Doručovatelky
Alexander Gordon Smith
Šéfinspektor Robert Kett série
1. díl >
Nevyřešený případ jeho pohřešované manželky se za ním táhne jako stín. Detektiv šéfinspektor Robert Kett před výčitkami a svou vlastní neschopností společně s třemi dcerami prchá do Norwiche v naději, že zachrání rozpadající se rodinu. Útěk před stínem minulosti se ale nekoná. Místo klidu a nového začátku je Robert Kett postaven před další těžký případ. Při rozvážení novin se ztratily dvě malé dívky a vše nasvědčuje tomu, že jde o práci sériového únosce. Hra s časem začíná a v sázce je toho hodně. Jak Kett ustojí jeden z nejtemnějších případů své kariéry? Bude muset čelit obrovskému zlu, které s ním pořádně otřese. A co víc – případ zmizelých dívek možná pomůže odhalit děsivou pravdu o tom, co se stalo s jeho ženou... Zaposlouchejte se do hlasu Martina Stránského v prvním dílu mezinárodně úspěšné série krimi thrillerů o šéfinspektorovi Robertu Kettovi.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , KanopaOriginální název:
Paper Girls, 2019
Interpreti: Martin Stránský
To s těmi chlupy v nose mě fakt rozesmálo :) Četlo se to fajn, taťka na plný úvazek je nevšední vsuvka. Příběh s jeho unesenou ženou se bude určitě rozvíjet, což je dobré lákadlo na další díly. Od Alexe jsem četla sérii Útěk z výhně a ta byla fakt super, takže jsem se nebála koupě tří knih najednou této série.
Přečteno jako audiokniha - pan Stránský je bůh! Moc se mi to líbilo.
Kniha měla spád. Linka s dětmi mě nerušila, ale asi je to tím, že mám pro tyhle psycho stavy, kdy vám z nich praská hlava, pochopení. Ale je pravda, že v tištěné verzi, bych je asi přeskakovala.
Detektivní příběh se mi líbil. Tušila jsem, kam míří rozuzlení, ale typovala jsem jinou osobu. Práce detektiva mi v podání Roberta Ketta přišla snadná. Všechno celkem rychle vyřešil. Ale možná je to tím, že je fakt dobrej :D
No, žádný trhák to rozhodně není, podle zdejšího hodnocení jsem čekal něco povedenějšího, ale dočkal jsem se spíše zklamání. Nicméně na otravné podzimní odpoledne docela stravitelné, takže asi zkusím ještě jeden kousek, abych nezavrhnul autora po přečtení jediné knihy.
Tak tohle mě bavilo. Neměla jsem velká očekávání, ale tohle bylo super. Takový ten příběh ze života, kdy zmizí manželka a chlap se sám stará o své 3 děti (a vcelku tu zvládá). Stále objednává jídlo, dává děti do školy, školky, chůvám. Je to fakt síla. A i ten případ, jak se vyvíjel... masakr
Tato kniha mi dlouho ležela v knihovně. Nechápu, jak jsem ji mohla přehlížet tak dlouho. Ten příběh mě totiž hodně bavil. Fajnová zápletka, úžasně propracovaný háček na další díly, nemohla jsem se odtrhnout. Skvěle do toho zapadly i takové detaily, jako 3 malé dcery či kolega, co neumí uvařit čaj. Bravurní osvěžení jinak pochmurné detektivky. V momentě psaní tohoto komentáře mám za sebou již 4 díly.
Zase jednou jsem měla chuť na detektivku a našla tuto. Čtením jsem příjemně strávila čas. Výborná zápletka a navíc je to okořeněné zážitky vyšetřovatele - otce tří dcer, které mě pobavily a přidávám se k té skupině čtenářů, co si myslí, že tím knihu obohatily.
Poslechnuto jako audiokniha bravurně načtená panem Stránským. Taková normální detektivka.
Velmi dobře napsaný kriminální příběh, který i přes smutné téma únosu mladých dívek čtenáře pobaví. Detektiv, který je povolán z Londýna, aby pomohl vyřešit složitý případ v menším městě na severu Anglie, je sám ve složité situaci, kdy mu byla unesena žena a on se musí starat o tři malé dcery. Dochází tedy k docela humorným situacím, kdy je musí nějak zaměstnat a hlavně umístit, aby se mohl případu věnovat. Svižně napsaný příběh mě zaujal od první stránky a určitě si od tohoto autora ještě něco přečtu. Doporučuji tedy nejen čtenářům detektivek, ale všem, kteří u knih rádi přemýšlejí...
Tohle mě bavilo. Celkem zajímavý detektiv i jeho příběh. Oproti klasickému schématu, kdy je geniální (což tedy údajně je taky) nebo chlastá. Tady je otec, který se pere s tím, že je najednou na výchovu sám. Jeho tři dcerky tomu dodávaly šmrnc, kdy jsem se kolikrát smála i nahlas. Parta, která se okolo něj vytvoří na venkově mě taky moc bavila. Jsem zvědavá na další díly.
