Handrová bábika

Handrová bábika
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351257/bmid_handrova-babika-vEk-351257.jpg 4 3122 3122

Williama Fawkesa, známeho pod prezývkou Wolf, pred štyrmi rokmi postavili mimo služby pre zúrivý útok na podozrivého, ktorého súd zbavil viny, a práve ho rehabilitovali. Prchký detektív, ktorý ešte vždy musí navštevovať psychiatra, sa vracia do práce a nevie sa dočkať, kedy ho poveria vyšetrovaním veľkého prípadu. Keď ho bývalá partnerka, detektívka Emily Baxterová, zavolá na miesto činu, Wolf je presvedčený, že ho má pred sebou: mŕtvola sa skladá z častí tiel šiestich obetí, ktoré vrah zošil dohromady ako bábku. Prípad, o ktorý sa okamžite zaujímajú médiá, dostane ozna¬čenie Handrová bábika. Fawkesa poveria identifikáciou obetí. Situácia sa vyhrotí, keď jeho bývalá manželka a reportérka dostane od anonyma fotografie z miesta činu spolu so zoznamom ďalších šiestich mien a dní, kedy páchateľ plánuje vraždiť. Posledné meno na zozname je Fawkesovo. Baxterová a jej mladý partner Alex Edmunds sa snažia vypátrať, čo spája všetky obete, skôr ako vrah udrie znovu. Keď však Fawkes uvidí na zozname svoje meno, ozve sa v ňom temná spomienka a obáva sa, že prípad nejako súvisí s jeho minulosťou. Neľútostné preteky medzi políciou a vraždiacim monštrom sa začínajú!... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Ragdoll, 2017

Reniee
09.04.2018 4 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity. Bylo to hodně zamotane a rozuzlení velmi překvapivé. Kniha se mi četla velice dobře a rychle, a co mě na ni bavilo?.. ty kuriózní vraždy, kterým jsem se musela fakt smát.

Loubooker
09.04.2018

Pote, co jsem zkusil cist a nechal jsem toho, nebot mne to nezaujalo, ba dokonce odradilo a napsal jsem jen komentar bez hodnoceni, tak ted bych s dovolenim jen doplnil jeden predchozi komentar, ze to byla prumerna detektivka - ano, to bezesporu... a pro mne bohuzel mozna i temer podprumerna... a ze jsem toho v zivote precet hodne...
Ale samozrejme, co clovek, to nazor, nekomu se zase nemusi libit mnou oblibeny detektiv Spenser nebo Jack Reacher...

JIVaJaH
08.04.2018 4 z 5

Paradoxně mě bavila celá kniha až na ten závěr a děj těsně před závěrem. Žádné napětí se ve mně neodehrávalo. Jinak, jak už tady padlo....není těch policistů alkoholiků už dost?

loudomar
07.04.2018 3 z 5

Zajímavé čtení, ale....Na můj vkus až příliš mnoho obětí. Chvílemi jsem si říkala kdo byl vlastně kdo. Trochu mě už unavuje, že pokud alespoň jeden z detektivů nechlastá, není to to pravé ořechové. Námět byl vcelku originální, poměrně mě překvapil závěr i rozlousknutí celého případu. Celkově ale takový průměr,

lenuskav
06.04.2018 3 z 5

mam takové rozporuplné pocity. jako četla se dobře,ale místama to bylo dost chaotický. Takovej průměr, víckrát už mít nemusím

biki
05.04.2018 4 z 5

Rozporuplné komentáře vzbudily mou zvědavost, takže jsem nakonec podlehla a knihu přečetla. Nejprve dva závažné důvody, které mi opravdu vadily, a proto nemohu dát nejvyšší hodnocení: bizarní, mediálně mimořádně sledované zločiny, ovšem profilováním je pověřen nováček na oddělení bez předchozích zkušeností, který o tom něco slyšel na nějakém kurzu. Po identifikaci jedné ze součástí "panáka" byl asi nám všem (čtenářům) jasný zdroj úniku informací, na rozdíl od tamních policistů.
Ovšem samotný námět knihy a příběh s několika zajímavými momenty mě opravdu bavil. Ale po celou dobu četby jsem měla pocit něčeho v pozadí ... Teprve v úplném závěru knihy zapadly všechny části mozaiky na své místo a příběh dostal smysl. V té souvislosti mě pak napadlo to staré úsloví, že každý dobrý úmysl či skutek musí být po zásluze potrestán (či efekt motýlích křídel). A jak se mi to jevilo, tím leitmotivem v pozadí bylo špatné svědomí a pocit viny u většiny zúčastněných osob s výjimkou nováčka Edmundse, který nezatížen minulostí stál mimo a měl tak nejlepší předpoklady zjistit pravdu.
Na další díl jsem opravdu zvědavá.

