Stalker

Stalker
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259948/bmid_stalker-oet-259948.jpg 4 4309 4309

Ak sú lampy rozsvietené, môže ťa stalker vidieť zvonku, ale ak sú zhasnuté, ty neuvidíš stalkera, ktorý je už vnútri. Na e-mailovú adresu Úradu kriminálnej polície prišlo video. Niekto sa vkradol do záhrady rodinného domu a tajne nakrútil ženu cez okno. Na ďalší deň sa našlo jej telo, zomrela na následky rezných a bodných rán. Polícia dostala ďalšie video, ale neobsahovalo nijaký záchytný bod, podľa ktorého by bolo možné ženu identifikovať. A potom už bolo neskoro. Björn Kern našiel doma surovo zavraždenú manželku Susannu a utrpel takú ťažkú psychickú traumu, že vyupratoval celý dom a mŕtvu uložil do postele. Možno videl nejaký dôležitý detail, ale bol v akútnom šoku a policajti ho nemohli vypočuť. Vyšetrovatelia pri pátraní po sériovom vrahovi povolali na pomoc psychiatra a psychoterapeuta Erika Mariu Barka a ten uviedol Björna do hypnotického stavu. Lenže to, čo mu muž v hlbokom tranze porozprával, spôsobilo, že Erik sa rozhodol polícii klamať.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

Stalker, 2014

klarence
09.05.2017 5 z 5

drsné , napínapínavé, ale výborné

parley3
07.05.2017 5 z 5

Dle mého nejlepší kniha od Lars Kepler. Děj je velmi napínavý, více odpovídá možnostem dnešní reality třeba oproti Lovci králíků, tudíž více uvěřitelný.

ivulka15
03.05.2017 4 z 5

Toto duo teda ví jak člověka vyděsit.

katerina2660
02.05.2017 5 z 5

Super kniha, super detektivka. Překvapivé po všech stránkách, hezký napínavý příběh.... Klika, že bydlím v paneláku ve vyšším patře....

Veggi
01.05.2017 4 z 5

Napínavé od začátku do konce! Nemohla jsem se odtrhnout od knihy a potřebovala jsem zjistit, co se bude dít na další straně : ) Souhlasím s HankaMarek, že závěr je už trochu moc, proto jsem dala o hvězdu méně, ale jinak mohu s klidným svědomím doporučit!

ivusse
30.04.2017 5 z 5

Bezvadná kniha... skoro neodkládat a pak se k ní každou chvilku vrátit a co nejdříve dočíst...

Gabetina
28.04.2017 5 z 5

Co na to říct jiného, než WAU! S Joonou Linou jsem se setkala poprvé ale určitě né naposledy. Neskutečný příběh, který mě ani na vteřinu nenechal klidnou. Hltala jsem každé slovo a skoro jsem ani nešla spát abych to mohla dočíst

HankaMarek
25.04.2017 3 z 5

Závěr trochu přehnaný, ale jinak perfektní jako vždy

Yui-chan
18.04.2017 5 z 5

Na knihu jsem se těšila a mohu říct, že od první stránky jsem věděla, že to bude velmi zajímavé čtení. A taky jedna z knih, kterou jsem se nedovažovala číst večer sama, protože jsem si pak byla jistá, že za oknem opravdu někdo stojí. Trochu táhlejší střed mi absolutně nevadil, mohla jsem si vydechnout od akce v počátku knihy. A konec byl nečekaný, překvapivý (vážně jsem neměla ani to nejmenší tušení, kdo je vrah, dokud nepadlo jeho jméno - načež následovalo jen "CO?"). Už dlouho jsem nečetla knihu, kdy by byl tak akční konec, že bych četla dlouho do noci a z přednášek utíkala domů ke knize, abych se dozvěděla, jak to dopadne. Hlavní postavy měly své klady a zápory, přesto si člověk nemohl pomoct a musel je mít rád. Erika s Joonou jsem si velmi oblíbila, Jackie a Made byly velmi milé a dokonce i místy protivná Margot měla své osobní kouzlo. "Ve tmě slepý králem" - tahle část byla tak strhující, že jsem ji přečetla doslova jedním dechem, napětím jsem se bála se nadechnout.

prestiggio
12.04.2017 5 z 5

Knihe nemám čo vytknúť. Skvelá.

