Mrtvá říše

Mrtvá říše
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533024/bmid_mrtva-rise-65f01dab4739e.jpg 4 332 332

Divoká říše série

< 3. díl

Tak moc tě chci zničit. Třetí, ještě žhavější díl temné fantasy série. Po únosu povstaleckou skupinou se Brexley ocitá v nelítostném světě politiky, kde se lidé ani fae neohlížejí na následky. Život jí neulehčuje ani to, že její spojení s nechvalně proslulým Warwickem den ode dne sílí. Navíc se všude šeptá o mocné kouzelné substanci a Brexley její pouto k fae knize přivede o krok blíž k odpovědím, které hledá. Jakmile však jednou otevře zapovězené dveře, vyvalí se z nich všechna tajemství minulosti. Pravdy, kterým nedokáže čelit. A zrady, které tnou až na kost.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo

Dead Lands, 2021

AryaQueen
07.07.2024 5 z 5

Pro mě si i třetí díl zachoval čtivost, spád, dozvídáme se čím dál víc o Brexley, přitažlivost stoupá...a jako je to poslední přeložený díl??? Nedá se svítit, musím se vrhnout na originál...já prostě musím vědět, co bude dál...

YukiTeru
04.07.2024 4 z 5

Hodně lidí tady píše, že se jim tenhle díl líbil méně než předešlé. Za mě je pravda, že byl lehce slabší, ale nic hrozného. Všechny díly pro mě byly naprostá bomba! Jak zde i někteří psali, že tam bylo hodně sexu, tak za mě to bylo takové normální. Je pravda, že na YA knihu asi hodně, ale pro mě která to občas proloží nějakou erotickou knihou to bylo takové příjemně vlažné. Jinak ten konec? Už se strašně těším na další díl a doufám, že bude stejně úžasný jako tyhle tři.

annes
03.07.2024 4 z 5

Autorka rozhodně udržuje styl a tempo příběhu. Rychlé, čtivé, nemusím teda stále ty dva prťaváky, nějaké ty "scény" jsem už přeskakovala, ale jsem opravdu zvědavá, jak to s Brex dopadne, takže šup šup další díl.
Samozřejmě musím zmínit i ty obálky - Adélo jsi skvělá!

Thalin
27.06.2024 3 z 5

Ze třetího dílu jsem vcelku rozpačitá a podobně jako u druhého jsem váhala, jestli dát hvězdy tři nebo čtyři a jestli mi převažovala pozitiva nebo negativa. I když tady jsem se rozhodla přece jen rychleji.
Pozitivum je určitě čtivost. Autorka píše poutavě, má svižný styl a čte se to samo. Od prvního dílu se mi líbí to prostřední. Budapešť a celkově ten svět a taky máme na chvíli i Prahu, překvapila mě i ta Kostnice. Plusové body má taky Opie a Mrňouska, je to taková milá vtipná vsuvka. Ale pořád je to málo.

Celé by se to dalo skvěle vypracovat na nějaké dark fantasy v zajímavém světě víl, trošku zasmušilosti a stylu a byla by to pecka. Jenže právě tady to začne pokulhávat, protože děj se nijak nesoustředí na vytváření světa.

Přijde mi totiž, že celý ten svět se stává jen hřištěm pro románek hlavních protagonistů. Šoupnout tam pár dalších postav, které nijak nevynikají, protože vše je upozaděno vcelku toxickým vztahem hlavních hrdinů, nějaké to putování nebo hledání, pár únosů a fertig, děje stačilo.
Já vím, že tyhle love-hate toxické vztahy jsou teď hrozně populární a na celé té eskalaci a vývoji vztahu je něco poutavého. Jenže skoro všechny knihy s tímhle typem dvojic jsou postupně na jedno brdo. Tyhle dva k sobě navíc táhnou jen pudy nebo je to aspoň tak podané. Agrese střídá chtíč, takže se buď mlátí nebo po sobě baží. Většinou jedno následuje druhé. City nula.

V prvním díle mě Brexley i Warwick hrozně bavili. Na ní její drzost a přístup ke všemu, u něj zase ta energie, surovost a že to nebyl žádný puberťák s pekáčem buchet a rošťáckým úsměvem, ale zkrátka pořádný dospělý chlap. Jenže postupně se z něj stalo to, co z většiny mužských hrdinů v YA knihách.
Sex na klacku, co myslí jen rozkrokem a neustále krouží a vrčí kolem své vyvolené. Postupně se začal kasat, kolik žen najednou dá a je tak úžasný, že prostitutky pomalu platí jemu a hlavně neustále musel dávat najevo, jak v tomhle ohledu Brex pohrdá, i když vlastně vůbec. A mě to začalo trošku otravovat.

