Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483412/bmid_dievca-v-lade-zEP-483412.jpg 4 6027 6027

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

Flexi
18.02.2017 4 z 5

Dobře se čtoucí kniha. Taková ta rychloobrátková, jak odpovídá trendu současných detektivek. Pozitivně hodnotím prostředí a charaktery osob, vytváření atmosféry, děj bez nelogických zvratů, ale nikoli nudný. Jako staromilec si musím ovšem povzdechnout: kde je ta stará dobrá Anglie, Poirot, Holmes, ...?

Libunka74
16.02.2017 5 z 5

Já jsem si knížku dokázala užít, dlouho jsem netušila, kdo je pachatel. Možná bych ubrala na sporech mezi vyšetřovateli, to mě moc nebavilo. Na další knihy moc těším, za sebe prosím menší řádkování, nejsme v první třídě.

mispulin
16.02.2017 4 z 5

Zas takový šlágr to nebyl. Docela předvídatelný, napětí taky na pár stránkách. Dost mi také vadilo stále se opakující hodnostní označení "detektiv šéfinspektor" to tam bylo mnohokrát. Ale za chvíli vyjde druhá kniha od autora. Zkusím jestli nebude o trochu lepší.

Michaelkaa
16.02.2017 5 z 5

Po dlouhé době me nějaká kniha takto zaujala, sice některé pasáže byli zdlouhavé a roztahane, tak az za polovinou knihy jsem začala teprve tušit kdo to mohl byt z oné rodiny, což ze je to z rodiny se dalo očekávat od začátku, nevěděla jsem přesně kdo. Za me dobra kniha :)

Astonius
15.02.2017 1 z 5

Dočetla jsem za polovinu a musela jsem bohužel odložit, absolutně mě to nebavilo. Problém byl, že jsem nenacházela jedinou sympatickou postavu a tak nějak všechno bylo v téhle detektivce špatně. Příběh nebyl více rozvrstven a nudil, hlavní vyšetřovatelka byla jako šéfka nesnesitelná, psychologie postav byla silně nedotažená, o kriminalistice se nedá hovořit. V okamžiku, kdy člověka vůbec nezajímá ani oběť ani vrah a nic ho ke knize netáhne, je načase s ní přestat :-)

Cyonerix
15.02.2017 5 z 5

Nejlepší kniha, kterou jsem za poslední dobu četla. Napínavá, čtivá, plná zvratů. Nebyla jediná část v knize, která by byla zdlouhavá, nebo by snad nudila. Škoda, že je možné dát jen 5 hvězdiček, dle mého názoru by si knížka zasloužila nějakou speciální intergalaktickou hvězdu. :D
Už mám předobjednaný další díl. Přeji vám všem příjemné počtení!

jana1306
15.02.2017 5 z 5

Za mě povedená kniha. Napínavá od začátku skoro do konce a neni nic předem předvídatelné. Těším se na další díl s Erikou Fosterovou :-)

Danago
13.02.2017 3 z 5

Bohužel já nemůžu být nadšená s davem a hodně se divím, že se kniha líbila tolika lidem. Z mého pohledu jde spíše o (pod)průměrný detektivní román. Děj se po celou nudně vleče.
Příběh je doprovázen nudnými střety vyšetřovatelů mezi sebou, vůči podezřelým i svědkům a také nic neříkajícími potulkami po hospodách.
Nemám problém , že autor je gay, ale v knize je toto jaksi zbytečně zdůrazňováno: gay je patolog , vyšetřovatelka je lesba. Také mně přišlo do příběhu násilně vložené , že hlavní vyšetřovatelka je Slovenka, matka VIP oběti je Slovenka . V anglické detektivce mi to vůbec nesedělo. Bylo to rušivé a do očí bijící.
Řádkování v knize je trapně roztáhlé , kniha pak je zbytečně tlustá.
Název knihy je vysloveně tahák na lidi. Že se jedna z obětí vražd najde pod ledem (nikoliv v ledu, jak napovídá název knihy) nemá pro samotný děj knihy sebemenší význam.
Ani konec knihy mě nedostal, celé to bylo napsáno naprosto nelogicky a plytce, vše bylo založeno na náhodě.
Kniha mě bohužel nedokázala ničím zaujmnout. Do dalšího dílu se určitě pouštět nebudu.

