Dům smrti
Bernhard Aichner
Funebračka série
Lovkyně se mění v lovnou zvěř! Dvacet let prázdný hotel. Vražedkyně na útěku. Noční můra, která nebere konce. Při exhumaci na innsbruckém hřbitově najdou přítomní v rakvi dvě hlavy a čtyři nohy. Jde o vraždu. A jen jedna osoba přichází jako pachatelka v úvahu, funebračka Blumová, která tehdy mrtvé pochovala. Teď hledá útočiště na místě, kterému je lépe se vyhnout... Volné pokračování thrilleru Přítelkyně smrti.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
Totenhaus, 2015
Kniha na jakou jsem se velice těšil. Když sem se po dočtení první knihy dozvěděl, že bude mít pokračování, řekl jsem si, že je to divné, když předchozí kniha neskončila otevřeným koncem. No musím ale říct, že Dům smrti byl o trošku horší než Přítelkyně a hlavně kvůli tomu, že se autor pořád odkazoval na předešlý díl, samá rekapitulace. To ale nemění nic na tom, že je to jeden z nejlepších thrillerů co jsem kdy četl. Napínavé až dokonce a určitě doporučuji přečíst každému komu se líbil předešlý díl.
Knížku jsem přečetla rychle a rozhodně nemůžu říct , že bych se do ní musela nutit. Ale první kniha pro mě byla skvělá a skončila uzavřeně. Myslím , že neměla konec přichystaný na pokračování. Celé pokračování mi přišlo zbytečné a trochu násilné. Nejvíc mi vadilo, že se celou knížkou táhne neustálé vzpomínání na to, co se odehrálo v předchozí knize. Ano, pokud někdo čte druhou knihu s ročním odstupem asi je to fajn, ale při čtení knih po sobě mně to vadilo. Mě osobně by stačila jen ta první kniha.
Autor se zase předvedl v tom nejlepším světle! Kromě normálního thrilleru, je to i psychothriller a chvílemi není jasné, kdo je zločinec a kdo není! A ani koncem to asi nekončí, určitě to bude pokračovat!
První díl se mi líbil o trochu víc, ale pořád jde o napínavé čtení s pár překvapivými zvraty...Těším se na třetí díl a jak to celé dopadne...
Páni, to byla zase jízda... Super! Knížka mi nepřijde nijak extra morbidní, čekala jsem trochu více krve, ale i tak to bylo super čtení... Baví mě psycho linie děje, baví mě Blumová a vlastně mě moc bavil i opuštěný hotel a jeho divní obyvatelé ...Moc se těším na další díl...
Pecka. Morbidní, hnusné a neuvěřitelné ale skvělé čtení. Styl psaní jednoduchý a o to si myslím, že lepší.
Prostě Blumová!! Druhý díl opět skvělá jízda :) Snad se toho třetího a posledního dílu dočkám :)
Zase je to neuvěřitelně dobře napsaná kniha, ale jak jsem byla nadšená z prvního dílu, tak to teď nebylo. Je to velmi čtivé a tempo jede rychle dál až k dalšímu otevřenému konci. Nu je to nechutné a dosti šílené a ten psychedelický děj ,to mi tam trochu vadí oproti prvnímu dílu. Jinak není co vytknout a pro mne tak 4,5 hvězdičky
Funebračka Blumová je zpět a opět to teda byla jízda, možná ještě lepší než poprvé. Aichner se s tím opět nemaže a hned od začátku nasadí zběsilé tempo, vtáhne čtenáře do děje ve svém strohém, ale velice čtivém stylu, který mu prostě sedí a zabrzdí se až poděkováním. Výborná, čtivá a napínavá knížka, kterou nebudete chtít odložit, dokud nebudete na konci.
Bernhard Aichner umí. Je to nechutné, explicitní, naturalistické a drsné, ale člověk se nemůže odlepit. Mix mezi absurdní šíleností a drsným psychothrillerem.
Pokračování Přítelkyně smrti....Blumová to opět rozjíždí, setkává se s dalšími lidmi, odkrývá tajemství svého života a zjištuje, že není sama, kdo dokáže chladnokrevně zabíjet.....
Chci okamžitě další díl! Tento díl se mi líbil více než první i přes to,že se autor opakoval s předešlého dílů. Jsem zvědavá s čím autor přijde v dalším díle (už aby to bylo) ..
Knihu jsem přečetla rychle a musím říct, že za mě rozhodně pecka!! Styl psaní je poměrně již lepší než v prvním díle, ale nevadilo by mi kdy tam těch části kde jsou ty pomlcku, že se mluví bylo více aspoň bych se více v tom vyzvala. Ale dá se na to zvyknout. Prostě pecka!! Chci další díl!