Dívka, která si hrála s ohněm

Dívka, která si hrála s ohněm
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535811/bmid_divka-ktera-si-hrala-s-ohnem-66116e8111ce9.jpg 5 6223 6223

Milénium / Millennium série

Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou čtenáři znají z prvního dílu. Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni krátce před otištěním článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Policie po ní zahájí celostátní pátrání, které podporuje mediální kampaň, při níž vycházejí najevo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je přesvědčen o Lisbethině nevině, ale ta odmítá jakoukoli pomoc při pátrání po skutečném viníkovi. Do hry navíc vstupuje nelítostný gang násilníků, který po Salanderové jde, a tak se kniha mění v závod o její záchranu... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Flickan som lekte med elden, 2006

Interpreti: Martin Stránský

kahoma
09.08.2020

Bezvadná kniha! Rozhodně lepší než film. Vřele doporučuji!!!

Nisus
27.07.2020 5 z 5

Pravdepodobne som 100 rokov za opicami, ale áno, až teraz nedávno som objavila sériu od Stiega Larssona a áno, túto sériu milujem. Rozsah takmer 500 strán, čo môže byť na krimi/detektívku priveľké sústo, ale nie pre tohto autora. Oproti prvému dielu tu Mikael trošku zaostáva a viac priestoru dostáva geniálna exotka Lisbeth. Dej je vymakaný do posledného detailu, zápletka premyslená, nečakané zvraty, šokujúce odhalenia, žiadna nuda a krásne sa to číta. No a záver ma rozobral na cucky, takmer až dojatie som pociťovala, takže dočítať trilógiu bude viac než len žiadúce a nemôžem inak ako odporúčať.

Nepri
07.07.2020 5 z 5

Skvělá kniha, která má spád a čte se "sama"

markal
30.06.2020 5 z 5

Po prvním díle je tento mnohem akčnější. Oproti prvnímu dílu dostává velký prostor Lisbeth. Skvělá kniha, která vás přinutí co nejrychleji si obstarat třetí díl.

DanaKa81
12.06.2020 5 z 5

Napínavá švédská krimi od začátku až do samého konce. Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni a do vyšetřování se opět pustí Mikael. Tentokrát je hlavní podezřelou z několikanásobné vraždy Lisbeth, která se před policií i samotným Mikaelem ukrývá. Autor v tomhle díle poodhaluje značnou část z Lisbethiny minulosti. Nakonec zjistíte, že nutně potřebujete i poslední díl z této úspěšné trilogie. Moc doporučuji!!!

ctenarkaEva
05.06.2020 5 z 5

Výborné čtení. Tento díl se mi líbil o dost víc než první. Už se těším na další pokračování.

m_martina
02.06.2020 5 z 5

I druhý díl z řady Milénium je vynikající, dobře se čte a stránky jen letí.

ctenarka881
06.05.2020 5 z 5

Vyborne!

Marta08
28.04.2020 5 z 5

Výborný příběh! Pro mě mnohem lepší než Muži, kteří nenávidí ženy. Postupně je odhalován životní příběh Lisbeth a dozvídáme se, proč je tak zvláštní. Velmi mě vadila postava homofobního policisty a říkala jsem si, jak může takový idiot u policie vůbec pracovat. Závěr sice postrádá uvěřitelnost, ale to jsem ochotná autorovi odpustit, protože mě příběh opravdu moc bavil!

konicekbily
24.04.2020 5 z 5

Díky nějakému neznámu pomocníkovi, tuším, že by to mohl být virus, snad z Číny, který mi umožnil, že jsem potřetí do rukou vzal tuto trilogii a osvěžil si paměť. A koukám, že jsem neměl čas zde poznamenat, jak se mi kniha líbila - nic jsme nenapsal. Neváhám trilogii jako celek označit za nejpromyšlenější dílo detektivní literatury, jaké kdy bylo napsáno. Podle mne je lepší než seriál od Jo Nesba, ten určitě nevěděl při psaní prvního dílu, kam jeho hrdina doputuje. A Stieg Larsson to musel vědět, neboť ta provázanost všech dílů je obdivuhodná. Škoda, že autorovi nebylo dopřáno napsat další romány. Čest jeho památce!

katst
18.04.2020 5 z 5

Propracovaná, napínavá kniha, která má spád. Tentokrát jsem se opravdu nenudila, mnohem lepší než první díl série.

