Hadrový panák
Daniel Cole
Hadrový panák / Detektív William Fawkes série
1. díl >
Před čtyřmi roky vzal detektiv William „Wolf“ Fawkes spravedlnost do svých rukou – nedokázal ustát, že soud osvobodil podle něj jednoznačného pachatele. Wolfa postavili mimo službu a poslali do psychiatrické léčebny. Teď se vrací do práce a touží po velkém případu. A zdá se, že se ho dočkal: na místě činu, kam ho přivolala kolegyně Emily Baxterová, se najde mrtvola – sešitá z částí šesti těl jako hadrový panák. Stejně tak pojmenují děsivý případ média a Fawkes je pověřen identifikací obětí. Vzápětí Wolfova bývalá žena, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z dějiště zločinu a taky seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Poslední jméno na seznamu je: Fawkes. A vrah už si chystá šicí potřeby…... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
Ragdoll, 2017
Pro mě toto nebylo hrůzné a nebyl to krimithriller. Spíše to byl smutný, depresivní a překvapivě velice čtivý psychologický román o ztrátách, hledání a nenalézání. Jsem zvědavá na druhý díl.
Audiokniha.Stále jsem se vracela zpět,protože jsem se ztrácela v ději a postavách.Kniha výborně načtená.Jelikož již mám další díl v audiu,tak to dám,ale jinak bych to nečetla.
Tato detektivka byla celkem čtivá. Ovšem hlavní postavy mi těžce neseděly. Detektiv Wolf mi přišel až moc arogantní a nabroušený. A konec knihy se mi absolutně nelíbil. I když musím přiznat, že až do konce jsem si nebyla jistá, jak to vlastně dopadne.
Audiokniha :
Kniha se mi celkově líbila, měla pěkný námět. Knihu jsem poslouchala jako audio a musím říct, že dost často jsem byla myšlenkami jinde než u knihy. Ale nevzdám to a budu pokračovat v dalším díle.
Ajaj, toto mě moc neoslovilo a závěr mě nebavil snad vůbec. Knížku jsem četla ušima a všechny kladné body jdou za interpretem, tedy za Martinem Stránským. Půl hvězdičky pak dávám za námět, ale tím to končí, protože charakteristika postav, popis příběhu, vyšetřování, atd. nic mě absolutně nezaujalo a neupoutalo. Za mě bohužel nemůžu doporučit ani trošku a pokračovat v této sérii určitě nebudu, nebudu už ani za týden vědět o čem byl tento první díl :-)
Kdyby bylo možné dát víc jak 6 hvězd, tak je klidně dám. Od začátku až do konce se jedná o napínavý, depresivní, svižný a akční pohled do mysli velice zrůdného a vysoce inteligentního psychopata.
Jen malý dodatek: zdá se mi to? Nebo Cole stejně jako Tim Weaver ve svých knihách o Davidu Rakerovi udělal z metropolitní policie neschopný pitomce, kteří nejsou hodni ani ohlídat stánek s pizzou?
Tohle se povedlo, měla jsem delší pauzu od detektivek, už jsem byla přehlcena a tohle mě zase vrátilo do hry. Skvělá zápletka. Nejspíš se pustím i do dalších dílů série.
Tentokrát jsem si přečetla některé z komentářů psané níže ještě před začátkem čtení knihy.
Říkala jsem si "čtenáři jsou docela přísní ... dyť už jen ten námět ... wau !!!"
... ALE ... nemohla jsem se nějak začíst ... všechno mi připadalo absurdní, kniha mne nelákala ať byl námět sebevíc "krimithriller" ... Něco tomu příšerně chybělo.
A vlastně ani rozluštění mne neupoutalo ...
Nedělám to často, ale tady jsem udělala výjimku a přečetla celou sérii za sebou. Nejlepší hodnotím 1. díl série (Hadrový panák), druhý díl (Loutkář) se mi líbil ze všech nejméně a to hlavně kvůli tématu terorismu. Poslední díl byl tak nějak mezi nimi. Pachatele jsem si správně tipla hned na začátku. Celkové usvědčení pachatele mi přišlo trochu překombinované. Dobrý konec mi nevadil. Celkově byla série velmi dobrá a určitě stojí za přečtení.
