Domek v Irsku
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Uvelebte se v oblíbeném křesle a užijte si výlet za dobrým jídlem a pitím na krásný irský venkov Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu. Opustí kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru a vydá se na šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Dublinu, kde si užívá všechno, co nové město nabízí – irské speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Conora, se kterým se náhodou seznámí. Když se další den přesune na malebný venkov a ubytuje se v útulném domku, zjistí, že to, co se stalo v Dublinu, tak docela v Dublinu nezůstalo Kulinářská škola, ukrytá mezi krásně zelenými kopci, naučí Hannah víc než kuchařské základy.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , GradaOriginální název:
The Cosy Cottage in Ireland, 2021
Irsko miluju, ale tohle nebyl úplně můj šálek čaje. Kuchaři a vaření pro mne není zajímavé téma pro román. Byla to tuctová, naprosto průměrná romantika, u které není potřeba přemýšlet. Ocenila jsem některá fakta o své milované zemi.
Už se opakuji, ale zase romanťárna, která nezklamala. Jak to autorka dělá, že hned od začátku víte, kdo s kým, že to bude nejdřív nezájem a pak se dají dohromady, že tam bude nějaký zádrhel, který se na konci rozlouskne ..... a stejně vás tu knihu baví číst?!!!
S každou knihou toužím po cestování. Každou destinaci bych ráda prozkoumala tak, jak hlavní hrdinky. No, třeba jednou :-D
U každé další knihy z této série si říkám,že to bude zase stejný a stejně se mi to pokaždé líbí a jsem nadšená a nejradši bych hned další díl...a ta miniprovázanost v podobě hlavních postav,to nemá chybku. Doporučuji romantickým duším.
Tuhle úžasnou sérii od Julie Caplin prostě miluji. Každá knížka je nádherná a já už se nemůžu dočkat, když se budu moct pustit do dalšího dílu a užívat si Romantické útěky.
Chata v Irsku je opravdu krásné čtení, romantické, krásně plynoucí, plně sympatických a milých postav, jedním slovem nádhera.
Irsko je nádherná země a doufám, že se tam někdy podívám, a po přečtení knížky se těším ještě více, až ten den přijde.
Nemohu jinak, dávám plný počet hvězdiček, už teď budu netrpělivě čekat na další díl. :)
Tahle určitě patří k mým nejoblíbenějším z této série. Sympatické postavy, zase hezky popsané Irsko a super příběh, nevím co víc dodat :)
Má první kniha od autorky a velká spokojenost. Knihu jsem si vybrala kvůli Irsku - zemi, kterou mám ráda a pojí mě s ní velká nostalgie... Příběh je to sice předvídatelný, ale cením si zde popisů krajiny, jídla, zdejšího folkloru. Nenáročná oddychovka, která mě zlákala na další díly romantické série.
Bylo to milé čtivé a pozitivní, její knihy mám prostě ráda postavy jsem si zamilovala ale nejradši jsem tam měla hlavní hrdinku a dva kluky prostě nádherná kniha jako ty ostatní od spisovatelky
Tahle kniha se mi zrovna hodila do mého rozpoložení, a to úplně vším- nádherně popsaná krajina, jídlo, pocity, ale nenudilo mě to, jako kdybych v Irsku také byla (kéžby). Nebylo to zdlouhavé, prostě tak akorát, aby se člověk vžil do situace. V příběhu se stále něco děje a přečetla jsem ji za 2 dny, což se mi moc nestává. Někdy mě kniha nutila k zamyšlení se i nad vlastním životem, ale pozitivně. Oproti Chatě ve Švýcarsku se naštěstí neobjevila žádná nemoc, které v knihách opravdu nesnáším. Za mě 5*!
Julie se moc krásně čte. Milé, pozitivní, lidské... Moc se mi líbí, jak umí čtenářovi přiblížit zemi, kterou si vybere pro svůj přiběh a jak k ní přistupuje s úctou a pokorou.
Ano! To je přesně to, co jsem potřebovala. Milé, čtivé a má to děj. Asi moje nová oblíbená Caplinovka. Všechny postavy si zaručeně zamilujete, přečtete si o krásné přírodě, lidských vztazích a sladká tečka je, že je kniha plná dobrého jídla.
Doporučuji!
Už se moc těším na další knihu, která nás zavede do Skotska.
Mám příběhy od Julie Caplin moc ráda. Tenhle díl taky nezklamal. Nádherné vykreslení přírody a lidí co žijí v Irsku. Přečteno za pár dnů, jedním dechem.
V rámci tohoto žánru musím dát 5 hvězdiček. Příběh odehrávající se v Irsku (chci tam jet), ve kterém se vaří (můj koníček) s dějem , který má spád si prostě tu plnou palbu zaslouží.
