Lovec králíků
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Joona Linna je už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. A teď ho odvezli na tajnou schůzku. Po vraždě jednoho ze švédských ministrů totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých bude brzo víc, spojuje cosi jiného. On i Saga Bauerová musejí pracovat tajně a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě. Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Muellera. Má v plánu poprvé se postarat o svého syna Sammyho. Ale místo tří týdnů dovolené ho čeká děsivý boj o přežití. Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o králících, dejte se na útěk, protože právě tu slyšely všechny oběti před smrtí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2017 , HostOriginální název:
Kaninjägaren, 2016
Tak to byla další skvělá kniha s mým oblíbeným komisařem Linou :) Začátek byl trochu pozvolnější, ale konec mi to vynahradil a četla jsem to jedním dechem, abych se dozvěděla, jak to dopadlo. Už teď se těším na další pokračování :)
To byla zase jednou pořádná severská jízda, kterou ta Keplerovic dvojka umí rozjet !!!
Začátek je trošku pozvolnější, ale velmi brzy se děj dostává do tempa. Je to akční, je to napínavé, docela drsné a neskutečně čtivé.
A pokud se dostanete za půlku večer, tak je to o volbě mezi spánkem a čtením. Já měla zase jednu zkrácenou noc a možná po dočtení místo oveček budete počítat králíčky :-).
Ten konec. Achjo, to abych zase byla pořádně napjatá do dalšího dílu, hezky se mnou cvičí :). Každopádně celá série je opravdu skvělá - hlavně tedy svědkyně ohně, to mi bylo počteníčko!
SPOILER: Trochu mě mrzí, že zemřel. Byla jsem tak moc zvědavá, co řekne na to, že Rex se toho vůbec neúčastnil a najednou bylo po všem ... Eeh. Za mě škoda.
Mam moc rad tuhle serii a moc jsem se tesil na dalsi dil. A az moc. Nasazena latka je hodne vysoko a tento dil ji nedosahuje. Presto doporucuji. Urcite nezklame....jen jsem cekal asi malinko vic.
Přečteno jedním dechem, protože knížka je velmi akční a prakticky neustále se něco děje. Příběh ubíhá velmi svižně, je psán v krátkých velmi popisných větách. Samozřejmě, že se v ději objevuje řada nelogičností, postavy, které mají být hlavní, se kolikrát objeví jen sporadicky a několik dějových linek zůstane ne zcela vysvětlených, ale přesto si Kepler uchovává svůj standard. Dávám plný počet hvězdiček právě za onu svižnost a akčnost a přimhouřím oko nad nedostatky, uvolněnou švédskou morálkou a nicneříkajícím epilogem.
Starej dobrej Kepler...docela mi ovšem trvalo se začíst, až druhá část byla taková, jak jsme zvyklí, proto hodnocení kladné
No to zase byly nervy :). Jak se jim hodí Joona, dokonce mu zařídí i propustku. A ještě že tak, nebýt jeho, bylo by těch mrtvých "králíčků" víc. No do poslední chvíle jsem zase netušila, kdo že je ten vrah. Skvěle propracované od začátku až do konce.
Rozjezd poměrně pomalý, pak šílená kovbojka jako v Paganiniho smlouvě, ale druhá polovina už stojí za to - skvělá práce s napětím, gradace, překvapivý zvrat. Dávám 4 hvězdy, ale za mě je to spíš slabší dílo dua Lars Kepler.
Po Playgroudnu jsem si opět přišla na své. Jsem ráda, že naše duo "Kepler" nezanevřelo na případy Jonny Linny. Tentokrát zde bylo hodně akce ze strany policie a hlavní postavy se moc neprosadily, ale hlavně, že jsou zpět ! Těším se na další díl.
vraždy švédská literatura tajemství pomsta severská krimi švédské detektivky
4,5 hvězdičky. Na plných pět tomu něco chybělo, něco přebývalo. Hlavně asi není úplně běžné v detektivce fandit zabijákovi, aby stihnul sejmout celej seznam, než ho Joona zastaví, protože si to ti šmejdi fakt zasloužili. Mé znechucení nad touto partičkou mi nepatrně kazilo požitek ze čtení. Ale jinak fakt super, kniha se čte jedním dechem!