Dívka, která si hrála s ohněm

Dívka, která si hrála s ohněm
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535811/bmid_divka-ktera-si-hrala-s-ohnem-66116e8111ce9.jpg 5 6223 6223

Milénium / Millennium série

Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou čtenáři znají z prvního dílu. Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni krátce před otištěním článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Policie po ní zahájí celostátní pátrání, které podporuje mediální kampaň, při níž vycházejí najevo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je přesvědčen o Lisbethině nevině, ale ta odmítá jakoukoli pomoc při pátrání po skutečném viníkovi. Do hry navíc vstupuje nelítostný gang násilníků, který po Salanderové jde, a tak se kniha mění v závod o její záchranu... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Flickan som lekte med elden, 2006

Interpreti: Martin Stránský

Jaruš7
25.04.2016 5 z 5

Senzace _ skvělé , MP3 načtená M.Stránským je adrenalinový kokteil, a závislost je hotová.

mdracek
22.04.2016 5 z 5

Skvělá kniha, kde se s příběhem postupně odkrývala i minulost Lisbeth Salanderové. Jak už někdo níže psal, i audiokniha v podání Martina Stránského je výborná.

rottwy
08.04.2016 5 z 5

Sakra.. Snad ještě lepší jak první díl! Doporučuji všemi deseti a vrhám se na třetí, nevím proč jsem čtení Milénia tak dlouho odkládala.. Lisbeth je skvělá, geniální drsňačka s kterou si není radno zahrávat a především ji podceňovat! :D a můžu doporučit i audioknihu, která je moc dobře namluvena Martinem Stránským (to když se nechcete vzdálit příběhu, ale bohužel číst během chůze po městě není zrovna praktické :D)

patricie7402
03.04.2016 5 z 5

JEŠTĚ LEPŠÍ NEŽ PRVNÍ DÍL !

Misa25
19.03.2016 5 z 5

Druhý díl byl stejně jako první prostě skvělý, plno věcí bylo zamotaných až hrůza :) ale autor si s tím parádně poradil :) hurá na další díl :)

Scharks
29.02.2016 5 z 5

Úžasné :) A ten konec?? No okamžitě jsem musela jít do knihovny pro další díl :D

Ruzaaa
27.02.2016 5 z 5

Opravdu skvělý příběh, krásně zamotaný, se spoustou nových a nebezpečných postav. Sem tam vražda, odkrytí rodinných vztahů, proniknutí do novinářské práce i policejního vyšetřování. Spoiler - trošku mě zarazila nesmrtelná Lisbeth, která dostane tři kulky, z toho jednu do hlavy, a ještě je schopná se vyhrabat ze svého hrobu. Ale nad tím jsem schopna zavřít oko a hned otvírám další díl.

Mišulenka
22.02.2016 5 z 5

Druhý díl byl ještě větší smršť informací a emocí než jeho předchůdce. Byla jsem celou tou komplexitou nadšená a začala jsem mít Lisbeth ráda. Zpočátku jsem se k jejímu charakteru stavěla skepticky, připomínala mi jednu asociální osobu i z mého okolí a byla mi kvůli tomu protivná. Ale fandím jí. Ve-L-L-L-mi!

... Mimmi se několik vteřin tvářila překvapeně a pak se na celé kolo rozesmála.
"Znám jenom jediného člověka na světě, kterého by napadlo u mě po roce a půl jen tak beze všeho zazvonit a zeptat se, jestli nemám chuť si zašoustat."

... "Nehledě na to, že ty vlastně ani nejsi lesba. Kdepak. Asi budeš bisexuální. To je nakonec nejlepší - máš ráda sex a na pohlaví kašleš. Jsi entropický chaotický faktor."...

... V Mikaelově případě manželství skončilo rozvodem. Eričin případ skončil konstatováním Gregera Beckmana, že tak dlouhá erotická vášeň je ztřejmě příliš silná na to, aby si člověk mohl myšlet, že je od ní odradí nějaké konvence nebo společenská morálka...

... Neexistují žádní nevinní. Existují jen různé stupně odpovědnosti...

Cuprinka
21.02.2016 5 z 5

Úžasné čtení, napínavé! Děj měl spád a četlo se to samo, hned jdu na třetí díl...

evis_ka
05.02.2016 5 z 5

Stejně jako celá trilogie Milénia, skvělé! :)

simona5r
23.01.2016 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha - Martin Stránský je v roli narátora prostě úžasný, skvěle člověka vtáhne do děje! Děj opět skvěle promyšlený, až do konce jsem tajila dech a fandila Lisbeth, aby to přežila.

HelenkaValinka
20.01.2016 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla.

davas
15.01.2016 5 z 5

Styl psaní mi naprosto vyhovuje,opět výborná zápletka ,promyšlený příběh ...konec v jednom momentu trochu nadsazený (nebudu prozrazovat) ,ale i tak ....skvělé ...za mne opět 5 hvězd a jedu na další díl

Kamilajznik
12.01.2016 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila, musím říct, že více než první díl. Přišla mi napínavější. A četla se mi lépe. Akorát ten konec...to vyhrabávání z hrobu?! Není to trošku moc? Nicméně se již teď těším na další díl :-)

Ječmínek
12.01.2016 3 z 5

Těch 600 stran jsem přečetl rád, a to je to hlavní. Přečtu si určitě i třetí díl, i když druhý díl je v porovnání s prvním dílem ještě o něco víc přitažený za vlasy, už na mě tolik nepůsobilo kouzlo té úžasné Lisbeth, policie se chovala směšně a zloduši byli také pěkní týpci.

Hana_Marie
05.01.2016 3 z 5

V porovnání s prvním dílem (Muži, kteří nenávidí ženy) sice slabší, ale pořád velmi čtivé.

Majkrofon
02.01.2016 5 z 5

Opäť skvelé a pútavé čítanie, Larsson nesklamal. Aj keď má kniha pomalší rozbeh, tak začiatok vôbec nenudí a potom sa už rozbehne do napínavého vyšetrovania plného zaujímavých zvratov. Za mňa jasne plný počet, tretia časť už na mňa čaká.

mazlak
17.12.2015 5 z 5

Úžasná kniha. Skoro jsem ji nechtěl odložit. Čtenář je tak vtažen do napínacího děje, že i takový začátečník, nečtenář jako jsem já , knihu v každé volněcchvíli vyhledává. Musi m co nejdřív ppokračovat dalším dílem.

1v8na
06.12.2015 5 z 5

Příběh se mi velmi líbil. Byl velmi propracovaný a velmi působivý. Povaha Lisbeth je popisována velmi detailně a stálo to za to. Je fascinující, jak jeden spisovatel dokáže vykreslit takovou mozaiku a bylo to strhující a napínavé. Ze začátku mě kniha sice moc nebrala - to když se popisovalo Lisbethino cestování a nic nedělání - nicméně, pak se příběh strhnul a nemohla jsem se odtrhnout.

Jordyz
04.12.2015 5 z 5

Opravdu oblíbený autor....neuvěřitelně čtivé, přečteno za pár dní a jedním dechem, napínavé, nečekané rozuzlení....Mrzí mě, že už mám dočteno :-)