Harry Potter a Kámen mudrců přehled
Joanne Rowling
Harry Potter série
Příběh plný divů a hříček, v němž nepochybně najdou zalíbení všichni fantastové od devíti do devadesátidevíti let i více. Audionahrávka úvodního dílu příběhů malého čaroděje na 12 CD v jednésadě. Bezmála šestisetminutový komplet. Ondřej Müller jako objevitel fenoménu Harryho Potterapro české čtenáře dal tehdy dohromady pozoruhodný autorský tým. Jiří Lábus jako vyznavač knihHarryho Pottera přijal náročný úkol namluvit všechny hlasy. Tajuplnou a místy studentsky rozvernouatmosféru Bradavic dokonale podtrhuje hudba a zvukové efekty Zdeňka Zdeňka.12 CD, 585 min.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
Harry Potter and the Philosopher's Stone, 1997
Interpreti: Jiří Lábus
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Kámen mudrců. Přihlašte se a napište ho.

Celosvětový fenomén, nejčtenější kniha a fantastický svět, jehož síla vtáhla miliony lidí, včetně mé maličkosti. Ke knížce "Harry Potter a Kámen mudrců" jsem se konečně po dlouhé době dostala, a zpětně trochu lituji, že jsem ji nevzala do ruky dříve. Jsem si jistá, že jako dítě by mě naprosto uchvátila a byla bych doslova okouzlena celým tímto magickým světem.
Ačkoli je to kniha primárně určená dětem a mládeži, její kouzlo dokáže zasáhnout jakoukoli věkovou skupinu. Filmovou adaptaci jsem viděla nesčetněkrát a mám ji ráda, ale těžko mohu říct, co mě bavilo víc – vnímám knihu a film jako dvě odlišné, ale stejně působivé verze jednoho příběhu, z nichž každá má své jedinečné kouzlo.
Upřímně ale musím přiznat, že samotná postava Harryho Pottera mi příliš nesedla – působí na mě až příliš hrdinsky a idealisticky, což je u hlavní postavy pochopitelné a je to čistě můj osobní dojem. Naopak vedlejší postavy si mě získaly už od prvních stránek. Ať už jde o Harryho rodinu, profesory v Bradavicích, Draca Malfoye, Brumbála, bystrou Hermionu nebo správně potrhlého Rona – každý z nich dodává příběhu svůj jedinečný rozměr.
Knížka se četla velmi dobře, děj plynul svižně a její atmosféra mě naprosto pohltila.
Teď už jen zbývá vyčkávat, až mi konečně přijde dopis z Bradavic.

Přečteno kdysi v mládí, nyní jsem se k Harrymu Potterovi vrátil a prostě pořád baví. i filmy jsem viděl několikrát :)
Harry Potter a Kámen mudrců: 25 let magie mezi českými čtenáři
19.02.2025
Žebříček 10 nejprodávanějších knih pro děti a mládež za rok 2023
24.01.2024
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
1998 -
British Book Awards
(British Children's Book of the Year)
Kniha Harry Potter a Kámen mudrců v seznamech
v Přečtených | 28 620x |
ve Čtenářské výzvě | 3 795x |
v Doporučených | 2 036x |
v Mé knihovně | 5 957x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
přátelství, kamarádství zfilmováno čarodějové fantasy pro děti kámen mudrců pro dospívající mládež (young adult) škola čar a kouzelAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |