Kazateľ

Kazateľ
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406632/bmid_kazatel-duW-406632.jpg 4 918 918

Ústrednými postavami tejto napínavej detektívky sú spisovateľka Erika Falcková a jej manžel Patrick Hedström, policajný vyšetrovateľ. Tento musí vyriešiť záhadnú sériu vrážd v neveľkom meste. Najprv sa nájde mŕtvola mladej ženy, pod ktorou sa skrývajú dve spráchnivené kostry. Kriminalisti stoja pred množstvom na prvý pohľad nezodpovedateľných otázok. Zložité vyšetrovanie však nevedie k rozuzleniu, ale k ďalšiemu zločinu, ktorý sa vynorí z minulosti. A zatiaľ pribúdajú ďalšie obete. Začína sa boj s časom.... celý text

MilanCFC
16.02.2020 4 z 5

Ty postavy, to byl v jednu chvíli hotový chaos a myslím, že překladatelka tomu moc nepomohla. Někdy v první třetině jsem musel číst jednu pasáž vícekrát dokola a dokola, abych se dokázal zorientovat a doteď vlastně nevím, jestli jsem to teda pobral (a to mám za sebou Shakespeara s jeho postavami s podobnými jmény a převleky) :D Mimo tuto kaňku je to jistě oproti prvnímu dílu posun vpřed. Vyšetřovací tým výborně zvolený a popsaný, u nepříjemných návštěv a oné Rusky jsem se docela i pobavil. Jsem zvědavý, jestli to autorka ještě dokáže posunout výš.

m.valova
04.02.2020 3 z 5

Do téhle knihy jsem se nemohla tak nějak začíst,konec byl napínavější a pořád jsem v tom hledala nějaký smysl,policie dlouho tzv.vařila z vody a rozuzlení,bylo trochu očekávané,ale důvod vší té krutosti mě překvapil..není to zatím úplně top série,nicméně určitě budu ve čtení pokračovat.

HŠ
27.11.2019 4 z 5

Nakonec dávám 4 hvězdičky, ale: orientace v postavách - síla. Spousta klišoidních vět - možná chyba překladatele. Navíc nemám ráda, kdy čtenáři nejsou předložena veškerá fakta, policisté už vědí, čtenář si holt musí počkat.

Mysicka_Lb
18.10.2019 5 z 5

Kazatel patří k těm lepším autorčiným knihám, dobře se četl a moc se mi líbil. Vraha i jeho motiv jsem vytušila, ale i tak šlo o napínavé čtení. Líbil se mi ten úplný závěr, byl takový poetický a milý....

POZOR, SPOILER: Škoda, že autorka nezvolila jiný název knihy, takhle je to důvtipnému čtenáři jasné skoro hned.

putpuda
23.09.2019 3 z 5

Přečteno. Ale nevím, zda pokračovat...nějak mi tato série nesedí. Ani první díl mě až tak moc nezaujal. 3 a 4 díl mám doma, tak uvidíme. Až nebude co číst :D
Mnohem víc mě bavila Zlatá klec od autorky ;)

EsterR
13.09.2019 2 z 5

Koncim s Lackberg, je nudna. Nechapem to, zapletka je skvela, pribeh hlavnej dvojice je skvely, vedlajsie postavy so svojimi pribehmi su zaujimave. Ale celok je nudny.

ctenarkaEva
23.08.2019 4 z 5

Zajímavý příběh, čtivý, byla jsem zvědavá, jak vše dopadne. I když se mi také pletly některé postavy a příběhy s náboženskou tématikou moc nemusím, tak se mi tato kniha líbila a těším se na další díly.

Dada077
01.08.2019 5 z 5

ja tu Fjälbäku proste milujem :)

Eeli
03.07.2019 5 z 5

Napínavá, překvapivá a kvalitní detektivka. Druhý díl série přinesl originální motiv k vyšetřování i odlehčené momenty při pohledu do soukromí postav, jejichž život tvoří návaznost na předchozí díl. Kniha je dynamická, příběh promyšlený a velmi čtivý.

raty
15.06.2019 5 z 5

I tento druhý díl mě moc bavil.

Jolina
13.06.2019 3 z 5

Děsivé v tématu mizení mladých dívek, nicméně horší orientace v postavách.

Sasha001
07.06.2019 4 z 5

Druhý díl byl velmi zdařilý a jako detektivka bezesporu patří k těm lepším. Jen zorientovat se v postavách mi nějakou dobu trvalo.

Lalina3
13.05.2019 4 z 5

Dobrá detektivka, ale čekala jsem maličko víc.
Prostředí i postavy jsou krásně vykreslené, líbí se mi nahlédnutí do soukromí všech postav v knize - i když to třeba s případem nemá co dělat. Čtení jsem si užila, autorka prostě umí psát. Ale jak říkám, čekala jsem podle hodnocení víc.
A není nad to, udělat si na papír rodokmen... Bez něj bych v knize byla úplně ztracená :D

NADEI
01.05.2019 4 z 5

Trošku slabší díl, trvalo mi než jsem se zorientovala v postavách začínajícím na J, ale i tak se mi knížka líbila.

Pauvka
15.04.2019 3 z 5

Musim rict, ze prvni dil serie me nadchl vice. Delalo mi problem zorientovat se mezi muzi se jmenem na J. . Vraha jsem hadala na nekoho jineho jako :) urcite sahnu po dalsim dile, protoze me zajima dejova lina s Annou a porod :)

Bára91
06.04.2019 5 z 5

Super překvápko! ????

Princezna_V
25.03.2019 4 z 5

Bohužel trvá polovinu knihy než si je člověk opravdu jistej, kdo je Jakob, Johannes nebo Johan.

dagi
09.03.2019 4 z 5

Moje první kniha od této autorky. Líbila se, jen jsem se ztrácela v postavách (bylo jich dost a navíc, podobná jména). Ale jak vidím, nebyla jsem sama :). Nicméně mě to neodradilo, k autorce se určitě ještě ráda vrátím.

terinkha
26.02.2019 4 z 5

Druhý díl s Erikou a Patrikem. První byl fajn a konečně jsem se dokopala k rezervaci v knihovně, abych si přečetla další...Líbí se mi postupné odkrývání charakterů hlavních postav, celkově vyšetřování no a rozuzlení - tipla jsem si to správně a pozadí zločinu je teda super psycho...
Za mě celý 4 hvězdy, Camilla mi svým stylem psaní fakt sedí.

kahuda01
25.02.2019 4 z 5

Za mne je druhý díl lepší než první. Postav by mohlo být méně, ale jinak se kniha čte dobře.