Džemy a zavařeniny - 50 snadných receptů
Mariagrazia Villa , Mario Grazia
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224103/bmid_dzemy-a-zavareniny-50-snadnych-rece-Ywa-224103.jpg
5
1
1
Pro kvalitní konzervování ovoce a zeleniny musíte začít s nejvybranějšími ingrediencemi, vypěstovanými nebo koupenými v pro ně nejpříhodnější době. Tehdy si můžete s kuchařkou Džemy a zavařeniny připravit např. meruňkový džem s vanilkou, malinový džem s pistáciemi, třešně v brandy, melounové čatní a hříbky v oleji.
Přidat komentář
,,Bylo mi smutno, když jsem myslel na budoucnost; proto jsem to vzdal a sám jsem udělal nějaký džem. Bylo překvapující, jak mi to zlepšilo náladu."
David Herbert Lawrence
Souhlasím s citátem od Lawrence. Je to jednoduchý lék. Udělej něco a budeš mít lepší náladu.
,,...dělaní, dělání všechny smutky zahání. Dělání je lék.'
Velmi inspirativní kuchařka na džemy a zavařeniny. Obal knihy je ve tvaru zavařeniny, je měkký a omyvatelný.
Autorky zde píšou ,,... konzervování je pro... prozíravé duše. ...pravidlem je: připrav se na horší časy."
Je zde uvedena historie konzervování, domácí umění konzervace, uplatnění zavařenin v kuchyni, nejlepší doba ke konverzaci u jednotlivých druhů a recepty.
Nechybí tu ani zmínka o italské
tradici konzervování, autorky jsou totiž Italky.
50 skvělých a jednoduchých receptů je psáno na úvodní stránce a toto tvrzení opravdu souhlasí s obsahem knihy.
Mě nejvíce zaujaly tyto:
- čatní z červené cibule
- čatní z vodního melounu
- třešňové čatní
-rajský protlak
-domácí kečup
- nakládaná rajčata
-hrušky v červeném víně
- třešně v brandy ( vyzkouším v rumu)
- povidla ( zase jiný způsob)
- meruňkový džem s vanilkou ( zase jiný způsob)
Ke každému receptu je fotografie, což je důležité pro představu výsledků naší práce.
V závěru je napsáno o Academii Barilla - Barilla Center. Je to rozsáhlý komplex gastronomie.
Kromě Academie je zde knihovna, laboratoře a velké sály. Jsou zde pořádány kulturní akce. Také je zde udělováno ocenění,, Academia Barilla Film Award" pro krátké filmy orientované na tradice italské kuchyně.
Jedna z mála knih o vaření, která se mi opravdu líbí.