Kazateľ
Camilla Läckberg
Erika Falcková & Patrik Hedström série
Ústrednými postavami tejto napínavej detektívky sú spisovateľka Erika Falcková a jej manžel Patrick Hedström, policajný vyšetrovateľ. Tento musí vyriešiť záhadnú sériu vrážd v neveľkom meste. Najprv sa nájde mŕtvola mladej ženy, pod ktorou sa skrývajú dve spráchnivené kostry. Kriminalisti stoja pred množstvom na prvý pohľad nezodpovedateľných otázok. Zložité vyšetrovanie však nevedie k rozuzleniu, ale k ďalšiemu zločinu, ktorý sa vynorí z minulosti. A zatiaľ pribúdajú ďalšie obete. Začína sa boj s časom.... celý text
Patrika s Erikou jsem si velmi oblíbila už v Ledové princezně a na další díl této série jsem se těšila... A jsem ráda, že jsem opět mohla nakouknou do jejich osobního života, i když tady toho bylo docela poskrovnu...
Co se týče detektivní zápletky, tak ta byla díky názvu i docela předvídatelná, nicméně zajímavá a vlastně až do samého konce stále nejasná a napínavá.
Ale co se týče mého hodnocení a celkového knižního dojmu, nejsem spokojená... Nečetlo se mi to vůbec lehce, měla jsem chvílemi skoro pocit, že to celé napsal nebo přeložil úplně někdo jiný... přišlo mi to takové docela odbyté, místy až plytké... Já se zkrátka nemůžu ubránit srovnání s jedničkou, ta pro mě měla naprosto jinou, kvalitnější úroveň... Takže tentokrát jenom za tři, ale další díly si určitě ujít nenechám...
Kniha byla napínavá, dobře se četla, to jistě, ale nepochopila jsem, proč policisté více nepátrali v okolí a rovnou se nezeptali členů rodiny na možné úkryty v okolí. Ale to by byl asi brzy konec a kniha by měla jen padesát stran.
Další díl z této pro mě zatím povedené série - opět vyvrací mou nechuť číst severské autory.
Pěkná, svižná a docela i zamotaná detektivka.
Časem budu v dalších dílech o Erice a Patrikovi pokračovat.
Mě se tento příběh líbil. Hezky napsané, Ráda si přečtu i další díly. Přesto tam byla místa, kde se nechalo dopředu odhadnout, co se stalo a kdo k tomu přispěl
Tato kniha se mi líbila ještě víc než první díl. Bylo to super. Sice jsem se na začátku trochu ztrácela v postavách a musela přemýšlet kdo ke komu vlastně patří, ale jinak nemám co vytknout. Bylo to napínavé a čtivé.
Druhý díl detektivní série mě ani v nejmenším nezklamal, autorčin styl psaní se mi nesmírnė líbí..., ještě že mě čeká ještě dalších 7 dílů :-)
Kniha byla pro mě náročná, jelikož jsem se ztrácela v obrovském množství postav a velice jsem se musela nutit číst. Byla jsem opravdu ráda, když jsem knihu dočetla.
Kniha se mi líbila, ale chvílemi jsem se ztrácela v postavách rodinného klanu. Ale s chutí si přečtu další díl
Dobrá kniha. Na můj vkus dost zamotané rodinné vztahy. Ale výborné čtení. Snad jen trochu moc postav.
Tak tahle byla mnohem lepší,než první díl. Více mě bavila. I to že tam jsou pořád,Erika a její sestra.
Druhá kniha od této spisovatelky a určitě ne poslední. Příjemné čtení s napínavým závěrem.
Možná o kapánek slabší než nejlepší Camilliny knížky ale pořád hodně vysoký standard. Obdivoval jsem jak dokázala udržet ten rodinný propletenec "na uzdě", protože já jsem si někdy musel připomínat kdo je kdo. Pachatele jsem tentokrát odhalil docela brzo, nebylo to tak těžké. Je smutné jak se mnohdy těžké zločiny dějí ve jménu náboženství. Ta policejní parta v malém švédském přímořském městečku se mi líbí čím dál víc ...
Knížky od téhle spisovatelky mám moc ráda, ale tahle byla podle mě nejslabší. Zvykla jsem si, že autorka si libuje ve větším množství postav, ale tady jsem se doslova ztrácela, tentokrát jich bylo až příliš. Děj mě moc nebavil, bývalo to lepší a zvláštní je, že v mnoha detektivkách je vrah silně věřící...
Konečně kniha, u které se nedal děj odhadnout hodně dopředu. Bylo to nepředvídatelné a zároveň hodně čtivé. Četla jsem od autorky už čtyři knihy a tato je pro mě zatím nejlepší. Akorát tech jmen tam bylo hodně a dost dlouho jsem si ujasňovala ten rodinný propletenec :-)
švédská literatura švédské detektivky
2009 | Ledová princezna |
2014 | Andělíčkářka |
2019 | Zlatá klec |
2018 | Čarodějnice |
2010 | Kazatel |
Dobrá detektivka. Líbila se mi víc než Ledová princezna. Měla spád, byla napínavá, a i když název dost napovídal, nebylo to průhledné a skoro až do konce nebylo úplně jasné, jak to všechno dopadne. Vyšetřování se prolíná se soukromím detektiva, což bylo sympatické.
Mám ráda příběhy, při nichž se rozplétá složitá rodinná historie, rivalita a trvající zášť, o které už další generace neví, kde má počátek, ale stejně drží lajnu. Jedinou drobnou komplikací bylo příliš mnoho postav, takže mi chvíli trvalo se mezi nimi vyznat.