itulenka
08.04.2017 5 z 5

Neskutečně napínavá a čtivá knížka od prvního slova až po konec. Nemůžu jinak, než opět knížku s Joonem Linou vychválit :-)

Hadrna
07.04.2017 5 z 5

Zase mě ten manželký pár dostal, Joona Linna mě nepřestává překvapovat jeho zapálením a bouráním hranic policisty. Rozhodnutí postav mi příjdou reálné a pokaždé když Lars popisuje jejich pocity a myšlenky, naskočí mi husí kůže. Já miluju severské detektivky, na nic si nehrajou, jsou popsány do detailů i ty nejošklivější momenty, že někdy jsem se od knihy se zhnuseným výrazem musela odvrátit. Ale hned jsem se zas nadšeně vrátila a hltala každé další vytisknuté slovo. Lars Kepler je pro mě trošku závislo, ale pššt. :))
Doporučuji a přeji krásnou husinu na zádech. :D NH

Jessybelle
31.03.2017 5 z 5

Super detektivka, napínavá, čtivá, reálná. Čím dál víc miluju severské spisovatele. Hned se začnu pídit po dalších dílech...

Market = )
29.03.2017 5 z 5

Na mě opět zbytečně moc obětí, ale jinak bezva. Vážně napínavý a když jsem jednou musela v noci na záchod do jiný budovy, než jsem zrovna byla, musela jsem číst několik kapitol, abych se tolik nebála :-D. Ze začátku mě občas vážně rozčilovala Margot (což byl asi záměr autorů, vylíčit ji reálně a ne nutně jen pozitivně). Moc se mi líbilo opětovné setkání se starými postavami, za to dávám hvězdičku navíc :-). Ale fakt je, že jsem se zhruba v půlce podívala, kdo je vrah a jsem za to ráda (občas to dělám, když nějaký postavy mám moc ráda, abych případně na konci nebyla smutná, že byli zlí :-) ).

veronika_m
28.03.2017 3 z 5

Kniha se dobře čte, první polovina mi připadala trochu natazena, ale pak to nabrali grady. Ale jak píší někteří ostatní, některé situace byly už hodně absurdní a mě osobně nejvíc lezla na nervy komisařka Margot a její těhotenství. Nevím jak to funguje v severských zemích s mateřskou, ale aby těhotná na slehnuti vysetrovala takto agresivní zločiny, to si tedy moc neumím po všech stránkách představit... Feminizace OK, ale odsud posud

Verrrunka
28.03.2017 5 z 5

Musím uznat, že Stalker mě absolutně pohltil. Skvěle napsané, plné zvratů, vygradované. Fakt lituju, že to nebylo ještě delší. Některé díly mě moc nebavily, ale tohle byla teda pecka. Až do poslední chvíle jsem neměla vůbec tušení, kdo je opravdový stalker.
Jo a už zatahuju závěsy.... :)

Siraelxy
24.03.2017 5 z 5

To byla jízda....výborně zpracovaný krimithriller, který má od začátku do konce spád. Nebudete ho chtít dát z ruky. Více: http://siraelxy.blogspot.cz/2017/03/lars-kepler-stalker.html

JIVaJaH
24.03.2017 5 z 5

Za mě...čtivá knížka. Napínavý děj, hodně zajímavých postav. Něco bylo docela předvídatelné, ale mně to prožitek nezkazilo. Přečtu si jistě další knihu od L.Kepler.

DJANKA
22.03.2017 3 z 5

Přečetla jsem všechny čtyři předešlé díly a ty byly, dle mého, perfektní. Takže jsem byla natěšená i na Stalkera. Začalo to velmi slibně - napínavé, čtivé, super. A najednou zvrat, některé věci mi přišly nelogické, těžko uvěřitelné. I přes to, stále napínavé. Ale ten konec, takový očekávám u amerických filmů a ne u Keplera. Závěr zkazil dojem z celé knihy. Navíc jsem byla zklamaná i pachatelem, nějak mi to postě nesedělo. Jsem zvědavá na další díl.

veronika4918
22.03.2017 5 z 5

Když jsem knihu četla večer v posteli, tak jsem se chvílema bála a při odkládání jsem ji vždy pokládala obálkou dolů, protože ta obálka je prostě neskutečně děsivá :D

Jako vždy jsem netušila, kdo je vrahem a jak vše skončí. Tahle manželská dvojice prostě píše skvělý knihy, které Vás nenudí, ale nutí přemýšlet, kdo, jak, proč ...?