Dětské zoubky

Dětské zoubky
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415524/bmid_detske-zoubky-1YC-415524.jpg 4 1280 1280

Suzette se nedaří navázat vztah s její sedmiletou dcerou, která nemůže – nebo nechce – mluvit. Už od jejího nejútlejšího dětství cítila, že ji Hanna odmítá. Suzette připadá, že ji její dítě nenávidí, a ta myšlenka ji děsí. Alex nechce věřit své manželce, že se jejich dcera chová krutě a nenormálně. Je Hanna jen zlobivá holčička, jejíž chování pramení z vysoké inteligence, kreativity a snad i osobního kouzla? Nebo se opravdu snaží svojí matku zabít? Silný a břitký psychologický román nové talentované autorky Zoje Stage, Dětské zoubky, nabízí více otázek, než odpovědí – a podrží si své tajemství až do šokujícího konce.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Omega

Baby Teeth, 2018

Tyn_a
14.03.2021 4 z 5

(SPOILER) Má to být thriller a taky že byl. Pořádně děsivej, ujetej a zároveň tak čtivej!

Celou dobu jsem si pokládala otázku "Proč to Hanna vlastně všechno dělá? Proč tak moc svoji matku nenávidí a chce se jí zbavit?", nenašla jsem odpověď. To, že až moc miluje svého otce a chce s ním být jen ona samotná mě tak nějak neuspokojuje. Autorka načala velmi zajímavou tématiku lidské mysli, víceméně pochroumané, zraněné a nenávistné duše a nedotáhla ji, dle mého názoru, úplně dokonce.
Mimo jiné mě knížka strašně bavila, četla se opravdu sama, stránky se otáčely snadno a příběh mi utíkal mezi prsty, ani jsem nevěděla jak. Musela jsem číst a číst, dokud nebyl konec.
Nebyla špatná, to rozhodně ne, jen chci víc informací, víc se dostat do Hanniných myšlenek, vědět proč, co a jak, důvody jejich činů. Aaach, škoda.
Myslím, že druhý díl není potřeba, vše bylo napsáno a se závěrem jsem spokojená. V podstatě všechno skončilo happyendem, dcera na místě, kde nemůže ublížit matce, rodiče spolu, tak jak to chtěli...

Btw: Scény, kde Hanna popisovala sex mezi rodiči mě dostávaly do kolen :D

Ester71
12.03.2021 5 z 5

Tak tohle mě hodně bavilo! Vše podstatné už bylo napsáno. Pro mě jedna z těch lepších psycho...

Anette99
08.03.2021 5 z 5

Vzhledem k nižšímu hodnocení jsem od této knihy nečekala moc, ale byla jsem velmi překvapená. Hannino chování bylo svým způsobem jak fascinující, tak děsivé. Jak dokázala přepínat mezi tatínkovo hodnou holčičkou a ďábelským dítětem. A ten konec? Paráda. Naznačuje, že by kniha mohla pokračovat, a nebo taky ne, a pak je jen na čtenáři, jaký konec si domyslí.

Er.es
08.03.2021 5 z 5

Příběh byl boží. A ujetej. Hodně ujetej…
Jak někdo může napsat takový psycho? :-D
Kniha se četla parádně, je dobře napsaná, stránky odsejpaly jedna báseň.
Hele, já nevím... ale jestli máte doma holčičku, tak ji preventivně na noc zamykejte… i sebe…
Poslední věta knihy je mňamózní… brr…
Autorka je divná, faaakt hodně divná, ale dala nám super psycho příběh, u kterýho mrazí.

SoniaR
04.03.2021 4 z 5

Asi jsem čekala víc, ale i tak mě kniha bavila. Docela by mě ale zajímalo pokračování.

