Harry Potter a Kámen mudrců

Harry Potter a Kámen mudrců
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544655/bmid_harry-potter-a-kamen-mudrcu.jpg 5 16827 16827

Harry Potter série

Příběh plný divů a hříček, v němž nepochybně najdou zalíbení všichni fantastové od devíti do devadesátidevíti let i více. Audionahrávka úvodního dílu příběhů malého čaroděje na 12 CD v jednésadě. Bezmála šestisetminutový komplet. Ondřej Müller jako objevitel fenoménu Harryho Potterapro české čtenáře dal tehdy dohromady pozoruhodný autorský tým. Jiří Lábus jako vyznavač knihHarryho Pottera přijal náročný úkol namluvit všechny hlasy. Tajuplnou a místy studentsky rozvernouatmosféru Bradavic dokonale podtrhuje hudba a zvukové efekty Zdeňka Zdeňka.12 CD, 585 min.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Albatros (CZ)

Harry Potter and the Philosopher's Stone, 1997

Interpreti: Jiří Lábus

bookcase
včera 5 z 5

Nejsem cílovka, a nebyla jsem ji jí ani v době prvního vydání, ale to přece vůbec nevadí, víme. :)

Mudryk
12.02.2025 5 z 5

Jeden z nejlepších dílů Harryho Pottera vhodný i pro malé čtenáře.

MAIXNER
09.02.2025 5 z 5

Knihy o Harry Potterovi a jeho tajemném světě v Bradavicích u nás doma kolují řadu let a běželo zde i jeho filmové zpracování. Teprve přečtením první knihy jsem pochopil, jak mohou být kromě strašidelnosti i roztomilé. Kniha otevírá krásný svět kouzel a tajemna, do kterého jsem se vždy rád vracel nejenom proto, že to vždy dobře skončí. Doporučuji stokrát doporučené, protože HP si to zaslouží.

DreamerX9
07.02.2025 5 z 5

Souhlasím s předchozím komentářem. Proč jen jsem si knihu nepřečetla dřív. Oproti filmu je to neskutečný rozdíl skoro jako by film bylo tak 20 stran knížky.

Boogi
04.02.2025 5 z 5

Harry Potter je naprostá klasika a já si musím vynadat za to, že jsem si ho nepřečetla už dřív, když mi všechny knihy leží na poličce přibližně pět let. První díl mě jakožto někoho, kdo shlédnul všechny filmy ve věku šesti let a od té doby je naprosto miloval, ničím až tak strašně překvapit nedokázal. Ale je zde spousta odlišností a události se stávají za jiných okolností, takže je někdy lépe pochopíte. Jediná věc, co mi trochu vadila, neměla se samotným dějem co dělat. Jednalo se o skutečnost, že jsem si postavy jednoduše nedovedla představit podle sebe ale neustále jsem je viděla stejně jako ve filmu.
Rozhodně doporučuju, samotnou postavu Harryho jsem měla v knížce o mnoho radši!

Hradčiatko
01.02.2025 5 z 5

Ťažko na tomto mieste uviesť niečo, čo by nebolo stokrát zmieňované, avšak predsa len je možno zaujímavé, že ku mne sa kniha dostala až na literárnych štúdiách v rámci štátnej skúšky z detskej literatúry. Pre nízky počet študentov nebolo otvorené tretie pokračovanie seminárov a poslednú tretinu sme si skrátka museli načítať a naštudovať sami, medzi iným to bola séria o Harry Potterovi. Vtedy som vo svojich asi 23 dostala na Vianoce prvý diel HP, ktorého mám doteraz asi v 5 jazykoch doma.

