Domeček pro panenky

Domeček pro panenky
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126664/bmid_domecek-pro-panenky-XBa-126664.jpeg 5 487 487

Sandman série

Nové vydání druhého dílu kultovní a mnoha cenami ověnčené série! Pokračování kultovního komiksu Neila Gaimana. Gaiman opět vypráví pochumrné, ujeté a někdy deprimující příběho a náladových, smůlou potrefených bozích i chybujících lidech a dokonce se mu povedl i husarský kousek: Smrt je v jeho podání něco, po čem by člověk mohl umřít touhou.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew

The Doll's House, 2003

Ticiana
30.09.2022 5 z 5

Naprosto jsem to zhltla. V seriálu mel Korinťan až moc prostoru, v komiksu se mi líbilo, jak rychle s nim Morfeus zatocil. Jsem zvedava, kam nás pribeh zavede. Famózní.

Princezna22
12.09.2022 5 z 5

Tohle nemá snad ani konkurenci. Je to krásné, naprosto krásne... Ještě hezčí než první díl... 5⭐

hungryreader00
01.09.2022 5 z 5

Opět úžasné! Skvělé ilustrace a ještě lepší příběh.

HermanekB
27.08.2022 5 z 5

Mám za sebou teprve druhý díl, ale přesto jsem už Sandmanovi naprosto propadla. Svět Neila Gaimana je něco naprosto úžasného. Díl od dílu je to lepší a lepší. Není co dodat, prostě naprosto skvělá série s originálním příběhem a krásnými kresbami.

Dávám pět hvězd *****.

LenkaWal
25.08.2022 5 z 5

Můj první komiks, když nepočítám před staletími čtyřlístky. Ale bylo to dokonalé. Musím si přečíst i další díly. Nějak jsem poslední dobou na Neila Gaimana pozapomněla a to musím napravit. Jeho knížky fakt miluju.

elenai
08.08.2022 5 z 5

Mám pocit, že jsem Domeček pro panenky četla jako první. Půjčila mi ho spolužačka na střední a byť jsem skočila do rozjetého děje a občas mi něco uniklo, nedokázala jsem se odtrhnout. Gaiman má všechno tak promyšlené a i ta největší zvrácenost v jeho podání vyznívá velmi realisticky (zdravím fanoušky srazu Obilninové konference), až vám z toho běhá mráz po zádech. Zde se rovněž podíváme na zoubek dalšímu z Věčných - Touze - a zjistíme, že sourozenecké vztahy jsou v tomto podání opravdu sado maso. 100%

Kopta
07.08.2022 4 z 5

Standarty se musí dodržovat. Gaiman pokračuje v něčem rozjetém a docela to dává smysl. Nějaké issues jsou mimo mísu. Lehce se na ně sice najede, ale jen v náznacích. Ten svět je v něčem tak komplexní, že se v tom dá těžko orientovat. Menší hodnocení za onu chaotičnost, se kterou se občas zdá, že nějakou komplexností se snaží tvůrci zakrýt jejich slepé uličky. I tak dobré.

TaNya_
19.02.2022

Snad ještě odvážnější než první svazek a myslím, že mě Sandman naplno chytnul. Víc jsem tady ocenila ilustrace, takže jsem se musela nutit číst pomaleji. U Cereal Convention jsem se opravdu pobavila, to mě regulérně rozsekalo.

Hellrampage
14.10.2021 5 z 5

Druhý diel Sandmana mi prišiel spočiatku slabší, príbeh sa pomalšie rozbiehal a aj Sandman sa ukázal menej, no na konci sa všetko začalo zbiehať do seba a začínalo dávať zmysel. Stredná štvrtá časť potešila, pretože bola nakreslená iným umelcom. Celkovo tomuto druhému dielu nemám čo vytknúť.

KubaHanzelin
11.08.2021 5 z 5

Možná nemusíte Sandmana úplně chápat, ale musíte ho milovat!
Domeček pro panenky je snad ještě lepší než první svazek, ať už jde o příběh Morfea, nebo Rose či rebelujících nočních můr.
Okamžitě sáhnu po pokračování, protože potřebuji další dávku drogy z univerza Věčných:)

V.Šťasta
09.01.2021 5 z 5

Skvělé! Po prvním díle, kdy Morpheus byl vpravdě hlavním hrdinou, se nyní odsouvá lehce do pozadí a sledujeme příběhy nových hrdinů, které možná budeme, možná, možná nebudeme, vídat i dále. Opět se často musím vracet v příběhu zpět a připomínat si, kdo je kdo a jaká je vlastně časová kontinuita. Chválím také české vydání, jak překlad i barvy (viděl jsem jednu variantu barevného originálu a ty barvy byly hodně nedoladěné).

