Dívka, která si hrála s ohněm

Dívka, která si hrála s ohněm
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535811/bmid_divka-ktera-si-hrala-s-ohnem-66116e8111ce9.jpg 5 6223 6223

Milénium / Millennium série

Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou čtenáři znají z prvního dílu. Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni krátce před otištěním článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Policie po ní zahájí celostátní pátrání, které podporuje mediální kampaň, při níž vycházejí najevo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je přesvědčen o Lisbethině nevině, ale ta odmítá jakoukoli pomoc při pátrání po skutečném viníkovi. Do hry navíc vstupuje nelítostný gang násilníků, který po Salanderové jde, a tak se kniha mění v závod o její záchranu... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Flickan som lekte med elden, 2006

Interpreti: Martin Stránský

Marci70
13.06.2019 5 z 5

Stejně pěkné jako první díl..

Elapheg
03.06.2019 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Detektivky čtu občas, ale tady těžce smekám před autorovým talentem vymyslet brilantní zápletku, která udrží čtenáře od první do poslední stránky v napětí a zároveň vyzdvihuji především to, že ač se jedná o severského autora, v knize se brutality nevyskytují. Kniha navazuje na první díl: Muži, kteří nenávidí ženy, ale na rozdíl od prvního dílu je akce v knize hned od začátku. Místy jsem se musel nutit, abych si splnil také své povinnosti doma, protože knihu nešlo téměř odložit. :-) Velmi se mi líbilo, že v druhém díle jsem se dozvěděl mnohé o Lisbethině minulosti a autor zde i správně poukazuje na páchané násilí na ženách v domácnostech, ale i na obchod se ženami, do kterého jsou často namočené i policejní složky, takže je poté těžko hledat spravedlnost právě u policistů apod. Souhlasím zde s uživatelem DericemCasterem, že je velká škoda, že autor odešel tak předčasně do nebe. Někde jsem dokonce četl, že snad Larsson napsal 6 dílů Milénia, ale některé se nepodařilo najít. Autora si přidávám do oblíbených a těším se na díl: Dívka, která kopla do vosího hnízda. Konec druhého dílu je právě velmi otevřený pro třetí díl a doufám, že ve třetím díle krom jiného k sobě Lisbeth a Mikael opět najdou cestu. Jistým způsobem jsem smutný z toho, že mi zbývá poslední díl od pana Larssona a už si od něj nebudu moci nikdy nic více přečíst. Byl to skvělý čtenářský zážitek. :-) Smekám.

Světluška4
30.05.2019 5 z 5

Tady ani není vlastěn co psát. Jedním slovem úžasné už se těším na třetí díl, který již mám doma. Postava Lisbeth mi příjde velmi poutavá a autorem propracovaná.

stoun25
29.05.2019 5 z 5

Jsem silně překvapen. Dobrá severská detektivka snad ještě lepší než první díl. A zase jsem se dozvěděl něco nového o matematice..

KarolKula
27.05.2019 5 z 5

Jsem fanouskem tehle trilogie, takze za me super. Film jsem nevidela a z doslechu vedela jen matne, co se bude dit. Navic konexe na Laseroveho muze, na ktereho se chystam. se tesim o to vic, ze. Nevahej a cti!

DericCaster
21.05.2019 5 z 5

Naprosto skvělá knížka, která mne pohltila. První část trilogie, jsem četl před časem, ale po přečtení druhé části, se hned vrhnu na třetí... Nedá se tomu odolat. Na tom všem mi kazí náladu jen ta skutečnost, že autor odešel tak mlád a nemohl tak obohatit literární svět o více takto skvělých knih. A to je obrovská škoda...

Višnička
18.05.2019 5 z 5

Mě druhý díl naprosto pohltil, těším se na třetí !

Mája777
18.05.2019 5 z 5

Tak tento díl byl opět skvělý.

stavinohova
11.05.2019 5 z 5

Tuto knihu jsem mela jako audio a poslouchala v aute, pak si i stahla film. Za me teda plny pocet hvezdicek, naprosto vyborna detektivka, i kdyz zkonci tak “normalne” . Za me plny pocet bodu!!!!

valky
02.05.2019 5 z 5

Druhý díl, nádherný, napínavý... než jsem knihu dočetla, říkala jsem si, že si dám od Lisbeth a Mika na chvíli pauzu a otevřu něco jiného. Ovšem, konec knihy skončil v tom největším napětí, že jsem okamžitě po přečtení letěla do knihovny a začala hltat třetí díl. Fantastická trilogie.