Belanna
28.02.2021 4 z 5

Velmi zdařile a působivě napsaná kniha. Střídání pohledu matky a její dcery, jejich pocity a vnímání způsobí, že Vás emoce (ať už kladné nebo záporné) neopustí po celou dobu čtení.

efka.saf
23.02.2021 4 z 5

No tak tohle byl hnus, velebnosti :D! Po knize jsem sáhla hlavně kvůli čtenářské výzvě a už jsem ji z dřívější doby měla v kolonce "chystám se číst", takže jsem ani moc neřešila, o čem vlastně je. Ale to jsem zjistila velmi brzo po přečtení prvních stran. A mé vnitřní rozčarování mi vydrželo až do konce. Která (nastávající) matka by si nechtěla přečíst o holčičce, která miluje tatínka k zbláznění a nenávidí maminku tak, že ji permanentně usiluje o život? Úžasně motivační :D. Nicméně bez ohledu na šílené téma musím říct, že autorka jej zpracovala velmi dobře, protože jsem u knížky byla přikovaná jako podkova na koňském kopytě. Postavy ve mně vyvolávaly celou plejádu pocitů od soucitu, přes sympatie až po totální znechucení a pohrdání, takže v tomto autorka jednoznačně bodovala. Co se týče závěru, prý šokujícího, tak leda ve snu. Ovšem pokud tato kniha nebude mít druhý díl, tak pak už nevím, který jiný příběh by si ho zasloužil. Nicméně pokud autorka napíše pokračování, nehodlám ho číst ani náhodou a i v knihovně ho hodlám obejít velikým obloukem. Děkuji, stačilo :)

Aneleh
20.02.2021 4 z 5

Psychothriller, který je přímo mrazivý. Nemohla jsem se však rozhodnout, zda tu holčičku odsoudit nebo jí spíše politovat. Přišlo mi to jako pojednání o těžce psychicky nemocném dítěti, které z toho důvodu je vlastně hororem. A jeho matka si to rozhodně nezasloužila. Otevřený konec vyzněl jako že téhle dívence nepomůže vůbec nic, protože je svojí nenávistí k matce přímo posedlá. Proto bych pokračování raději ani nechtěla.

hakunamatata
15.02.2021 4 z 5

Dětské zoubky byl thriller, který mi drásal nervy. Ale ne proto, že by to bylo zas tak napínavé, ale proto, že jsem měla sto chutí to malé parchantě ... praštit přinejmenším.
Příběh popisuje malou Hanu, která nade vše miluje svého otce a naprosto nesnáší svou matku, kterou se dokonce snaží zabít.
V souboji mateřského pudu a pudu sebezáchovy může být jen jeden vítěz.
Který pud zvítězí a jak na vás bude koukat okolí, když jim řeknete, že se vás pokouší zabít vlastní dcera?

LildaD
09.02.2021 3 z 5

Tato knížka pro mě byla takovým náhodným výběrem, velká očekávání jsem tedy neměla. Na prvotinu to není špatné. Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem se do toho dostala, ale pak už se mi to četlo snadno (a rychle). Jen jsem se občas musela pozastavit nad chováním postav. Asi nejvíce mě iritovala postava otce (přestože zde nepůsobil zvlášť výrazně). To jako vážně nevidí, jak se jeho dítě chová? Občas mi to vrtalo hlavou. Konec mi přišel slabší, ale vypadá to, že by příběh mohl mít pokračování. Pokud ano, jsem na něj docela zvědavá.

kercah
07.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Díky názvu jsem si nebyla jistá, co vlastně od knihy čekat. Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst, četla jsem jí po kapitolách a řiakala si jak je otravná stále se zmiňující nemoc matky a jak je z ní nadmíru frustrovaná. Ale kniha začala mít rychlejší spád a následně se velice snadno četla. V jistých fázích jsem byla velice překvapená, jak na mě kniha psychicky působí a vyvolává adrenalin, co bude dál. Velice povedený psychologický román a v roli matky pro mě až horor :D. Chtěla bych však vědět víc, proniknout hlouběji do myšlení, chování a příčin.

xena2711
03.02.2021 4 z 5

Po přečtení Andílka jsem dostala doporučení na podobně mrazivý psychothriller. Knížka je neuvěřitelná a Hannu bych jako dceru teda opravdu nechtěla:-) Autorka ji neskutečně vykreslila. Chudáci rodiče. Jako prvotina je to pěkně psané a opravdu se kniha nedá odložit. Těším se na další autorčinu tvorbu. Doporučuji.