vendysantos
19.03.2020 5 z 5

Druhý díl Milénia mě bavil téměř stejně jako ten první, avšak v této knize bylo méně napětí. Vždyť v „Muži, kteří nenávidí ženy“ bylo vyšetřování hrozně napínavé a popisovány byly neskutečné hrůzy, které se odehrály. Pro mě byl první díl lepší i v tom, že jsme pozorovali zajímavý vztah mezi Lisbeth a Mikaelem Blomkvistem. Tenhle druhý se více věnoval tomu novinářskému světu, což nemusí být pro každého záživné. Na druhou stranu se zde odhaluje Lisbetina minulost a konečně můžeme pochopit, proč je taková, jaká je. Konec knihy mě dostal, teď nevím, jestli je vůbec Lisbeth naživu. Jasně, že to přežila, vždyť s Mikaelem jsou hlavními postavami celé trilogie. Musím si co nejdříve přečíst i třetí díl. Doufám, že se hlavní hrdinové opět setkají a budou spolupracovat.

Littleben
12.03.2020 5 z 5

Lepší než jednička. Druhá polovina dechberoucí. Pecka! 95%

Twinny
07.03.2020 5 z 5

Ve druhém díle Milénia přichází autor opět s propracovaným a zamotaným příběhem. Knihu jsem si nechala na období, kdy mám relativní klid a dobře jsem udělala.
Příběh přináší spoustu jmen a zvratů. Orientace v postavách, místech a událostech je trochu náročnější, ale stojí to za to. Pamatovat si to všechno a ještě to poskládat dohromady dřív než Mikael a policie byla fakt fuška. No, nepovedlo se.
Stejně jako jednička byl příběh velmi čtivý a i přes to, že byl delší než knihy, které většinou čtu, jsem jej přečetla velmi rychle.

cluci
28.02.2020 5 z 5

Úžasný příběh Mikaela Blomkvista a Lisbeth Salanderové. Prostě švédské spisovatele můžu už od těch skvostných pohádek, a tato série je určena pro dospěláky. Poslouchám jako audio v autě a prostě se na cesty vysloveně těším, běda, když mi zůstala flashka doma. Jakmile začnete číst Milénium, stanete se naprosto závislý, druhému dílu se prostě nevyhnete a pouštíte se po hlavě do dalšího pokračování....

Havrnka
20.02.2020 5 z 5

Opět strhující příběh. Napínavý děj. Teď ještě sehnat třetí díl Milénia:-))

Burák
13.02.2020 3 z 5

I když i druhý díl z téhle proslulé série je velmi čtivý, drží tempo a děj popisuje zajímavé prostředí, za prvním dílem to podle mě docela pokulhává.

Atmosféra i styl odhalování je u "dvojky" úplně jiný než u Mužů, kteří nenávidí ženy, což je za mě škoda, protože to je to, co jsem u prvního dílu ocenila nejvíce.

Bylo sice zajímavé se postupně více a více dozvídat o životním příběhu hlavní hrdinky a přicházet tak na to, proč je to taková podivínka. Na druhou stranu jsou tyhle rozuzlení  nejslabší částí knihy, protože to dost postrádá na uvěřitelnosti a o závěru knihy ani nemluvím. To byla docela fraška. :(

Pouštím se hned do "trojky", ale zdaleka se netěším tolik jako když jsem dočetla první díl.

Haloon
28.01.2020 4 z 5

Opět skvělé dílo. Do popředí se dere postava Lisbeth Salanderové a my máme možnost, seznámit se s jejím příběhem.
Nejvýraznějším prvkem knihy je dle mého názoru nepochopení a předsudky, které ji po celý příběh pronásledují a každou kapitolou dostávají do ještě větší kaše.

Katt15
18.01.2020 5 z 5

úžasné, ačkoliv jsem spíše na romány, tato trilogie mě jednoduše nadchla

Razič
15.01.2020 4 z 5

Je to o něco slabší než první díl, kde mě připoutalo bombastické mystérium. Druhý díl také obsahuje spoustu napětí, ale je o něco rozvláčnější, obsahuje poměrně zbytečné pasáže a těžko uvěřitelný konec typu Kill Bill mě vůbec neuspokojil. Přesto se ale jedná o špičkovou knížku.