Tyto příběhy mají společný jmenovatel a to: ÚTĚK – hlavní hrdinky utíkají, každá z nějakého jiného důvodu – některé utíkají z nefunkčních vztahů, jiné chtějí jen změnu. A Hannah hlavní postava z našeho příběhu utíká od práce, i když je úspěšná právnička – uvědomuje si, že potřebuje změnu. Jak už z minulého dílu víme je to sestra Míny hlavní hrdinky Chaty ze Švýcarska a ta má velmi pozitivní vztah k jídlu a celkově k vaření. Hanah se z náhlého popudu vypravila do Irska, přihlásila se do nejlepšího kurzu vaření a dobrodružství může začít. Hanah a Conor jsou velmi sympatické postavy, takže nemáte problém se vžít do příběhu samotného ani do každého zvlášť.
Jak už jsem psala hodněkrát, Julie má skvělý dar a to, přenést nás do země o které zrovna píše. Když příběh čtete, máte pocit, že v Irsku jste s nimi a nebo minimálně se tam někdy chcete podívat a nejraději by jste po dočtení nasedli do auta a vydaly se na cestu
Ten kdo má rád předchozí příběhy autorky, bude milovat i tenhle. Knihy cílí přesně na ženy, které si chtějí odpočinout a možná by v reálném životě taky, chtěly nějaký ten útěk zažít na vlastní kůži, ale nemají na to odvahu, tak si o něm aspoň čtou. Já nikam utíkat nechci, ale knihy čtu s láskou. Krásný romantický příběh. Moc doporučuji.
Eh, není to pro mne asi - při čtení mi hlavou kroužilo sousloví (které vlastně nikdy nepoužívám, ale najednou se zjevilo samo) "boží utrpení" nebo na střídačku varianta "utrpení bóží". Hodnocení tedy s lehkou nadsázkou, ale de facto nevybavuji si nic, co by mi nepřipadalo prvoplánové nebo uvěřitelné.
Knížka je vhodná třeba pro někoho, kdo číst zkrátka musí, ale nemá čas na hluboké soustředění, nebo jen pouhé soustředění, zamýšlení, na rozvoj. Prostě jen nechat plynout slova, pouštět čas a oddychovat.
Na další díl Romantických utěků jsem se tak těšila, že jsem si knížku koupila v předprodeji. Za dva večery jsem ji přečetla a opět Julie nezklamala.
Další skvělá kniha ze série Romantické útěky. Líbila se mi více, než kniha předchozí. Hannah je velmi sympatická a přestože je právnička, tak se v knize opět věnujeme dobrému jídlu a cestování - a to je nepřekonatelná kombinace. Když přimícháme ještě onu romantiku a špetinku detektivní zápletky, tak získáme skvělý příběh od kterého jsem nemohla odtrhnout. Tento styl se mi prostě neomrzí.
Osmý díl ze série Romantické útěky a zároveň můj první, ale určitě ne poslední.
Tentokrát o sestře Miny z předchozího dílu – Hannah. Až příliš praktická, rozumná a vždy se drží v zajetých kolejích. Když se přihlásí do kuchařského kurzu Killrgonay, sama tomu kroku nedokáže uvěřit.
•••
Musím říct, že hned od začátku mě překvapila čtivost knihy a to jak moc dobře se text samotný četl. Lehce proplouváte příběhem, ani nevíte jak a mizí vám stránka za stránkou.
Autorka nemá zapotřebí příběh zahalit do různých nepotřebných omáček a proto jste rovnou vhozeni do překrásné přírody Irska.
Překvapilo mě, jak přesně umí autorka prostředí popsat. Přišlo mi, jako bych tam opravdu byla. Všechny zmíněné památky, oblasti nebo města jsem si googlila a naplno se ponořila do irské atmosféry.
•••
Ač jsem nečetla ještě ani jeden díl, pochopila jsem, že autorka na své hrdinky z předchozích dílů nezapomíná. A proto se těším, až se pustím do všech předchozích.
Klasické romantické útěky jak všechny ostatní. Po první kapitole odtušíte kostru děje a vlastně se i trefíte. Takže co se milostné linky týče je to stále dle stejného vzorce. Ale pro tohle já tyhle knihy nečtu, já nechávám na sebe dýchat tu atmosféru Irska, kterou Caplinová umí parádně popsat a máte pocit, jako byste tam byli. Navíc je to knížka na jedno odpoledne, na vypnutí hlavy :-)
přátelství láska milostné romány Irsko Dublin romantika whisky kuchaři a šéfkuchaři anglické romány
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Moc pekna romantika, kde bylo vseho tak akorat. Skvele se to cetlo, tesim se na dalsi knihy ze serie.