Pavlusa007
05.04.2018 4 z 5

Je pravda, že kniha nepřinesla nic moc nového, ale byla celkem napínavá a dobře se četla a vyzvedla bych místy velmi osvěžující humor.

klarence
05.04.2018 3 z 5

Kniha se docela dobře četla. Místy jsem měla problém s dialogy a jmény. ale za mne docela dobré

Klára90
04.04.2018 4 z 5

Já jsem tedy mile překvapena... bylo to napínavé, čtivé, velmi zajímavé rozuzlení a originální pointa, navíc zajímavý tým vyšetřovatelů...jediné co mi trochu vadilo bylo, že jsem se občas při dialozích neorientovala, kdo co řekl a musela jsem se k rozhovoru vracet, ale to možná taky bylo mým soustředěním a tím, že jsem knihu četla přes čtečku.

petrarka72
01.04.2018 3 z 5

Krimithriller, který mne neohromil, byť se o to snažil - ale je pravda, že Cole umí držet napětí. Předpokládám růst kvality s počtem napsaných svazků, takže dalšího Wolfa dám...

Jolina
01.04.2018 2 z 5

Nic zvláštního. Zdálo se mi vše takové zbytečně komplikované, odhalování občas takové nedořešené, zajímavá postava hlavního hrdiny, to ano, stále jsem myslela, že vrahem bude někdo jiný...:-D Četlo se dobře, ale mezi nejlepší detektivky tuto knihu neřadím.

Radana44
31.03.2018 2 z 5

Velké bum kolem.Za mě průměrná detektivka

marketa9252
29.03.2018 5 z 5

Kniha se mi četla rychle. Napínavá.

slunicko1958
29.03.2018 1 z 5

Knížku mně půjčila moje známá. Prý perfektní detektivka, musím si ji taky přečíst. Stalo se. Jsem ráda, že své známé knížku vrátím, že jsem za ni neutratila peníze a nebudu ji muset mít ve své knihovně.
Nelíbilo se mi to. Celému příběhu chyběla ona pověstná jiskra, důvtip, čtivost. Bylo to jenom morbidní a překombinované. Občas jsem se ztrácela a nechápala význam některých pasáží.

ArwenAragorn
29.03.2018 3 z 5

Nejlepší thriller roku? Celosvětový knižní hit? Zasáhne i vás?
Tak u mě se žádné nadšení nekonalo. Thriller jsem přečetla, někdy s většími, někdy s menšími obtížemi. Zápletka je silně přitažená za vlasy, spousta věcí není uspokojivě vysvětlena a závěr mě doslova otrávil. A napětí? Minimum.
Měla jsem radost, když jsem na knihu narazila v knihovně a nakonec zklamání......

Amy27
29.03.2018 3 z 5

Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Dala jsem tři jen proto, že mě kniha bavila až od půlky. Hlavní postavu Wolfa zbožňuji :D !! Je to sympaťák každým coulem. Zajímavé téma na detektivku jsem také ocenila, ale nejspíš jsem očekávala z takového ohlasu asi víc. Nicméně k přečtení bych ji doporučila. :)

Skatty
29.03.2018 5 z 5

Zajímavá detektivka plná napětí až do samého konce. Jsem zvědavá na další díl.

pavlina361
28.03.2018 3 z 5

Na prvotinu autora byla knížka povedená. Některé pasáže byly slabší, ale jako celek bych hodnotila jako lepší průměr. Konec mě mírně zklamal, ale nahrává to zřejmě k dalšímu dílu s Wolfem.

StihOMam
28.03.2018 3 z 5

Dějově, stylisticky i formálně obsahuje podle mého Hadrový panák vše, co má správná detektivka mít. Nehodotím jako nejlepší krimi v mých rukách, ale hodnotím jako kvalitní čtení. Má očekávání Hadrový panák naplnil a proto i doporučuji - jako oddechovka dobré.

gordon13
27.03.2018 4 z 5

Prvotina sympaťáka Daniela Cola je vcelku ucházející, co mě pobavilo hlavně v první půlce knihy byla černohumorná složka, tento druh mluvy já mohu, závěr žádný zázrak, hodnotím tak 70%