Domácí výroba lihovin
Bettina Malle , Helge Schmickl
Příručka je věnována domácí výrobě lihovin z jádrového, peckového a drobného ovoce. Autorka se v první části knihy zabývá především přípravou ovocného rmutu a chemickými procesy při kvašení. V další části knihy se dozvíme vše potřebné o destilačním zařízení a samotné destilaci. Nechybí ani kapitola zákonů a vyhlášek vztahujících se k výrobě lihovin. V příručce najdeme i mnoho zajímavých receptů na výrobu likérů.... celý text
Přidat komentář
Perfektní pozvánka do světa lihovin. Dokonalé a precizní (inu německé). Doporučuji všem, kdo chce vstoupit do tohoto světa i těm, kdo chce pouze nahlédnout.
Není to pouze teorie. Tato kniha je především velkou osvědčenou praxí!
Příprava kvasu s vysvětlováním podrobností.
Princip destilace a správné destilační zařízení.
Recepty na přípravu kvasu.
Výroba lihovin bez destilace.
Úvod do zajímavého kutilství...