Domek v Irsku
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Uvelebte se v oblíbeném křesle a užijte si výlet za dobrým jídlem a pitím na krásný irský venkov Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu. Opustí kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru a vydá se na šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Dublinu, kde si užívá všechno, co nové město nabízí – irské speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Conora, se kterým se náhodou seznámí. Když se další den přesune na malebný venkov a ubytuje se v útulném domku, zjistí, že to, co se stalo v Dublinu, tak docela v Dublinu nezůstalo Kulinářská škola, ukrytá mezi krásně zelenými kopci, naučí Hannah víc než kuchařské základy.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , GradaOriginální název:
The Cosy Cottage in Ireland, 2021
Další hezký příběh, příjemně podaný báječnou autorkou. Změna je fajn, i když občas má někdo z ní na začátku strach, není k němu však důvod, naopak život je díky změnám zaplněný více dobrodružstvím a vymizí automatismus a bludné kruhy....
Knihu jsem si koupila před cestou do Irska a nakonec to dopadlo tak, že jsem procestovala značnou část míst, která se k příběhu vážou. Tohle bylo totiž pohlazení po duši - nádherný popis krajiny, krásně přiblížená gastronomie, postavy byly sympatické, vtipné a uvěřitelné a dějová linka byla přesně to, co od příběhů tohoto typu čekáte. Určitě se tedy pustím i do dalších "Romantických útěků".
Knihy od Caplinové Vás nejdříve zlákají svou skvostnou obálkou a poté si Vás obdobně podmaní tím, co se skrývá uvnitř. I když jsem postupně mezi "romantickými útěky" našla i pár slabších dílů, všechny mají své kouzlo, což je dělá neodolatelnými a také návykovými. To mimo jiné dokazuje i fakt, že bych je mohla číst pořád dokola. Jakmile se totiž pustíte do jakéhokoli dílu ze série, nebudete chtít dělat nic jiného, než sáhnou po dalším :)...
Další povedený díl ze serie, Irsko je krásná země, která stojí za návštěvu. Oceňuji popisy krajiny, drama s pravnicinou, i romanticke chvilky, atmosfera Dublinu a chutě jídla se četli jedním dechem ikdyz kniha ma hluchá místa. A odkazy na Minu a anglickou vs. Irskou Hannah mi přišlo zbytečné, zvlášť pro ty, kteří Chatu ve Švýcarsku nečetli a tudíž se jim prozradil děj.
Tahle kniha je opravdový letní skvost. Krajina je autorkou tak skvěle popsána, že mám sto chutí se tam rozjet osobně nebo se aspoň přihlásit do kurzu vaření. Je to romanťárna jako hrom, ale skvěle napsaná. O tom svědčí i to, že po dočtení jsem si běžela koupit další knihu od této autorky. Je to mé první setkání s Julií Caplinovou, ale už teď vím, že i ostatní její díla v budoucnu rozšíří mou knihovnu. :)
Opět jsem poznala další část země. Krásně popsané prostředí jako vždy a samozřejmě romantika ze zápletkou. Za mě super. Krásné letní počteníčko.
Moc milé čtení, které vás přenese do smaragdového Irska a vy přímo cítíte tu útulnou atmosféru, která z této knihy sálá. Je to opravdu velmi oddechové čtení, na dovolenou ideální, ale já jsem si ho užila i doma.
Kéž by tak knížky Julie Caplin vycházely aspoň co dva měsíce. Ty se tak krásně čtou. Člověk si u nich odpočine, pozná nové země, novou kulturu, u romantiky se zasní a po přečtení si říká "ještě ještě". Pohlazení po duši v dnešní uspěchané a mnohdy neveselé době.
Irsko je určitě krásná země. Skvělý popis. Hrdinka mi je velmi sympatická a celou dobu jsem jí fandila.
Tak za me zatim nejctivejsi dil ..sice uz od 10 stranky vime, kdo co jak s kym,ale co...je to letnioddechova romantarna, co bychom taky jineho cekali.
Libilo se mi prostredi i popis krajiny ...jidlo i kultura Irska
Slabé 3* možná spíš i 2.
Bylo to tak neuvěřitelně předvídatelné, tam člověka nepřekvapí vůbec nic. Od prvních stránek je vám jasné, jak to bude dál. Často mi Hana lezla vyloženě na nervy a při popisování té neovladatelné, neovladatelné touhy (furt dokola) jsem se musela smát.
Vzhledem k tomu, že tady bylo úplné minimum popisů krajiny, památek apod. Tak ji považuji za nejslabší z těch tří, které jsem četla.
Tak to bylo hodně slabá romantika - jednoduché a bez nějaké větší zápletky, kde by děj aspoň trošku vygradoval. Některé pasáže moc popisné (u krajiny mi to nevadilo, ale jídla či slepic bylo až moc). Také bych řekla, že pokud by kniha byla napsaná v "ich" formě, vyznělo by to lépe, takto jen plynete s příběhem a cestu vlastně znáte už od začátku...
Moje třetí kniha ze série a i když je nečtu hned po sobě, tak už přijde docela únavný, ten neustále se opakující scénář. Nic proti romantice ale styl psaní je moc jednoduchý a děj skoro žádný. Nevím jestli ještě budu zkoušet další díly.
Tak tohle bylo opravdu dobrý. Nejvíc se mi na téhle knize líbí prostředí. To bylo prostě nádherný. A postavy byly moc fajn. To byla taková pohoda! A děj tu byl též velmi zajímavý.
Hannah se mi líbila v tom, že i když má striktně vyhraněnou svoji komfortní zónu, nebojí se z ní vyjít a zkoušet nové věci. Že i když má ráda svoje zvyky a předvídatelnost neštítí se toho, být spontánní. Conor mě prozměnu občas fakt štval. Jasně to jeho chování je naprosto pochopitelné, jenže i tak mě to prostě iritovalo. To, že si zkrátka nevyslechne Hannah a dělá si hned svoje závěry.
No nejvíc mě tu ale bavila postava Jasona. Jo, byl tak trochu kretén a to já jaksi v knihách ráda. Neptejte se proč, to já holt prostě nevím.
Neskutečně se mi líbila a i trochu překvapila zápletka s plotem. Jo a víc vám neprozradím, ať si můžete lámal hlavu nad tím, co tím asi tak myslím.
A zmínila jsem už to nádherný prostředí? Jakože fakt nádherný? Vůbec by mi nevadilo tam bydlet.
Zase, i když jsem něco podobnýho viděla ve filmu spoustukrát, stejně se mi to líbilo. Úžasná oddechová knížka.
Nu což - i ženy mají své dny. Pokud jste naprostý klasik, který touží po nenáročné a čtivé slaďárně, bez příliš výrazných nebo zvláštních charakterů; knihu, u které přesně víte, jak vše bude probíhat a jak vše skončí, tak série Romantické útěky jsou asi tou správnou volbou.
Oceňuji, že průměrná romance je okořená barvitými popisy míst, zemí, chutí. Fajn, ale na mě je to pořád trochu málo.
přátelství láska milostné romány Irsko Dublin romantika whisky právníci kuchaři a šéfkuchaři anglické romány
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Knížka pro mě byla dost velké zklamání. Neoriginální, žádné překvapení. Podle anotace a recenzí na internetu jsem čekala, že se dozvím něco nového o irské kuchyni.. to se však nestalo. Kniha je moc přeslazená, hlavní postava neustále o něčem pochybuje. Konec knihy byl velmi předvídatelný. Další knihy od autorky si už nepřečtu.