místo tří týdnů dovolené ho čeká děsivý boj o přežití. Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o králících, dejte se na útěk, protože právě tu slyšely všechny oběti před smrtí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2017 , HostOriginální název:
Kaninjägaren, 2016
Hrozně moc jsem se těšila na Joonu a zklamaná nejsem.Děj byl napínavý,ale styl psaní dvojice Kepler mám už asi prokouklý,takže vrah odhalen poměrně brzy :-(.Některé detaily nepochopeny,např.smrt vozíčkáře,číslo Sagy na telefonu muže z ochranky atd.Ale myslím,že to způsobil poměrně mizerný překlad knihy.A protože vím,že Keplerovci už dávno frčí na novém psaní,epilog jsem tak trochu čekala :-) I přes drobné výhrady mají prostě 5!
Na novou knihu autorské dvojice Lars Kepler jsem se moc těšila, ale opatrně. Poslední kniha Stalker se mi docela líbila, ale nadšení z předchozích dílů s hlavním vyšetřovatelem Joonou Linnou se jaksi nedostavilo. A totéž, lehké zklamání, je můj dojem i z Lovce králíků. Bezpochyby dobře řemeslně odvedená práce, čtivý děj, ale... opět některé scény zbytečně překombinované, neuvěřitelné... a hlavně - vlastně zbytečné. Ke konci jsem už přeskakovala celé pasáže i stránky, abych se dobrala konce. Takže tři hvězdy...
Lars Kepler patří k mým nejoblíbenějším autorům a Lovec králíků mě nezklamal ani v nejmenším, stejně jako předchozí díly. V každém z nich si zamiluju nějakou novou postavu (nemluvě o Joonovi, který má prostě úžasné charizma), v této knize je to právě Sammy. Za celkové plus považuji i velké množství postav, myslím si, že si v nich každý najde svého oblíbence a naopak i toho, kterého rád nemá.
Knihu jsem zhltla za pár dní, stále se v ní něco dělo, děj se s napětím a správnou rychlostí posouval dál a nenechával čtenáře jen na jednom místě.
Rozhodně doporučuji přečíst :3
Au, au, au...to bolelo! Nezbývá než souhlasit s komentářem Petry (pdoubkova). Za mě nejslabší keplerovka. Bohužel.
Konečně návrat k Joonovi a Saze :) Přiznám se, že po přečtení Playground jsem váhala, jestli si novou knihu koupit, ale nakonec vůbec nelituji. Opět dobře napsáno - napínavý příběh, kde si opravdu počkáte na rozuzlení. Jediné, co mi vadí, je ten otevřený konec, kdy budu celou věčnost čekat, než vyjde další díl :))))
Na knihach od Keplera mi vadi jedna vec. A to ta, ze skonci v nevhodny okamzik. Uz ted me stve, ze musim cekat tak dlouho na dalsi dil. Lovec kraliku je opet velmi poutave napsany. Dej je napinavy a na rozuzleni si clovek opravdu pocka skoro az k samotnemu konci. Da se rict, ze je to celkem nepredvidatelne.
Super, četlo se samo:) knihy od této dvojce mám ráda, Joona Linna nezklamal, ale přišlo mi, ze neměl moc prostoru a Saga hrála trochu víc druhé housle. Taky mi tam unikl smysl jedné vraždy, nebo jsem si to asi nespojila, ale celkově parádní počtení. U posledni věty epilogu jsem taky kroutila hlavou - snad na sebe další díl nenechá dlouho čekat :-D
Kniha se mi líbila, jen někdy trochu moc popisu. Po Playgroundu, který jsem ani nedočetla jsem byla spokojená. Jak tady již bylo ale zmíněno, ten konec si mohl odpustit.
Od Keplera mam vsechny knihy..jsou perfektni autorske duo. Ale nemuzu jim odpustit posledni vetu v teto knize...to se proste nedela, kdyz neni dalsi navazujici kniha :D
Jsem nadšená! Od Keplera jsem přečetla všechno a po Stalkerovi (který se zas tak moc nepovedl) je Lovec králíků opět něco! Písečného muže sice nepřekonal, ale je s ním srovnatelný. Už dlouho se mi nestalo, že bych fandila vrahovi :D
První Kepler, který mně nebavil. Dala bych 2 hvězdy, ale, že je to Kepler má ode mně jednu navíc. Podobnost se Zabíjáky už ani nebudu komentovat, když se tak teď dívám nezmiňuji ji tady jednom já.
Ze začátku jsem myslela, že to bude na plný počet hvězdiček. Nakonec 4. Proč? Většina už tu je zmíněná a souhlasím. Podobnost se Zabijáky, záchodová pasáž, vrtulníky, obří zásahové akce... Ovšem Joona mě baví i tak.
Ale na konci mě úplně praštilo do očí - Saga seřeže hlídače, jen aby jí "půjčil" telefon. Volá z něj Joonovi a ten na displeji vidí, že volá Saga?
A ten epilog?! To mě nebaví. Dalšího Joonu bych si koupila i bez tohoto "lákadla".
U této dvojice už ani nečtu anotaci, protože vím, že ať napíšou cokoliv, tak to bude jízda od prvního řádku až po ten poslední.
Na knížku jsem se moc těšila, měla jsem radost když jsem si ji koupila, ale že by mě nadchla na 5 hvězdiček, to opravdu ne :-( pro mě to bylo trochu zklamání ...
Jak už tady někdo psal, taky jsem měla dojem, jako bych četla Deset malých černoušků ... :-D pak mám pocit, jako by mi unikla vražda toho pána na vozíčku, když ho podpálil ... tím se nějak policie nezabývala nebo mi to prostě uniklo? :-O jestli ano, tak jde vidět, že mě ta knížka vážně tak nenadchla, jak jsem doufala ... :-( chvílemi mi přišlo, že tam byly zbytečné scény, jako např. Jeanette na těch záchodcích, když se tam sháněly se Ságou po Tamaře ....
Knížka se jinak četla dobře, nemůžu říct, že by to chvílemi nebylo napínavé :-) no jsem zvědavá na další díl, ten epilog na konci byl docela zajímavý ;-)
vraždy švédská literatura tajemství pomsta severská krimi švédské detektivky
Skrýt reklamy
Přečetla jsem za pár dní. Doporučuji. Míša