Hadrové panenky nelžou

Hadrové panenky nelžou
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549769/bmid_hadrove-panenky-nelzou.png 4 38 38

Charlotte Staffordová série

< 6. díl

Detektiv seržantka Charlie Staffordová je bezprostředně po svém povýšení postavena před nelehký, ostře sledovaný případ vraždy dospívajícího mladíka. Vše ukazuje na vyřizování účtů mezi gangy sotva odrostlých dětí a hrozí nebezpečí, že v ulicích Wimbledonu před zahájením světoznámého tenisového turnaje propukne krvavá válka nožů. Charlie a její tým se vydávají po stopě, která vede do prestižního klubu a k překupníkům drog. Jako by tahle kauza nestačila, obrací se na ni v těžké situaci kamarádka, které se ztratila dcera, a Charlie musí naléhavě řešit zdánlivě bezdůvodný únos dívky z dobré rodiny, kde se zprvu není vůbec čeho chytit. Postupně přibývá důkazů, že dívence jde evidentně o život. A do třetice toho všeho, v tíživé situaci uprostřed dvou rozpracovaných případů ožívá temná rodinná minulost. Ochrání Charlie sebe a svou matku před útoky stalkera?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta

Ragdolls Don't Lie, 2024

Erlif
18.11.2024 3 z 5

Tak za mě tohle byla nejhorší knížka z celé série.
Opět se rozehrávají dvě dějové linky - ta s drogami mě úplně nebavila, gangy a tak, nebylo to nijak poutavé a přišlo mi to tak jako nezáživně a povrchně napsané... I mě více zajímala druhá linka, ale ta tam byla spíše jako doplnění stránek příběhu. A celkově knihu zachránila od horšího hodnocení. Škoda

hlenicka
12.11.2024 3 z 5

Bohužel,nová Flint mě moc nenadchla. V příběhu bylo více rozjetých dějů,takže od něčeho trochu. Mě bavila jen jedna linka děje a to únos,jinak jsem popravdě skákala dopředu,nemohla jsem se začíst.

kramlinka88
18.10.2024 4 z 5

„Jediné, po čem kdy toužila, bylo být milována. Jediné, co kdy chtěla, bylo milovat..."

Kniha Hadrové panenky nelžou je už šestým dílem série, ale podotýkám, že předchozí díly jsem zatím nečetla a vůbec to porozumění hlavních zápletek nevadilo :-)

Příběh se odvíjí ve dvou hlavních dějových linkách. V jedné sledujeme vyšetřování vražd mezi místními gangy, a ve druhé příběh drogově závislé matky Marion, které sociálka zabaví dceru Miu. Čeho všeho je schopná zoufalá matka, aby dostala dceru zpět ?

Musím přiznat, že mě bavil víc příběh Marion a Mii. Ta zoufalá touha dostat dceru zpět ze spárů systému, a zároveň šílená bezmoc z toho, že se jí to nepodaří, protože opravdu nebyla žádná matka roku. Ovšem když se postupně dozvídáme střípky z Marioniny minulosti, je to asi pochopitelné. Měla šílené dětství, později proto propadla drogám, žila s kriminálníkem, o dceru se moc nestarala, ale přesto ji milovala celým svým srdcem. A protože ona ztratila tu svou, rozhodla se, že osoba, která to v jejich očích vše způsobila, musí pykat a trpět stejným způsobem ve jménu pořekadla Oko za oko, Zub za zub :-(

Druhá dějová linka nebyla pro mě tak zajímavá, problémy pouličních gangů jsou mi jaksi vzdálené a nedokázaly mě úplně vtáhnout do děje, i když rozuzlení bylo vcelku překvapivé a zajímavé :-)

Ještě zde byla taková menší, vedlejší dějová zápletka, týkající se osobního života vyšetřovatelky Charlotte a její matky. Tady možná trošku vadilo, že jsem ty předchozí díly nečetla, ale domyslela jsem si to i tak :-)

Tuto knihu velmi doporučuji, i když hvězdičku strhávám za tu jednu pro mě méně napínavou linku. I tak stojí kniha určitě za pozornost a fanoušci Sarah Flint budou jistě opět spokojení :-)

mary2019
15.10.2024 3 z 5

Hadrové panenky nelžou jsem si mohla přečíst díky Knihy Dobrovský. Kniha mi byla poskytnuta za účelem recenze a díky tomuto dílu mám doplněnou sérii.
V této knize se setkáme hned s několika případy najednou, což dodá příběhu trochu šmrnc. A vlastně si neumím představit, že by tomu tak nebylo. Kniha by pak měla pravděpodobně o dost méně stránek.
Celkem mi vadilo zabíjení teenagerů a únosu mladé dívky. Nemůžu tvrdit, že by byla kniha nezáživná, ale měla jsem pocit, že se to tak nějak celé vleče a že celý ten wow efekt, který ale stejně nebyl dle mého očekávání, se autorka snažila vecpat do posledních kapitol.
Autorčiny knihy mám ráda, ale něco mi tu chybělo. Občas jsem se v ději ztrácela, ale to je asi můj problém.
Tahle detektivka je pro všechny, co mají rádi pomalejší průběh vyšetřování a nevadí jim násilí na dětech. Kniha rozhodně nikoho neurazí, kapitoly jsou celkem krátké a čtou se dobře. Za mě 3/5.

uzivatel42014
09.10.2024 5 z 5

Mě se moc líbila jako všechny díly, zajímavý konec
Těším se na další, doufám,že to nebude trvat tak dlouho jako tento díl

Didi15
01.10.2024 3 z 5

Nevím , nějak blíže mě to neoslovilo. Za mě nejslabší díl. A linie s gangy mi přišla dost nudná .