Ve dvojce jsem si říkala, ať se ti dva sakra zakousnou nebo ojedou, protože mě to jejích imaginární olizování a ochmatání přes spojení začalo nudit.
No, že by se to tu nějak vylepšilo se říct nedá, když to zrovna nedělají skrz spojení tak nevynechají jedinou příležitost to dělat tváří v tvář. Což je na jednu stranu posun, ale na tu druhou si pořád vrčí do xichtu, jak se nesnáší a jak se vzájemně položí na záda a pořád se vlastně jen řeší sex.

A ano, bez věty "Udělej se pro mě" snad už dneska ani nejde napsat knihu. To je snad pravidlo a je to už fakt otravný, stejně jako když orgasmus střídá orgasmus a my jen čteme o tom, jaký je chlap alfa samec a ona neustále vlhne z každého jeho pohledu.

Nejsem žádný puritán, ale stokrát ohraná písnička zkrátka začne nudit. A když už mi na straně sedmdesát přišlo, že se tam jediné dvě postavy nedokáží dvě minuty bavit bez sexuálních narážek, urážek nebo nabídek, tak je tam toho asi zbytečně moc. (Hlavně Kek je v tomhle ultra trapná. Má jedinou mozkovou buňku a ta je věčně nadržená. )Takže jsem si holt povzdychla otráveně Ach jo, ale četla dál!
Jo, i přes tohle všechno mě to tak nějak baví. Nebo jsem jen čtenářský masochista a čtu série dál, i když mě někdy hlavní postavy vytáčí, protože mě zajímá, jak a kam se jejich vztah a celý děj posune.

Jen je zkrátka škoda, že se poslední dobou všechny tyhle knihy zvrhnou stylem, že se řeší jen sex a románek hlavních protagonistů a děj je dost upozaděn. Hlavně je to škoda u příběhů a světů, z kterých by se dalo vytřískat tak moc. Ale další díly si přečtu. Mám k dispozici další v angličtině, takže se do nich pak pustím. Nedoufám ve zlepšení, pokud jde o neustálé sexuální křepčení, to bude jen narůstat. Ale třeba se začne taky něco dít a to mě zkrátka zajímá.

Iva095
25.06.2024 5 z 5

I přesto že mě první dva díly bavili tak jsem si nebyla jistá jestli budu v sérii pokračovat. Nakonec jsme si knihu pořídila a vzala jsme si ji s sebou pod stan.
Příběh jsem si užila.
I když je Brexley s Farkasem super dvojka, tak nejradši mám Opie a Mrňousku.

Rebarborka
25.06.2024 1 z 5

Cringefest od první do poslední kapitoly. Stačilo mi.

hanina.k
25.06.2024 5 z 5

Třetí díl série Divoká říše a opět skvělé čtení. Vztah Warwicka a Brexley se konečně pořádně vyvíjí, provedou nás dalšími boji a nevyhneme se ani intrikám, podrazům a věčné pochybnosti o tom, komu můžeme věřit a komu ne. Příběh je zahalený temnotou a magií, na začátku knihy vás vtáhne a na konci se horko těžko loučíte, minimálně do doby, než vyjde další díl. Čtení od Stacey Marie Brown si vždycky užiju a doufám, že další díl na sebe nenechá dlouho čekat.

Nikidree
23.06.2024 4 z 5

Třetí díl mě bohužel trochu zklamal. Ačkoliv autorka píše stejným způsobem, kdy je to stále poutavé a tak nějak vás to nutí číst dál a dál, obsah tentokrát dost pokulhává oproti předchozím dílům.
Větší prostor tady totiž dostal komplikovaný (ne)vztah mezi hl. postavami a také dlouho očekávané muchlování. Nic proti tomu nemám, na jednu stranu bylo už na čase. Na druhou stranu by mi vlastně vůbec nevadilo, kdyby se ještě jen špičkovali, jako v předchozích dílech. Nebo by možná stačilo, kdyby to bylo podané trochu jinak. Tak nějak mě to bavilo víc, než toto.
Tady se totiž střídaly jejich "výlevy" s hromadou událostí a bylo toho nějak moc. Už právě i události (únosy, přestřelky, záhady..) působí značně přehnaně. Ona se z jedné věci vyhrabe, jen aby rovnou po hlavě skočila do další, ze čehož se už pomalu ani nevyhrabe, jen aby se ocitla v dalším průšvihu.