Tracyenka
27.01.2021 4 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity. Příběh je napsaný hezky, jestli se to tak dá říct, při čtení jsem se živě dokázala vcítit do pocitů matky a do jisté míry i dcery. Ke konci mi jen neseděl ten najednou "bezstarostný" život rodičů, najednou bylo vše bez chyby.. Podle konce to vypadá na pokračování, tak snad.

Lucie846
19.01.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Úžasně napsaná. Četla se jedním dechem. Maminku jsem litovala a holčička by zasloužila na zadek. Doufám že bude 2 díl když byl konec takový otevřený.

jitka7326
19.01.2021 5 z 5

Přečteno v rámci ČV 2021. Otevřený konec.

Allla9
15.01.2021 5 z 5

To bylo neskutečné. Koho více litovat? Na čí stranu se přiklonit? Úžasně napsané.

sweetsymphony
13.01.2021 4 z 5

Po dlouhé době knížka, která mě vtáhla do děje a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Díky anotaci jsem čekala šokující závěr, ten se v mých očích sice nekonal, ale i tak to bylo super počtení.

VendaS20
12.01.2021 5 z 5

Kniha je napsaná velmi dobře a čte se rychle. Obvykle nemám ráda otevřené konce, ale tady mi to nevadilo. Je to zajímavé a originální téma. Jediné, co pro mne bylo nepochopitelné je, že by Hanna už např. ve 2 letech, kdy děti začínají mluvit, musela být natolik chytrá a vyspělá, že by si vytvořila strategii matku testovat a trestat.

PetraKysova
12.01.2021 4 z 5

No kde začať. Veľmi dobre napísaný príbeh. Mal svoje muchy preto uberiem jednu hviezdu, ale inak to bola pecka. Nehorázne ma vytáčal ten manžel, ako jej vôbec neveril (ale to že neveril ani školám z ktorých bola Hana výhodná to už bolo trošku moc - aj keď ok asi otcovská láska vyhrala). Keďže nemám deti neviem posúdiť či sa rodiča chovali vhodne či nevhodne. Mne sa naopak veľmi páčilo že tam bola tá jej choroba rozpísaná aj detstvo matky, pretože si osobne myslím, že to bol dôvod prečo s Hanou tak dlho nič nerobili. Matka chcela byť za každú cenu lepšia matka než bola tá jej. Čiže chápem, že dlhú dobu prehliadli signály, ktoré by možno ostatný videli už dávno.
Ale Hana. No tak to bola vynikajúco napísaná postava. Páčilo sa mi, že aj keď bola totálne psycho, stále to bolo dieťa, a preto nedokázala vlastne svoju matku zabiť, pretože jej detský mozog nemohol ešte pobrať niektoré skutočnosti (ako napríklad že ľudia nehoria tak rýchlo ako papier) a podobne, to ju robilo naozaj realistickú. Keby bola staršia tak matka nemá šancu. Bolo naozaj zaujímavé sledovať ako sa medzi sebou bili materská láska a pud sebazáchovy. A skvelé ako v jednu dobu proste vyhralo to, že dcéra nedcéra proste chcem to prežiť.
Mne osobne sa aj páčil koniec, taký otvorený, každý nech si domyslí či sa z tade Hana dostala alebo nie. Skorej ostala na záveru nezodpovedaná otázka. Vzala by matka späť svoju dcéra aj keď vie, že sa ju snaží zabiť?
Knihu každopádne odporúčam, aj keď mne sa čítala ľahko, keďže nemám deti. Keby ich mám tak sa ich azi zacnem báť ????

1bublina
08.01.2021 5 z 5

Po prvních 50 stranách jsem chtěla knihu odložit, protože Hanna byla tak zlá, zákeřná, manipulativní, že mi z toho nebylo dobře. Asi po 15 minutách jsem ale zjistila, že nevydržím nevědět, jak to dopadne.
Měla jsem strach, že to dospěje do bodu, kdy se všichni spiknou proti matce a budou si myslet, že si to jen vymýšlí a dceři ubližuje. Kniha je perfektní, skvěle se čte, nemá žádná hluchá nebo nudná místa. Kdo má rád psychologické thrillery, rozhodně doporučuji. Nedoporučuji číst tuto knihu v těhotenství :-)
ČV 2021 - 7. Kniha, která má v názvu část lidského těla.