Populární knihy

/ všech 15 knih

Nové komentáře u knih Mariagrazia Villa

Džemy a zavařeniny - 50 snadných receptů Džemy a zavařeniny - 50 snadných receptů

,,Bylo mi smutno, když jsem myslel na budoucnost; proto jsem to vzdal a sám jsem udělal nějaký džem. Bylo překvapující, jak mi to zlepšilo náladu." David Herbert Lawrence Souhlasím s citátem od Lawrence. Je to jednoduchý lék. Udělej něco a budeš mít lepší náladu. ,,...dělaní, dělání všechny smutky zahání. Dělání je lék.' Velmi inspirativní kuchařka na džemy a zavařeniny. Obal knihy je ve tvaru zavařeniny, je měkký a omyvatelný. Autorky zde píšou ,,... konzervování je pro... prozíravé duše. ...pravidlem je: připrav se na horší časy." Je zde uvedena historie konzervování, domácí umění konzervace, uplatnění zavařenin v kuchyni, nejlepší doba ke konverzaci u jednotlivých druhů a recepty. Nechybí tu ani zmínka o italské tradici konzervování, autorky jsou totiž Italky. 50 skvělých a jednoduchých receptů je psáno na úvodní stránce a toto tvrzení opravdu souhlasí s obsahem knihy. Mě nejvíce zaujaly tyto: - čatní z červené cibule - čatní z vodního melounu - třešňové čatní -rajský protlak -domácí kečup - nakládaná rajčata -hrušky v červeném víně - třešně v brandy ( vyzkouším v rumu) - povidla ( zase jiný způsob) - meruňkový džem s vanilkou ( zase jiný způsob) Ke každému receptu je fotografie, což je důležité pro představu výsledků naší práce. V závěru je napsáno o Academii Barilla - Barilla Center. Je to rozsáhlý komplex gastronomie. Kromě Academie je zde knihovna, laboratoře a velké sály. Jsou zde pořádány kulturní akce. Také je zde udělováno ocenění,, Academia Barilla Film Award" pro krátké filmy orientované na tradice italské kuchyně. Jedna z mála knih o vaření, která se mi opravdu líbí.... celý text
majáček


Saláty - 50 snadných receptů Saláty - 50 snadných receptů

Saláty mám ráda a kniha plná salátů je bezva.
MinaHawke


Čokoláda - 50 snadných receptů Čokoláda - 50 snadných receptů

V knihovně mě tato kniha lákala: půjč si mě, půjč si mě. Asi sama nějakým záhadným způsobem vycítila, že má tu čest s čokomilkou. Je fakt, že se mi moc líbí obálka, která vypadá jako nakousnutá čokoláda. Uvnitř najdete spoustu pěkných fotek, při kterých neodoláte a ten poslední čtvereček čokolády schovaný na zítra prostě z šuplíku vytáhnout musíte. Je to masochismus, si knížku s recepty s čokoládou prohlížet v deset večer Recepty jsou určitě zajímavé, chystám se i některé vyzkoušet. Ale podtitul zní ,,50 snadných receptů" Bylo pár receptů, které mi při čtení moc snadné nepřišly. A to musím neskromně přiznat, že nejsem žádný pečící začátečník. Takže čokoládě zdar, a dejte se do pečení, a co hlavně!! ochutnávání.... celý text
gossipavlina