Any26
29.01.2025 5 z 5

Harryho Pottera jsem se bránila zuby nehty a byla to věc, o které jsem si říkala, že to v životě nebudu sledovat natož číst... A ejhle - první díl je za mnou a já fičím na další! Po zhlédnutí filmů, jsem se rozhodla, že bych si to vlastně moc moc chtěla přečíst. Každopádně mi přišlo nefér se nezeptat toho, kdo mě s Harryho světem seznámil, zdali by to nechtěl číst se mnou. Sama bych to měla přečtený asi dřív, ale číst to společně s někým byla mnohem větší zábava! Takže doporučuji nejen tuhle skvělou knížku, ale i tento formát čtení-s-někým.
Celá knížka mě šíleně moc bavila. Každé její čtení jsem si užívala. Líbilo se mi jak to bylo lehce a především čtivě psané, navíc knížka je krásně graficky zpracovaná. Závěr byl dechberoucí!

hanak_v_exilu
23.01.2025 3 z 5

Rozumím všeobecné oblibě série, jenže já mám s prvním dílem pár zásadních problémů. Tak předně je příběh špatně vymyšlený. Harry Potter a jeho parta jsou jedenáctileté děti, ale přesto čelí situacím, které by semlely i připraveného dospělého. Překážky v cestě za kamenem mudrců mají zastavit kouzelnickou špičku, jenže je překonají žáci prvního ročníku, kteří sotva zvládli základy magie. Přidejte k tomu fakt, že jsou neustále v ohrožení života a získáte dobrodružství, které není ani tak temné, jako spíš nesmyslné. Ve výtkách by se dalo plynule pokračovat. Famfrfpál je hloupě vymyšlený sport, ve kterém je šest hráčů ze sedmi jen do počtu a ten poslední létá mimo dohled diváků, aby jim pak jen řekl, že vyhrál. Bodování ve školním poháru je spravedlivé jako volby v Iránu a samotná budova školy v Bradavicích by se svými pastmi a zákoutími pravděpodobně zvládla zredukovat počet žáků ze čtyř kolejí na jednu. Neskrývané pohrdání k obyčejným nekouzelným lidem, které čiší z textu čiší všude možně, je snad lepší ignorovat, protože jinak by se mi musely ty zamýšleně sympatické postavy znechutit. Autorka píše poutavě, takže jsem se rád začetl, ale stejně mě spousta reálií zlobila.

KLHannah
22.01.2025 5 z 5

Po spoustě let jsem zatoužila vrátit se do dětství a znovu si přečíst ten magický příběh, který změnil svět. Díky naší paní učitelce na výtvarnou výchovu v šesté třídě, která nám jednou do hodiny přinesla knížku o klukovi s jizvou na čele a poutavě o ní povyprávěla, jsem se stala jednou z prvních čtenářů knihy u nás. Ještě než vypukl potter boom, ještě než všichni věděli, kdo jeto mudla a že Bradavice jsou nejlepší škola čar a kouzel na světě.
Musím říct, že jsem toho spousta zapomněla a že spoustu toho bylo jinak než ve filmu. Znovu jsem ocenila vypravěčský styl autorky. A vlastně, spoustu věcí, které byly ve filmu jen naznačeny, jsou v knize řečeny. A tak je to v pořádku.

Booky84
20.01.2025 5 z 5

Opět nastal čas přečíst si jednu z mých oblíbených knižních sérií. Pokaždé mě kniha chytne a s radostí a napětím si čtu o čarodějném světě plném kouzel, magických bytostí, dobrodružství a přátelství. Je úžasné, jak je kniha stále oblíbená napříč generacemi.

Dominička1
19.01.2025 5 z 5

Filmy o Harrym Potterovi poznám už dlhé roky a rozhodla som sa, že je načase si jeho príbeh aj prečítať. Popri čítaní sa mi v hlave premietal známy film a vďaka knihe sa mi doplnilo veľa medzier, ktoré som doteraz mala.

evvva
16.01.2025 5 z 5

Ježíšek nadělil celou sérii a tak i když filmy znám nazpaměť,pustila jsem se i do knižní podoby. To by měl udělat každý a svět by byl zas barevnější

Sáňa750
14.01.2025 5 z 5

Otevírám se na začátku.. Jedničkou..