Přesto se na další díl těším a doufám, že se nebude čekat moc dlouho a hlavně, aby byl vůbec přeložen.

Andrea.Mayer
22.06.2024 3 z 5

Na třetí díl série Divoká říše jsem se moc těšila a to nejen proto, že se z části odehrává v Praze, tím hlavním důvodem bylo, že hlavní postavy KONEČNĚ upustí trochu páry.

Brexley unesli… zase! Samozřejmě, že Warwick Farkas udělá vše, co je v jeho silách, aby ji našel i přesto, že by to nejspíš popřel, kdybyste se ho zeptali. Děj nás zavede na základnu povstalců, kde se Brexley dozvídá něco málo ze své minulosti, ale hlavně se utvrdí v tom, že nemůže nikomu věřit.

Co si budeme povídat, Stacey umí psát neskutečně poutavě, takže jí dokážu odpustit i časté opakování děje. Co mi ale vadilo byl fakt, že hlavní zápletka od určitého bodu ustupuje do pozadí a příběh se převážně věnuje složitému vztahu mezi hlavními postavami, které na sebe neustále štěkají, málokdy spolupracují a nejsou schopní připustit si své city natož o nich mluvit. Enemies to lovers je moje oblíbená trope, ale tenhle tanec je prostě nekonečný.

Autorka stále přidává nové postavy, o většině se však dozvídáme jen minimum informací, takže ve výsledku splývají. To samé platí i o ději, sice dostaneme odpověď na nějaké otázky, ale dalších xy se vyrojí. Co se mi moc líbilo, byly opět popisy prostředí. Otevřený konec mě navnadil na další knihu.

Tento díl je za mě zatím nejslabším ze série, doufám že v tom dalším, přijde autorka s něčím novým, abych mohla zase hodnotit plným počtem.

andrejci
22.06.2024 5 z 5

Musím říct, že předchozí díl se mi zdál lepší. Nějak mě víc bavil než tady ten. I tak nebyl 3.díl vůbec špatný. Za mě to je toto zatím nejslabší díl celé série.
Rozhodně mě moc bavila konverzace mezi Brexley a Warwickem. U když spolu spali celkem často to se to dalo a pro mě to pořád bylo dobré a nebylo to už za hranou tak jako v jiných knížkách.
Byla tam akce, byly tam i ostatní postavy a já jsem si Ashe, Opie i Mrňousku moc užívala. Klidně bych uvítala kdyby tam byly častěji a bylo tam i víc vtipných scén. Hlavně v podání Opie a Mrňousky.
Líbilo se mi, že se část knihy odehrávala i v Praze a Kutné Hoře. Trošku jsme se přesunuli a nebyli jenom v Budapešti.
Hodnotila bych to na 4,5* ale za tu nádhernou obálku dávám 5*. Je prostě krásná a hodí se k sérii. Doufám, že další díl vyjde brzy.

Pain
21.06.2024

(SPOILER) Třetí díl za mnou. Děj opět odsýpal a nenechal na chvíli oddechnout.
Moje teorie se ohledně Brexley potvrdila. Pro tuto chvíli.
Lokace se nestřídají tak rychle. Což je fajn.
Dojde na sex mezi Brexley a Warwickem. Za tyto scény dávám mínus. Ty se mi nelíbily. Chápu, že hrdinové jsou něco jiného (ne lidé, fae, víly apod.) a jsou propojení, ale no asi jsem konzerva, ale sexuální scény spíše knize škodily. Za ostatní děj, Knihu ("čtení v Knize se mi moc líbilo), Ashe, Opie s Mrňouskou dávám plný počet hvězd. Tad mě zklamal.
Jsem zvědavá, kdy bude čtvrtý díl. Včera bylo pozdě.