MadamC
01.11.2020 5 z 5

Tak tohle...! To byla jízda!
Miluju, když je vše propojeno a vše dává smysl a na konci je všechno "zabaleno" v jednom smysluplném a dokonalém celku, který je naprosto famózní. A ještě lepší je, když je tam pár postav, které by mohly být v dalších dílech.
Pokud tohle také na knihách milujete, tak rozhodně stáhněte po Sandmanovi, protože přesně tohle dostanete. A navíc obsahuje nejen akci, překvapení, napětí, ale i filozofii, přemýšlení o bytí, o sobě a o ostatních úplně z nového pohledu a nebo alespoň z rozšířeného. A to o snění, touhu, ale i "realitu". Opravdu dokonalý komiks. Alespoň pro mě.
Jsem nadšená a těším se na další díl!
Možná ještě na konec takové malé, ale důležité varování: Čtením Sadmana může vzniknout silná závislost. Tak s tím počítejte.
A také už po prvním přečtení nebudete stejní. A po druhém, třetím,.... radši ani nedomýšlím... Obávám se, že pak už si nebudete ani říkat člověk...
Kdybych mohla, dám nekonečno hvězd, až tak jsem nadšená!

Mooneylan
27.03.2020 5 z 5

Někdy se jen narodíte a žijete svůj život. Někdy se ale může stát, že se narodíte někomu, kdo sní.. A pak už váš život nikdy nebude stejný. Můžete se totiž stát vírem snění a Morpheus pak bude mít nelehký úkol...
Domeček pro panenky ale není jen o víru snění. Je o honu na uniklé noční můry i snové země. Je o naději, Touze a příslibu věčného života. Stačí zavřít oči...

kaffa
15.01.2020 5 z 5

ještě lepší než první díl, ano, vskutku, mohu dát 6 hvězd? toto je naddílo....
je celkem potřeba číst pozorně, aby se člověk neztrácel v běhu času a aby si pak vychutnal, jak je vše propojené a promyšlené....
snažím se přilákat na tuto úžasnou sérii i kolegyňku, ale je to, pravda, dost složité čtení a chce to čas.... trpělivost.... sklopit hlavu a přiznat si, že ne vše je na první počtení jasné.... ale rozhodně to stojí za to! neznám vlastně nic jiného stejně výjimečného a hlubokého, nic co by člověka zasáhlo až tak silně - pokud se jedná o smyšlené příběhy....
takže.... v jakém domečku to vlastně žijeme? kdo si s námi hraje?
asi nejvíce mně na této sérii baví to, jak vlastně člověk nedokáže s jistotou říct, v čem přesně je ta magie těch příběhů.... třeba jedním slovem, zkuste to vyjádřit :-) já ta slova stále hledám, ale ta výjimečnost tam prostě je!

Hadati
27.08.2019 5 z 5

Je s podivem, že Gaiman dokázal jít s kvalitou ještě dál než u prvního dílu série. Domeček pro panenky je podle mě to nejlepší z celé série. Sandman se opět ujal své moci a úřadu, a nyní potřebuje polapit sny, které uprchly z jeho království do světa lidí. Když se mluví o snech, tak jsou myšleny hlavně noční můry. Navíc se zde také musí Sandman vypořádat s Vírem, který ohrožuje veškeré snění.

Nejvíce jsem si zde ale užil Korinťana a sraz „Cereálistů“, což považuji za nejlepší Gaimanův nápad. Že si Cereálisté zařídí svůj vlastní con s panelovými přednáškami, mě opravdu dost pobavilo. Je jen škoda, že nepřeložitelná slovní hříčka (obdobná výslovnost slov cereal-serial) byla ztracena v překladu.

Svica
29.07.2019 5 z 5

Sandman a jeho zákeřní sourozenci - prostě úžasné.

malazluta
19.06.2019 5 z 5

Svět Sandmana a jeho sourozenců vás pohltí a už není návratu - budete se k němu vracet znovu a znovu.

Laféeverte
03.04.2019 5 z 5

Příběh dostal oproti prvnímu dílu několik dalších rozměrů, chvílemi je drsný až násilný, chvílemi se dostává k morálním i téměř filozofickým otázkám. Podle mě skutečně pohlcující čtení. Postavy jsou čím dál víc propracované, a to, jak jsem si je původně zařadila, vlastně vůbec nemusí platit. Nemůžu se dočkat až se dostanu k dalšímu dílu.

dalia1769
21.03.2019 5 z 5

Vynikající, komplikovaný a spletitý příběh, líbil se mi ještě více než první díl. Těším se na další Sandmanovy příběhy.

Candide
26.12.2018

Nejlepší komiks, jaký jsem kdy v životě četla! Nevím, zda miluji víc Gaimana, či Sandmana. Nebo je to totéž?

komiksy Sandman

Neil Gaiman