Celý svět HP mě fascinuje již roky.
Přečetla jsem poprvé Kámen mudrců se svým synem a vlivem jeho otázek má pro mě kniha úplně nový rozměr.

marketa9252
07.01.2025 5 z 5

První díl je nejroztomilejší,začátek všeho..

Ver99
04.01.2025 5 z 5

Byla jsem vcelku odpůrce HP, zřejmě vzhledem k tomu jaký byl kolem toho ,,hype’’, ale to jen zřejmě kvůli filmům. Po přečtení prvního dílu, který mě velmi bavil, se můj názor změnil a budu pokračovat v dalších dílech.

kniha_je_laska
02.01.2025 4.5 z 5

Odjakživa jsem měla HP ráda, ale víc jsem mu propadla spíš až v 19, kdy jsem se odhodlala a zkoukla i ty poslední díly. Pak jsem si řekla, že zkusím i knihy, a má láska k HP se upevnila. Tohle je můj rereading asi po 5 letech, ale s jinými krásnějšími obálkami, které jsem musela mít. Ale teď už k hodnocení.

Asi není třeba podrobně říkat, o čem to je, nejspíš i ti, co to nemají rádi, tak zhruba vědí.

Harry zjišťuje, že je čaroděj a my spolu s ním poznáváme svět plný čar a kouzel. Upřímně v tomhle díle jsou části, které by nemusely být tak popisované a pak naopak části, kde by mohlo být víc vět, popisu. Ale je to tady lehce letem světem, jak kniha nemá zas tolik stránek. Ale přesto tu je zachycena ta kouzelná atmosféra, díky které tu sérii tak miluji a to jsem teprve na začátku celého dobrodružství

Jsou tu menší rozdíly oproti filmům, jako například: Dudley je tu mnohem víc na pěst, něco takového by nikdo nechtěl mít doma Hermiona je tady zezačátku také lehce nesnesitelná, takový ten typ, který nikdo nemusí a vyhýbá se mu, protože nejen že si kvůli němu všichni případají trochu tupí, ale také všechny poučuje a do všeho se plete Fred a George jsou tu snad ještě lepší

Dédečko75
20.12.2024 5 z 5

Byl jsem nalákán na tuto serii a nelituji, vřele doporučuji

Veronika33
14.12.2024 5 z 5

Prvý diel série kníh, ktoré nás zoznámia so sirotou Harry Potterom a hlavne nás zavedú do úžasného prepracovaného čarodejníckeho sveta. Táto časť je síce ešte taká detská (rozprávková), ale aj tak super pútavá. Nostalgicky dávam plný počet bodov a odporúčam.

monushka
01.12.2024 5 z 5

Tato knižní série o mladém čaroději mě spoustu let míjela. Kdysi jsem jí četla svým dcerám před spaním, ale nic mi to neříkalo a nikterak mě příběhy neoslovily. Filmové verze jsem nikdy neviděla. Ale čím je člověk starší, tím se rád vrací do období svého dětství. Takže v mých šestatřiceti letech jsem vzala do ruky první díl...

A jsem nadšená! Do kouzelného světa jsem vplula ani nevím jak. Ačkoliv nejraději čtu psychologické thrillery a detektivky, propadla jsem kouzlu Harryho Pottera a konečně chápu, proč ho všichni kolem mě tak oslavují. Je to čtivé, je to kouzelné, je to návykové, má to děj, humor, napětí.

Je paráda ho číst v nadcházejícím vánočním čase. Brzy vezmu do ruky druhý díl.

dennydee
26.11.2024 5 z 5

Miluju svět, který Rowlingová vytvořila. Konečně jsem se dokopala začít číst i knihy. První díl byl skvělý, velice čtivý, přečteno za dva večery. Moc se těším na další díl.