Kameník

Kameník
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237563/bmid_kamenik-237563.jpg 4 794 794

Při lovu humrů objeví místní rybáři v moři u městečka Fjällbacka tělo malé Sáry, dcery Eričiny přítelkyně Charlotty, která se sem přestěhovala teprve před několika měsíci. Zpočátku se všichni domnívají, že jde o tragickou nehodu. Pitva však prokáže něco jiného – patolog najde v plicích malé Sáry sladkou vodu se zbytky mýdla. Z toho jasně vyplývá, že dívenku kdosi utopil ve vaně, a teprve pak hodil její tělo do moře. Ale kdo by mohl chtít sedmileté Sáře tak strašně ublížit? A proč? Opět je tu Erika Falcková a Patrik Hedström. Pátrají po pedofilovi, který utopil malou dívenku, a poté hodil její tělo do moře.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Motto

Stenhuggaren, 2005

Pavlnka
23.08.2019 4 z 5

Další dobrý díl, líbilo se mi prolínání minulosti a přítomnosti. Jsem zvědavá jak bude pokračovat linie s Annou.

Restang
06.08.2019 4 z 5

Další čtivý díl a opět prolínající se minulost. Tipovala jsem vraha spíš někoho jiného, ale že někdo z tohoto okruhu to bude bylo trochu předvídatelné. Jinak C. Läckberg opět nezklamala.

Eeli
03.08.2019 4 z 5

Další povedený případ ze série, i když poměrně brzy bylo zřejmé, kdo by mohl být pachatelem. Zápletka z minulosti i současné vyšetřování byly nápadité a i dalšími zvraty v ději, pohlédneme-li na celou sérii jako na jeden příběh, si autorka utváří pojistku na zajímavou "omáčku" doplňující hlavní téma dalších dílů a lákající na jejich četbu.

kanitsuj
30.07.2019 4 z 5

Čtivá detektivka, v níž se prolíná minulost se současností. Dějová linka o kameníkovi a Agnes mne bavila mnohem víc než vyšetřování vraždy. Byla o poznání čtivější a odpornější, co do vykreslení zrůdnosti jednání hlavní postavy. V popisu současnosti mi po čase začalo vadit konání vyšetřovatelů, kteří vždy něco zjevného přešli a poté si uvědomili, jak se jim mohla taková školácká chyba stát. Také nemohu ve shodě s ostatními říci, že by během čtení přicházely stále nové impulsy a napětí se stupňovalo. Z mého pohledu se přidávalo jen více falešných stop, které komplikovaly dění a zbytečně natahovaly počet stran. Ne vše bylo stoprocentně pochopitelné a uvěřitelné, ale celkově byla knížka rozhodně lepší než autorčin titul Zlatá klec, který jsem četla předtím.

raty
21.06.2019 5 z 5

Směska žánrů, která je zde předmětem kritiky, je asi to, co mě na sérii s Patrikem a Erikou nejvíc baví. Tento díl měl spád a dobrou detektivní zápletku. S napětím jsem čekala jak příběh z minulosti vyústí do současných tragických událostí.

kofola33
16.06.2019 5 z 5

Knizka me jeste vice bavila ve druhe polovine, kde uz jsem si spravne tipla kdo bude vrah, libilo se mi vykresleni postav, hlavne z minulosti, krasna sociopatka s vrazednymi sklony...
nechtela bych byt jejim potomkem...Kamenika mi bylo opravdu lito. A pak se to vse krasne propojilo a dostalo smysl...jednu hvezdicku ubiram za usporadani textu, nevim jestli to bylo mou cteckou ,ale na jine knizky to vliv nema, ale zobrazoval se mi text bez mezer mezi odstavci v kapitolach, takze byla rec o jednom cloveku a na dalsim radku uplne o necem jinem, coz mi casto nedavalo moc smysl, nez jsem pochopila, ze to uz je o nekom jinem. Knizka urcite stoji za precteni.