No prostě detektivka.
Čte se dobře, jednoduchý, příjemně srozumitelný styl.
Po přečtení série Útěk z Výhně, jsem od autora čekala trošku větší wau efekt.
Pustila jsem se do čtení dalšího dílu, tak uvidíme jestli to bude silnější příběh.
Tak tohle je velmi slibný začátek série. Kniha se četla sama.
Kett je sympaťák a není to jen detektiv ale především otec. Možná proto se mi příběh tak moc líbil. U hodně věcí jsem se i zasmála.
Celkově je příběh velmi svižný, plný napětí, žádná zbytečná omáčka okolo.
Každopádně co mi teď nedá spát, tak to je to, co se vlastně stalo s jeho ženou. Musím to zjistit!
Kniha má trošičku pomalejší rozjezd, ale postupně je kniha velmi čtivá. Postavy jsou sympatické, Kett zvládá roli otce skvěle. Jen jeho děti mi přijdou až příliš rozverné. Nicméně rozuzlení dává šanci dalším dílům a určitě si je přečtu. Příběh na pozadí je velice zajímavý a jsem zvědavá, jestli se podaří jej vyřešit.
Jde to, ale dře to. Odhalení vrchního záporáka za mě neuspokojivé, vysvětlení "proč" odbyté. Inspektor Kett zůstal po únosu manželky se třemi malými holkami na krku (sám autor má tři holky, je vidět, že asi čerpal z bohatých zkušeností) a v knize to zabírá dost prostoru. Za mě tahle linka byla neskutečně otravná, plně chápu všechny postavy, které Kettovi věnovaly spoustu zachmuřených pohledů, zatímco mu děcko lezlo po hlavě a řvalo, zatímco se snažili něco řešit na policejní stanici. Celou sérii asi bude doprovázet sekundární linka s únosem manželky, možná si přečtu další díl, který je lépe hodnocený než jednička.
Ale jo, bylo to fajn. Líbil se mi hlavní hrdina, konečně někdo jiný, než psychicky narušený jedinec s problémy v minulosti, které ho pronásledují ve dne, v noci. Kett byl prostě sympaťák. Příběh byl jednoduchý a dobře se četl.
Další povedená krimi série. Hlavní vyšetřovatel je sympaťák a jeho tři děti jsou kouzelné. I přes to, že se jedná o detektivku, jsem se moc bavila, jak byly popisovány situace s dětmi. Jdu na další díly. Koupila jsem ve slevě na Dobrovském jako e-knihy a nelituji.
Ide skôr o thriller ako detektívku. Ak ste zvyknutí na klasické česko-slovenske detektívky od Dána, Neuera alebo M. Sýkoru, tak vám v tejto knihe môže chýbať klasická policajná práca na mieste činu, práca so stopami... Odhalenie páchateľa je viac menej dielom náhody a motivácia pre mňa nebola úplne uspokojivo vysvetlená. Áno, kniha sa dobre číta, britské prostredie je príjemné, súkromie detektíva je miestami zábavné, miestami napínavé, ale nad samotným zločinom a motiváciou radšej netreba veľmi rozmýšľať. Pokračujem druhým dielom Zlý pes, ale zrejme sériu opustím. Hebridy od Maya to skrátka nie sú.
Docela pěkně napsaná detektivka, četlo se to svižně. Kett je sympaťák. Detektiv, který je zkušeným londýnským vyšetřovatelem unosů. A nyní na plný úvazek otcem.
Pustím se do dalšího dílu.
Právě doposloucháno jako audiokniha v podání mého oblíbence pana Stránského a musím říct, že to nebylo špatné, i když právě interpret dělá své, za to asi i hvězda navíc.
Plusy: děj se odehrává v Anglii, objevuje se smysl pro humor, hlavní postava je sympaťák, který se stará o své tři dcerky, které jsou takovým roztomilým až legračním zpestřením, vyšetřovací tým je fajn, nejedná se o tu nejdrastičtější hrůzu.
Mínusy: připomíná mi to spoustu jiných detektivek, šéf je protivný a spravedlivý, stejně jako většina, a není to zas až tak zapamatovatelné. Takový lepší průměr.
Anglie vraždy detektivní a krimi romány anglická literatura thrillery anglické romány zmizení dětí
2022 | Doručovatelky |
2021 | Lockdown |
2022 | Zlý pes |
2021 | Samotka |
2023 | Tři malá prasátka |
Za mě fungující spojení policisty, jemuž unesli ženu a on se zapojí do zmizení malých holčiček, navíc s sebou tahá své tři dcery (do deseti let). Jejich interakce se světem dospělých (nejen u táty v práci) byly vtipné a po celou dobu mě bavily. I přesto, že se vlastně řešila věc dost závažná. Jestli to měl být záměr - odlehčení - tak se povedl.