Fáma
Lesley Kara
Svobodná matka Joanna se z Londýna přestěhovala do přímořského městečka, kde chce začít nanovo. Aby se lépe seznámila s místními, rozhodne se přihlásit do čtenářského kroužku. A právě zde bez nějakého rozmyslu vypustí, co se doslechla: že prý zde žije žena, která jako mladá zabila malého chlapce. Pro ospalé městečko je to velké sousto a jeho obyvatelé začnou okamžitě spekulovat, o koho se jedná. A brzy se také začnou navzájem obviňovat… Mimořádně vyzrálý a do poslední stránky napínavý debut plný falešných stop pro všechny fanoušky Liane Moriarty, Paula Hawkins a Shari Lapeny.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2020 , Ikar (ČR)Originální název:
The Rumour, 2019
Myslim ze tohle je prvni kniha, kterou jsem kdy odlozila, protoze se mi dej zacal hnusit. Asi jsem slaba povaha :-) a priste radeji sahnu po necem humornem. Knihu bych pravdepodobne docetla, kdybych sama nebyla matkou malych deti.
Kniha velmi nudná, pořád jsem čekala kdy se thiller rozjede a napínavější to začalo být až skoro před koncem..i když hlavní hrdinka podezírala kohokoli, už od začátku byly náznaky jak by to mohlo být,takže konec až tak moc mě nepřekvapil..námět byl zajímavý, škoda že autorka nevyužila potenciál a příběh víc nerozpracovala...postavy plytké, charakterově nepopsané, hlavní hrdinka ne moc sympatická, vztah s Michaelem neslaný nemastný..
Nuda, nuda, šeď, šeď, nuda.. od půky už tak nějak víte, co a jak, a do zbytku už se člověk akorát nutí.. chválím český marketing knihy, ten opět odvedl výbornou práci.
Po přečtení půlky knihy jsem ani nečekal že se dočkám až thrillerového konce. Ale jo bylo to hodně čtivé a překvapivé.
První polovinou knihy jsem se prokousavala několik dní. Ve druhé části knihy se dají věci konečně do pohybu.
Fámy, dohady, obviňování ... to vše nás provází tímto příběhem. Málokdo se zajímá o důvody a osobní neštěstí. A jaká je pravda vyjde najevo až na konci knihy.
Kniha z 2/3 nudná, nijak extra poutavá. Až na závěr to začne být napínavé. Příběh dobrý, ale né moc dobře zpracovaný.
Zpočátku mi trvalo se nějak začíst, ale pak se děj mile přehoupnul do napínavého čtiva a už jsem jenom lítala očima po řádcích. Záporáka jsem ke konci i trošku tušila, ale i tak mi rozuzlení vyrazilo dech, bylo to fajn čtení!
Z knihy jsem lehce na rozpacích.. Příběh se mi zdá velice zdařilý, kniha se čte úplně sama a je to napínavé, ale zároveň jako bych příběhu nevěřila a nedokážu popsat proč.
Na to, že je to autorčina prvotina, tak vynikající!!! Přečteno jedním dechem. Napínavé od začátku do konce.
Její styl bych přirovnala k Shari Lapeně a Liane Moriarty. Obě jsou moje oblíbené autorky. Těším se na další její knihu
Ziva, dynamicka, napinava, ale zaroven oddechova cetba. Zapletka nebyla predimenzovana, podezrelych nebylo tolik, aby z nich clovek nemohl vybrat. Nejvic ocenuji naprosty zaver, tedy posledni radek knihy. Je patrne na ctenari, jak si ho vylozi, a me z nej tedy zamrazilo.
Knihu bych prirovnala k romanu Do vody od Pauly Hawkins, ovsem oznacila bych ji jako hooodne oklestenou, jednodussi verzi.
Můj první knižní thriller...
A určitě ne poslední. Kniha byla (alespoň pro mě) opravdu napínavá. Líbila se mi. Klidně si ji přečtu znovu.
Ne nadarmo se říká: "Mlčeti zlato, mluviti stříbro" :-) a v této knize to platí dvojnásob... Kniha se četla velmi hezky, příběh moc dobře napsaný. Autorka napínala až opravdu do posledních stránek... Konec fascinující a až po přečtení knížky si člověk uvědomí, co všechno může způsobit jedna blbá fáma :-)
Povedený příběh, hlavní hrdinka sympatická - to je moje stručné shrnutí této knížky, po které jsem v knihkupectví sáhla, protože mě zaujala anotace. Rozhodně nelituji a doporučuji všem, kteří si rádi přečtou a okusí trochu toho napětí a tápání.
Od začátku se mi kniha četla dobře, podezírala jsem postupně skoro všechny. Konec už jsem četla jedním dechem.
Na knihu byla obrovská reklama, ještě že jsem nekupovala za plnou cenu... Drbny všech zemí spojte se! Pomalé a utahané, konec knihy lepší.