kytarka
13.02.2017 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem opravdu hltala stránku za stránkou a nedalo se přestat. Příběh je klasická detektivka, nicméně opravdu dobře napsaná. Už se tesim ba další knihu.

misha006
13.02.2017 5 z 5

Zajímava a napínavá detektivka. Skoro až do konce jsem netušila, kdo je vrah.

iva.gracova
13.02.2017 4 z 5

Kniha dává čtenáři přesně to, co si od ní slibuje, když ji otevře... Moc dobře se čte, je napínavá, mrazí vás na zádech, jste překvapení a chvíli zůstáváte v šoku :-) další díl má vyjít zanedlouho a já ho přidávám na svůj seznam "Letos přečtu".

eva6224
13.02.2017 5 z 5

Moc se mi líbila, četla se lehce, mohu jen a jen doporučit a těším se na další díly a vyšetřovatelkou Erikou :)

Liilith
12.02.2017 4 z 5

Za mě, skvělá kniha. Děj se odvíjel bez zbytečného protahování.

PetK
11.02.2017 5 z 5

Moc hezky vystavěná detektivka. Ani příliš jednoduchá, ani překombinovaná. Tip na vraha mě sice napadl, ale neodhalila jsem ho předem, ani jeho pohnutky. Hlavní ženská postava mi sem tam lezla na nervy, na druhou stranu asi chápu, že musí být něčím (svou umanutostí) výrazná. Odkazy na (Česko)Slovensko našince potěší. :-) Určitě si přečtu i další knihy série a mrknu i na ostatní knihy autora.

Paja1709
11.02.2017 5 z 5

Divka v ledu byla moje prvni kniha od autora a urcite nebyla posledni.Vsem doporucuji precist urcite nebudete zklamani.

Ighy
10.02.2017 3 z 5

Velmi jednoduchá a oddychová kniha, která je velmi poutavá a prostě nejdete spát, dokud jí nepřečtete, nicméně je velmi průměrná a do hlubokého románu má daleko. -1 * za pár logických chyb.

Pistácie
10.02.2017 3 z 5

Ke knize jsem se ze začátku spíše nutila, ale nakonec mě chytla. I když je spousta věcí dost jasně předvídatelných, než bych u detektivky očekávala, tak mě to jako celek bavilo. Detektiv šéf inspektorka mě někdy doslova lezla na nervy, ale nakonec jsem jí a její klasické manýry, kdy se do všeho vrtala a lezla přesně do těch míst, kam ženská sama nepůjde, i kdyby byla policajt se zbraní, prostě překousla.

mulder
10.02.2017 4 z 5

Kniha se čte lehce, je psaná jednoduchým jazykem. Napětí při čtení se u mě tentokrát neobjevilo, ale pokud se jedná o světový bestseller, jistě si již našel spoustu spokojených čtenářů.

Ajinka126
09.02.2017 5 z 5

Skvěle napsané. Skvěle podané. Skvěle zamotané, schované a zpět rozmotané klubko případu. Je to takový ten styl vyšetřování "stopu po stopě; krok za krokem". Naprosto jsem si vychutnávala, jak nás Erika příběhem provázele a jak se to celé vyvíjelo. Přečtení této knihy mohu vřele doporučit! :)

konicekbily
08.02.2017 3 z 5

Průměrná, rozhodně to není špička. Hlavní dějová linie je rozmělňována zbytečnými střety vyšetřovatelů mezi sebou, a také vůči podezřelým a svědkům a zároveň netradičními potulkami po hospodách. Tak se děj vleče a nabírá teprve urychlení až za polovinou. Spousta odboček v ději je nevysvětlena a tak celkový dojem je průměrný.