Maanna
23.04.2019 4 z 5

Pokud vypnu mozek a nechám autora, aby mě vedl, kam chce, tak je kniha fajn. Rozhodně jí nechybí napětí a zvraty. Ale člověk opravdu musí nechat mozek spát. Jinak si uvědomí, že je v knize trochu moc tupých mužů a dokonalých geniálních žen nebo že skutečnost, že Lisbeth utrácí miliony, ale přitom je naprosto nezaznamenatelné, není příliš pravděpodobná. Motorkáři a především postava blonďatého obra pak už vůbec působí jako z béčkových filmů. Takže nápad a čtivost ano, ale pak se to nějak celé na jedné straně překombinovalo a na druhé zeschématičtělo.

Papinka1
26.03.2019 5 z 5

Nejhorší na téhle triologii je, že vás úplně pohltí a vy musít číst a číst a číst, což je časově docela náročné :-)
Prostě super!

Ossinky
26.03.2019 5 z 5

Skvělá kniha, příběh napínavý a mrazivý, těším se na poslední díl. V poslední době to nejlepší co jsem četla.

Daduna
25.03.2019 5 z 5

Brilantní. Už první díl pro mě byl skvělý. S druhého jsem trochu měla obavy ale po přečtení první kapitoly mě to přešlo. Druhý díl končí otevřeně a já měla chuť si doběhnout do knihovny pro třetí!

LisbethS
08.03.2019 5 z 5

Pro mě nejsilnější díl...

Po přečtení všech třech "hlavních" dílů, jsem byla přesvědčená, že nic lepšího už číst nikdy nebudu.

Tabby
09.02.2019 5 z 5

Skvělé pokračování prvního dílu, jsem nadšená, výborná kniha.
Tenhle díl se víc věnuje Lisbeth, jak přítomností, co se dál dělo po tom co se vyřešila záhada rodiny Vangerů. Tak se kniha zabívá i minulostí a postupně nám přibližuje co se vše stalo Lisbeth a jak jí to ovlivnilo až do dospělosti.
Tentokrát je Lisbeth obviněna, že zabila novináře, jeho přítelkyni a i svého poručíka a je po ní vyhlášeno rozsáhlé pátrání. Policie ji hned považuje za jediného vyníka, snad jediný kdo se jí snaží pomoct je jen Mikael Blomkvist a rozjede vlastní vyšetřování. Lisbeth se však tak snadno nedá a rozjíždí také svoji pomstu.
Je to plné akce, napětí, skvěle vše promyšlené až do nejmenších detailů, kdy i každý zločinec má svojí vymyšlenou minulost, která je popsána tak realisticky.
Už se těším na pokračování jelikož to mělo otevřený konec, a mě to hrozně zajímá, jak to celé skončí a dopadne s Lisbeth.
Pán Larson psát rozhodně uměl, takhle zaujmout by měl umět každý výborný spisovatel. :)

PaulaHortensie
02.02.2019 5 z 5

LARSSON nezklamal.
Na jednicku navázal stejně poutavým,strhujícím stylem. Lisbeth je úžasně svá. Sedím v křesle a toužebně otevírám třetí díl MILENIA :)))))

Nikolsimkova
10.01.2019 5 z 5

Super kniha, napínavý děj od začátku až do konce. První díl mě moc nebavil, ale tohle...nemám slov ????????

RuzovaPanterka
07.01.2019 5 z 5

Úžasné! Celý příběh nám pěkně graduje a je to horší jak droga! :)

Sofós
06.01.2019 5 z 5

Tak tato kniha byla naprosto fantastická! Jedna z nejlepších detektivek, co jsem kdy četla - a že jich už bylo :-). Napínavý příběh, mnoho zvratů. Nemohla jsem se od ní odtrhnout Tento díl byl lepší než předchozí, už se moc těším, čím mě autor překvapí v tom třetím.