Acquenta
10.06.2019 4 z 5

Stále dobrá Camilla :-) Těším se na další díly.

Lalina3
04.06.2019 4 z 5

Velice zajímavá kniha. Určitě si přečtu další, autorka píše velmi poutavě.

Princezna_V
16.05.2019 4 z 5

Vyhýbám se příběhům, kde umírají děcka ale autorka se mi líbí a série mám ráda postupně tak sem se přemohla a spoko.

Pauvka
14.05.2019 4 z 5

Jakoo, dobre dil :) odhadovala jsem, ze vrah je teda nekdo jinej jo.. Moc se mi libily ty pasaze z minulosti. A tusila jsem, ze Anna udela to, co udelala. Vsem doporucuju tuhle serii ;)

terinkha
30.04.2019 5 z 5

Kameník mě bavil velmi! Prolínání dvou časových linek bylo skvělé, postavy hezky vykreslené. Na Camille mě baví to, že se zabývá i osobním životem hlavních postav, takže jsou nám bližší. Vraha jsem si (správně) tipla někdy za půlkou, ale celé rozuzlení pak nemělo chybu. Paráda!

ptoček
27.03.2019 5 z 5

Sérii s Patrikem a Erikou čtu "napřeskáčku" a Kamením mě nezklamal. Bavily mě 2 dějové linie a rozuzlení perfektní, tipovala jsem jiného vraha.

kahuda01
22.03.2019 4 z 5

Dobré to bylo... Série má zatím stoupající tendenci, těším se na další knihy.

Dobby888
06.03.2019 4 z 5

Další oddechový díl, který byl nejen napínavý ale pro mě až do konce záhadný v tom smyslu, že jsem stále čekala na rozuzlení. Autorku jsem si oblíbila a proto se těším na další díl.

Klára90
17.02.2019 4 z 5

Čtivá, napínavá kniha. Jdu na další díly :)

Edlik
10.02.2019 5 z 5

Skvělá kniha. Přečetl jsem ji jedním dechem. Příběh mě opravdu vtáhl a nemohl jsem přestat číst.

nicole1990
05.02.2019 4 z 5

Kniha se dobře četla. Jen některé pasáže byli docela zdlouhavé. Zajímavé bylo prolínání minulosti se součastnosti někdy se nestačím divit co je v lidech za zrůdy. Hezky vysvětleno vše bylo až na konci a vrah ten mě teda docela překvapil asi bych neřekla, že zrovna tenhle člověk je vrah i když nakonci knihy jsem si řekla že vlastně to do sebe hodně zapadá.

iveta3689
01.02.2019 3 z 5

Celkově to nebylo špatné, ale nadšená taky nejsem. Hlavní příběh vyšetřování vraždy malé holčičky byl pro mě trochu utahaný. Vystupovalo to dost postav, které by tu ani být nemusely a trochu to odvádělo pozornost. Druhý, vnořený, příběh Agnes byl napínavější a podle mě i pro silnější žaludky. Oba se propojí až na posledních pár stránkách, což je dobře a pomalejšímu příběhu to prospělo.

pepa4081
14.12.2018 4 z 5

Třetí kniha této série, opět výborná. Díky krátkým podkapitolám děj svižně odsýpá. Oproti předchozímu Kazateli, jsem se hned od začátku výborně orientoval ve všech postavách. Motiv, skrytý v minulosti, mi byl celkem jasný, tentokrát jsem ovšem až do konce neodhadl pachatele. Eričina sestra mne mile překvapila. Paní Läckbergová se připojila k mým oblíbeným autorům.
Velmi uspokojivé.

Eva514
23.10.2018

Knížka se čte dobře, čtu už 3. od této autorky. Bohužel já moc ráda nemám, to že se vrací do historie. Taky u detektivek nemám ráda příběhy kolem hlavních hrdinů. Má to být detektivka a né nějaký román. Jinak náměty jsou fajn, škoda jen té omáčky kolem toho, no ....