Rozporuplný thriller se zajímavou zápletkou. Skvělý a originální námět naráží na horší zpracování. Tím nemyslím, že by autor psal špatně, ale vadí mi jistá přezíravost při vyšetřování. Tím pak trpí i napětí, které se sice někde vynoří, žel bohu pak zase upadne. Navíc mi zde trošku kulhal i motiv. Nechci sklouznout ke spoileru, ale je to celé trošku divné...
Na druhou stranu oceňuji jistý morální přesah ve vztahu policie/média.
PS: nikdy se nepřestanu divit, proč jsou britští policisté neozbrojení a proč sakra nemají tiskovou mluvčí?
V tomto krimithrilleru je nalezena mrtvola, ovšem nejen tak ledajaká, ale mrtvola sešitá ze šesti různých těl. Navíc detektivové obdrží dopis, ve kterém je seznam dalších šesti lidí společně s datumy, kdy, kdo umře. Detektiv William „Wolf“ Fawkens je také na seznamu a zároveň bude hrůzný čin vyšetřovat.
Tato kniha na mě čekala v mojí knihovně už docela dlouho, je hodně vychvalovaná, zima je pro mě ideální na čtení thrillerů, tak jsem se na ní těšila. Bohužel mě neoslovila.
Už při čtení prologu jsem málem knihu odložila, vůbec mě to nezaujalo. Po pár stránkách to naštěstí dostalo spád a já se začetla. Ale to netrvalo dlouho a celé mi to přišlo zdlouhavé, ztrácela jsem se v ději a neměla jsem potřebu se ke knize vracet. Někdy jsem měla pocit, jako kdyby to nebyl první díl ze série s detektivem Wolfem. Chybělo mi tam větší seznámení s detektivy, abych se s nimi dokázala více sžít.
Nevím, jestli jsem to nakonec pobrala celé správně, ani konec mě nebavil. Navíc po týdnu od dočtení, když jsem knihu vzala do ruky, tak jsem měla velký problém si vzpomenout, jak to celé vlastně dopadlo.
Mám doma ještě další díl – Loutkář, takže si ho někdy přečtu, ale pokud mě ani ten nezaujme, tak již autorovi šanci dávat nebudu. Za mě tedy průměrný thriller, který mě moc nezaujal.
Děj byl velmi napínavý, poslouchala jsem jako audio a moc se mi to líbilo. Konec byl velmi překvapivý. Autor nám ukázal vztahové problémy policistů a novinářů. Ale také jejich zápal pro práci a etiku. Jaká je to tenká linka a jak je snadné ji překročit.
Děj se ubírá jako na horské dráze. Jedna část vás baví moc, druhá vůbec a třetí jen napůl - a tak pořád dokola. Oceňuji, že se všechny problémy na konci knihy objasní. K tomu všemu ještě konec dopředu neodhadnete. Asi se do dalších dílů pustím, ale nemám tu potřebu hned teď.
Moje první knížka od autora a musím hodnotit, že super. Napínavé, mrazivé, dobře se to četlo. Určitě doporučuji a těším se na Loutkáře :-)
Kniha sa čítala dobre, tak do polovice, potom mi to prišlo už také rozťahané a nevedela som sa dočkať konca. Mám doma aj ďalšie pokračovania od autora, tak verím, že to bude lepšie.
Přestože a protože nerada čtu detektivky a kriminálky, poslouchala jsem tuto knihu jako audioknihu. Byla to pecka. Geniální sériový vrah, bordel na oddělení a ty vraždy jeste ke všemu nejsou ledajaký. Propojenost obětí a to nejen doslovmá, ale i obrazná je šokující. Knihu můžu vřele doporučit.
vraždy Londýn detektivní a krimi romány novináři sérioví vrazi
2017 | Hadrový panák |
2018 | Loutkář |
2020 | Konec hry |
2021 | Imitátor |
2020 | Hadrový panák 1-3 |
Ale joo, pro me to bylo čtivé i napětí jsem našla, ale přesto mi tam něco chybělo. Plny počet hvězdiček nedam, ale zkusím další díl. Neviděla bych to tak tragicky, četlo se to dobře.