Dýně
Lenka Požárová
Kuchařka nabitá nápaditými recepty, šťavnatými fotkami a poetickými názvy receptů jako Strašidlo polité medem, Trojsmyslný losos, Špagetový drdůlek, Reformní bábovička, nebo Tvarohový žluťásek. Dýně jsou v kurzu a zjistíte, že vařit s dýněmi je zábavné i jednoduché. Recepty jsou nenáročné na čas i dovednosti. Vaří se zejména s dýní hokkaido, muškátovou i máslovou dýní. Slané i sladké. První díl ze čtrnáctidílné edice Což takhle dát si zaměřené na zeleninu a ovoce. Edice získala prestižní zahraniční cenu v Londýně jako historicky první z českých kuchařek a dostala byla oceněna za design.... celý text
Přidat komentář
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2014 | Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice |
2018 | Rozmačkané ego se slaninou |
2014 | Kuchařka z románu s vůní kávy a špetkou skořice |
2020 | Londýn prostě žeru |
2010 | Jak jsem proje(d)la svět (1) |
Vážená Lenko,díky za Vaše kuchařky,jsem sice ve věku Vaší maminky,ale velmi mě lákají nové věci. Mám skoro všechny Vaše "Což takhle dát si.... - chybí mi pouze Pitíčka a Tvaroh. Pitíčka mě nějak nezaujala a Tvaroh nemohu, protože jsem alergická na kravské mléko, co je mi ale líto, že nemám DÝNĚ a to mě velice mrzí. Nemohu ji nikde sehnat,ani v antikvariátech.Neuvažujete o dotisku?? I Vaše kniha Jak jsem proje(d)la svět je fantastická.Jak píšete,nejlépe se pozná země podle návštěvy starousedlíků.Proto létám dlouhá léta po řeckých ostrovech s kamarádkou a procestujeme autem ostrov za tu dobu křížem krážem a stravujeme se po vesnicích a tržištích.Jednak si rozšiřuji kuchařské znalosti a poznávám jiné lidi se kterými navazujeme kamarádské vztahy. Přeji Vám, ať se Vám daří v každé práci do které se pustíte a také hodně zdraví, abyste to zvládla.Ještě jednou díky.JAnTe