Dokonalá smrt
Helen Fields
Inspektor Luc Callanach / Luc Callanach a Ava Turnerová série
V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky, který podle všeho spáchal sebevraždu. Tomu ale nevěří Ava Turnerová, přednedávnem povýšená na jeho místo. Jaký by mohl mít důvod? Detektivy Turnerovou a Callanacha čeká složité vyšetřování, při němž se ocitnou na hranici zákona. A opět hrají o čas, protože vrah s nevinnou tváří si už vyhlédl další oběti.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2019 , Kniha ZlínOriginální název:
Perfect Death, 2018
Chyba zacit cist prvni 3 dil.Neseznamila jsem se s hlavnimi postavami.Trochu jsem se ztracela,neco nepochopila.Trochu natazeny dej.....Jinak dobra kniha
Opět povedený kousek. Jednička skvělá, dvojka mě vůbec nebavila, ten Avy šamstr mi dost pil krev a do třetice zase super. A seržant Lively byl úžasný!
Opět skvělé. Ava, Callanach a jejich tým mě moc baví. V tomto dílu autorka dokonale promyslela profil a motiv vraha. K tomu ještě druhé vyšetřování, do kterého je zapletená policie. Obě linky se svižně střídají a napětí graduje ke konci, který má tentokrát nahořklou příchuť. Těším se na další díl.
Opet skvela dvojka Ava a Luc...Tentokrat Ava celi mozne korupci sveho exnadrizeneho a s Lucem jdou po pachateli, co zabiji tak, aby si nikdo nevsiml, ze je to vlastne vrazda, pekny hajzlik to je...Cim dal vic se mi libi Lively, zacina dostavat svemu jmenu, opravdu je velmi zivy a vtipny a dokonce byl i statecny! :-))
"Vsichni se k nemu chovaj jako k princatku. Smula je, ze ksicht ma neporusenej....":-)))
No uvidime, jak se Ava a Luc poperou s vlastnimi zivoty a jak to s nima vlastne dopadne...
Jako když baštím párek v rohlíku. Chutná stejně, ale něco je jinak. No jo, je studenej! Jako tentokráte všechno tam. I když všechno bylo vážně perfektní, tu knihu jsem pouze četla, neprožívala jsem ji.
Tento díl se mi zdál dost natahovaný a místy až moc rozvláčný, ale četl se dobře a příběh byl zajímavý a napínavý. Ale zdálo se mi, že oproti předchozím dílům mu něco málo chybí. Jsem zvědavá na další díl.
Ani třetímu dílu nemůžu nic vytknout. Inteligentní detektivka, obě dějové linky byly napínavé, hlavní hrdinové jsou sympatičtí a těšilo mě, že tam bylo méně násilí a krve než v jiných thrillerech. Hodně jsem si tady oblíbila seržanta Livelyho a protože jeho vtipné hlášky byly dokonalé. Opravdu se těším na další díl, začnu hned večer.
Tak dočten další díl..Tento zařazuji k lehce slabším..nebylo to vyloženě špatné, ale chvílemi tomu chyběla šťáva oproti předchozím dvou dílům, ale i tak hodnotím kladně. Vtipné hlášky mě v této sérii baví a vždycky se na ně těším. Ava v pozici šéfinspektorky a Luc jako její podřízený. Dvě dějové linky..každá měla něco do sebe, ale taky jim i něco chybělo. Nečetla se špatně, ale plný počet hvězd si nezaslouží. Uvidíme jak na tom bude poslední díl.
Luc a Ava opět nezklamali. Tentokrát dvě vyšetřovací linie, smrt bývalého šéfa a zvláštní úmrtí, která na první pohled nemají nic společného. Oba hrdinové (a nejen oni) se dostávají do nebezpečných situací a musí se vypořádávat i s osobními problémy. Jen doufám, že v dalším díle někdo konečně odpraví komisařku :D
Hlavní zápletka zajímavá a pokud by se jednalo jen o ni, byla by kniha pro mě o dost atraktivnější...takhle slabé 3*
Má první kniha od této autorky a musím říct - klobouk dolů!
Udržované napětí, příběh měl hlavu i patu, zachovat plynulost děje a zároveň se nezamotat do dvou současně probíhajících vyšetřování, to umí málokdo!
Opravdu povedená záležitost!
Sice jsem příliš nepředpokládala, že si autorka dokáže udržet tak vysoko nasazenou laťku, nicméně ten sešup je fakt značný. První třetina knihy je vyloženě nudná. Neděje se v podstatě vůbec nic. Přitom vraha známe od samého začátku. I když tedy pouze jeho pseudonym. Ovšem oproti předchozím knihám, se autorka nevěnovala jeho myšlenkovým pochodům. A to byla škoda. Ne, to byla chyba. Protože to byl přesně ten důvod, proč se mi tak moc líbila především kniha Dokonalé stopy. Když už se konečně děj rozjede, tak jsem zase zklamaná z toho, že je děj za hranou věrohodnosti. Normálně bych dala pouze tři hvězdy, za víc tento příběh podle mého názoru nestojí, ale musím přihlédnout k faktu, že předchozím knihám bych s chutí dala víc než 5 hvězd. Budu věřit, že si autorka vybrala slabší chvilku a budu se těšit na její další příběhy. Audioknihu čte, tak jako předchozí knihy této série pan Jan Šťastný.
Třetí ze série “dokonalých”. Míň morbidní i napínavý. Nicméně stále lze zařadit do šuplíku inteligentních detektivek s atraktivní zápletkou. Malinko je tedy zarážející, jakými prostředky jde skotská policie do boje s těmi nejtěžšími zločinci. Zřejmě je tedy vždy domlátí služebním odznakem, obuškem a když jde na takřka jistou smrt, zašermuje paralyzérem. Tak tam bych chtěla sloužit vlasti :)
Na rozdíl od jiných se mi tento díl líbil moc, právě proto, že tam nebyly potoky krve, bylo to celé takové klidnější, pro mě stejně čtivé jako předešlé díly série.
Trošku slabší oproti předchozím dokonalým dílům, ale stále dobrá a kvalitní detektivka. Přišlo mi to takové rozvláčnější, míň akční i méně napínavé, pachatele jsem tipla celkem brzy, vyšlo to, ale závěr se hodně povedl. A možná ten dojem byl takový i tím, že jsem ji četla (z nedostatku času) docela dlouho.
A na to by snad měl být i zákon, aby se dobrá série mohla číst v klidu a v pohodě :-) !!! Ale celá ta parta mě baví a tentokrát tam asi nejvíce perlil Lively, ty jeho hlášky nemají chybu. Jo, další díl si ujít určitě nenechám.
Další skvěle napsaná kniha, která udržuje čtenáře v napětí. Sice první dva díly byly o něco lepší, ale kniha se mi stejně líbila. Jdu na další, zatím poslední se série.
V pořadí třetí kniha se mi líbila, zaujal mě motiv vraha a nezdála se mi horší než předchozí díly. Taky jsem překvapená, že skotská policie je vybavena hlavně paralyzéry.
vraždy detektivní a krimi romány napětí sérioví vrazi korupce psychologické thrillery organizovaný zločin
2018 | Dokonalé stopy |
2018 | Dokonalá kořist |
2020 | Dokonalé ticho |
2019 | Dokonalá smrt |
2021 | Dokonalý zločin |
Děj se mi líbil, stejně jako seržant Lively, ty dialogy jsou skvělé. Konec trochu uspěchaný, na pár stranách vše vyřešeno. Těším se na další díl.