bárbra13
17.06.2024 4 z 5

Opět jsem knížku přečetla jedním dechem, je opravdu čtivá a rychle ubíhá. Tentokrát jde male nebyla tak nadšená jako u předchozích dílů. Přišlo mi, že se celou knihou opakovala jedna ústřední scéna, jen vždy v jiném prostředí. Chvílemi se mi zdálo, že se příběh začíná zbytečně moc zamotávat. Byla jsem ale mile potěšena "zmínkou" Kutné Hory a Prahy. Určitě budu v sérii pokračovat.
A mimo příběh - hodně mě rozčiloval počet chyb v knize.. spousta překlepů atd.

ester4597
17.06.2024 4 z 5

Já tu zase nemám co dodat

Skvělý příběh, který vám doslova ubíhal před očima a za dva dny jste už neměli co číst.
Napínavý od samého začátku až dokonce a pro ty, kteří čekají na smut, tak tady ho budete mít až až a to mě přivádí k jedné věci, která se mi úplně nezamlouvala. Těch spicy scén by mohla autorka krapet omezit, jelikož v prvním a druhém skoro nebyly, pokud se tedy nepletu.. Nicméně mi to už kazilo pohled na celý příběh.

Warwick je tvrdohlavý bručoun, co si nechce připustit, že k Brexley něco cítí . Proč si ho představuji jako velkého chlupateho vlka a ne jako člověka ?

Blexley pátrá po jakýmsi nektaru a tady mě napadlo, co by to tak mohlo být ten nektar, no a nepletla jsem se a uhodla jsem to správně. Jako super zvrat ke konci, ale jestli budete stejně šikovní, tak vás to napadne taky .

Ale i tak si kniha zaslouží vysoké hodnocení, protože se četla parádně a rozhodně celá série stojí za přečtení.

Také děkuji @albatrosmedia #spoluprace

Kiwicatko
16.06.2024 4 z 5

Permanentni vybuchy sexualni energie nastesti vyvazoval Opie s Mrnouskou. Jesteze tu byli, jinak by sla dalsi hvezdicka do kopru.
Asi zacinam Brex nesnaset. Nejak svym chovanim ztraci me sympatie.

Nicmene uz chci konecne vedet, z jakeho duvodu byl Farkas a Scorpion oziveni.

Mamka_cte
10.06.2024 3 z 5

Třetí očekávaný díl série! Tato série je závislost a autorka má fantasy svět totálně vyšperkovaný. A já to prostě miluju! A co ještě? Samozřejmě Warwicka.

Konečně jsme se dočkali dlouho očekávaného bonga bonga a rozhodně se vyplatilo počkat. Jenže tím, že ti dva konečně praskli do koní, šel ostatní děj a příběh do kopru. Přišlo mi, že se autorka v tomto díle převážně soustředila na jejich radovánky. Ale i tak nemůžu říct, že by mě to nebavilo! To vůbec. Jen první dva díly (a hlavně ten první) se mi libily více.

V tomto díle se více objevoval páreček Opie a Mrňouska. Tuhle dvojku prostě nejde nemilovat. Žeru ty jejich vtipné dialogy a hlavně oblečky. Cvrk.

Konečně jsme se také dozvěděli více o tom, co je zač Brexley a jakou to má asi “moc. Ale čím více se dozvíme, tím více mám otázek! Konec nás samozřejmě navnadil na další díl a já doufám, že brzo vyjde!

Co musím určitě vyzdvihnout je obálka! Krásná a propracovaná do nejmenšího detailu. Prostě tak, jak to @adela.stopka umí. Nejšikovnější!

Další se mi líbily ty zmínky o ČR. Praha, Kostnice a mnoho dalšího. Autorka si s tím vážně dokáže krásně vyhrát a já si vždy připadám, že se na tom místě ocitám s nimi.

Těším se, co se dozvíme v dalších dílech a jak se to vše ještě zamotá. Každému, kdo tuto sérii zatím míjí, tak doporučuji přečíst! Vzrušení, napětí, boje, jiskření, krásné fantasy prvky a mnoho dalšího. Prostě doporučuji.

ydnac
09.06.2024 5 z 5

NENÍ VÍLA.
NENÍ FAE.
NENÍ ANI ČLOVĚK!

Brexley stále netuší, čím vlastně je.
Její schopnosti jsou však jedinečné.
Tentokrát se ocitla v další skupině povstalců a potkala dalšího člena rodiny...
Nechybí ani Warwick :-).
Jeho spojení s Brexley se prohlubuje, eskaluje a vrcholí :-).
Jejich vzájemná přitažlivost má vliv na všechny kolem, až je to trochu moc a celkem zbytečně.
Ani jeden z nich nemá auru, oba jsou jiní.
Jejich cílem je najít to, co všichni hledají, ale nemají to jednoduché.
Na jejich straně jsou dvě povstalecké skupiny a proti nim Marcus a jeho syn (kamarád a bývalá Brexleyna láska). I její kamarádka teď stojí proti ní, nevěří v mír s Fae a dalšími bytostmi.
Vládce Fae Killián je také znovu ve hře.
Navíc se všude objevují mrtvoly....

Ach jo opět konec v nejlepším...
Možná je tento díl trochu slabší, ale já mám tuhle sérii ráda a tak přivřu oko a dám pět hvězd :-).
Chci víc Opia a Mrňousky :-).
Cvrk. Cvrk. Cvrk. :-).

JustVea
06.06.2024 5 z 5

Zase neskutečná jízda. U této knihy se prostě nemůžete nudit. Neustálé nebezpečí, napětí a touha. Prostě musíte číst dál. Objevují se zajímavé zvraty, přicházíme o přátele a nacházíme ty staré. Ale všechno je jinak. Od chvíle, kdy byla Brexley doma v LOS a kradla si jen tak pro vlastní zábavu, ušla dlouhou cestu. Je to jen pár měsíců, ale zažila toho více, než za celé životy.
Je to neskutečně návykové čtení a už nutně potřebuju další díl.

Kate3003
04.06.2024 3 z 5

V tomhle díle jsme se konečně přenesli z abstraktní roviny do praxe a autorka nám konečně dala pár věcí, na které jsme první dva díly čekali. Takže za mě rozhodně palec nahoru za to, že konečně nemusíme číst jen o představách a vztahy jednotlivých postav se posunuli o něco dál. Na druhou stranu se na tuhle stránku věci zaměřila v tomto díle autorka možná až moc a samotný děj šel tentokrát trochu do pozadí.
Čeká nás, ale ještě poměrně dost dílů takže na jednu stranu chápu, že nemůže všechny trumfy vyházet hned teď. Takže se sice dozvíme pár informací o tom jakou „moc“ hlavní hrdinka má a něco málo o jejím původu, ale ve výsledku to přidá jen další otázky.
Celý příběh tentokrát velmi povznášeli výstupy Opie a Mrňousky, které dostali zatím asi nejvíce prostoru. Jejich tak trošku komické duo je příjemným zpestřením a popis jejich oblečků jakbysmet. Popisy prostředí byli celkově v knize velmi povedené a dokázala jsem si dobře představit kde se postavy nacházejí.
Jednotlivých postav už začíná být poměrně dost a i když se vrací postavy z předchozích dílů, tak díky nabalování dalších trošku ztrácím přehled o tom kdo je kdo a ke které skupině patří.
Knize nemůžu upřít čtivost i pár zajímavých zvratů, ale zatím mě bavil asi nejméně, protože děj se vlastně nijak závažně neposunul a spíš se točil v kruhu kolem pár informací. Jsem ale zvědavá co přinesou další díly.
Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media

nonameperson04
03.06.2024 5 z 5

Třetí díl jedné z mých nejoblíbenějších sérii mě rozhodně nezklamal. Stacey Marie Brown píše neskutečně čtivě a přestože já nejsem úplně nejrychlejší čtenář, tak jsem posledních 200 stran zhltla za pár hodin.
Btw. Kostnice mi teda přišla dost ujetá XD

Anett003
03.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Zase se to krásně četlo, ale nemůžu si pomoct.
Brexley byla opět unesena a to povstatatem. Řeknou jí prakticky, ze nemá na výběr, ze bude s nima bojovat proti jejich nepřátelům a ona to bere tak jako… Hm, tak Jo, proč ne. To mi vadí. Byla v bezpečí, měla to tam ráda, ji unesou do jiného města a je s tím v pohodě? A ve výsledku ji ani nedrží proti její vůli. To jsem nepochopila. Ale co, konečně už do toho s Warwickem prastili. Myslím, ze ještě chvíli by kolem sebe kroužili a už by mě to nebavilo.
Ale nakonec všechno dobrý. Konec jsem trošku čekala. Těším se na další díl
Jinak to opět utíkalo, hezky se to četlo.