Harry Potter a princ dvojí krve

Harry Potter a princ dvojí krve
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368/bmid_harry-potter-a-princ-dvoji-krve-bso-368.jpg 5 12529 12529

Harry Potter série

Moc Lorda Voldemorta stále roste a smrtijedi působí spoušť ve světě mudlů i kouzelníků. Když Harry Potter objeví starou učebnici lektvarů patřící tajemnému princi dvojí krve, spoléhá na její kouzla i přes varování svých kamarádů. Profesor Brumbál poodhaluje Voldemortovu minulost a s Harryho pomocí se snaží odkrýt tajemství jeho nesmrtelnosti. Jenže zlo se dere k moci stále silněji, neštěstí se blíží a Bradavice už nikdy nebudou jako dřív.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2005

fiona007
12.08.2014 5 z 5

Předposlední knížka přečtena jedním dechem. Zajímavě podané informace o Voldemortově mládí.
Rozhodně mě bavil princ dvojí krve a jeho "rady" a konečné rozuzlení, i když to Harryho taky mohlo trknout, kdo to asi je :-) Nejlepší z lektvarů :-)
Jako vždycky na konci překvapení, který jsem obrečela.

Cibak
05.08.2014 5 z 5

Další skvělá kniha z kouzelného světa. Všichni přitvrzují a blíží se finále. Hned se pouštím do čtení závěrečných Relikvií smrti!

Adris
29.07.2014 4 z 5

Nemůžu si pomoct, ale tento díl mi přijde nejslabší:/. Možná by ani nemusel být. Ale opět je skvěle napsán, je to už trochu ,,tvrdší", tento díl už rozhodně není dětský.

Kari15
28.07.2014 5 z 5

Osobně můj nejoblíbenější díl této dokonalé série. Harry už není jen malý kluk, ale doopravdový hrdina! Kniha je mnohem vyspělejší, ale to jí vůbec neubírá, právě naopak :). Je to prostě geniální!

Pivísek
25.07.2014 5 z 5

Dospělejší, vyzrálejší, temnější, přesto stále geniální! :o)

5331
21.07.2014 5 z 5

Už jsem přečetla šest dílů Harrryho Pottera a tenhle byl ze všech nejlepší.Brzy si chci přečíst i Relikvije smrti

xxDawexx
15.07.2014 5 z 5

Díl v mnohých pohledech podobný a v mnohých pohledech tak jiný než díl předešlý - to konec konců platí i o posledním dílu. Čert ví, jestli J. K. Rowling opravdu původně chtěla, aby postavy a potažmo celá série rostla stejně tak, jak v průběhu let rostli i fanoušci - pravda je taková, že HP a všichni okolo něj dospěli. Ta hloubka knihy, která už dávno nespočívá v tom, že hl. hrdinové jsou náhodnými okolnostmi vedeni vstříc záhadám a nebezpečí, nýbrž všichni samostatně myslí, uvažují, vědí, že každá jejich akce může mít i následky, ta dodává knize na realističnosti, akčnosti a celkovému napětí - jedině dobře. I přes to mi v porovnání s předchozím dílem vychází 6. pokračování jako o něco slabší.

MadameR
01.07.2014 5 z 5

Naprosto geniální :D

Drakenovec
29.05.2014 4 z 5

Dobrý díl, ale místy bohužel trochu nudný. Nejvíc mě bavily kapitoly, ve kterých se objevoval Brumbál a ty byly nejzajímavější z celé knihy. Musím ovšem říct, že ten konec mě mile překvapil. Věděl jsem sice, co se stane, protože jsem už viděl film, ale nečekal jsem, že v knize bude tak promyšlený a drsný. Při čtení několika posledních kapitol jsem se nemohl odtrhnout od knížky.

Ladislav.Knap
24.05.2014 5 z 5

I když genialita J. K. Rowlingové se projevovala od začátku, byla zde povznesena ještě o level víš. Až v této knize se ukázalo jak dokonalý svět to vlastně vymyslela.

Greene
08.05.2014 5 z 5

Nebýt Vězně z Azkabanu, byla by tohle nejlepší Potterovská knížka. Všechno, co se stalo v minulých dílech a nechápal jsem začalo dávat smysl a věci, které jsou v této knize hrozně moc ovlivnily Relikvie, což je super!

matesatan
04.05.2014 5 z 5

bomba moc se mi to líbilo hlavně jak tam byla ta minulost voldemorta fakt dobrý a hrozně napínavý i když sem to vyděl jako film ale je to boží a o hodně lepší jak film jako vždy moc mě to bavilo ted se vrhnu na poslední díl

wikiniki
03.05.2014 4 z 5

Sice poutavé ale není to zdaleka to nejlepší, co ze sebe Rowlingová dostala. Děj knihy se podle mého názoru "rozjel" až ke konci knihy. A opět smutný konec pro Harryho. Ještě jedna kniha a Bradaviské dobrodružství končí...

patas.burda
01.04.2014 5 z 5

Pro mě dosud nejlepší kniha o Harrym Potterovi! Všechny ty postavy jsem si tak oblíbil, že se děsím té chvíle až dočtu poslední díl. Je strašně zajímavé, jak autorka v situacích mezi Harrym a Ronem neustále zdůrazňuje: ,,Oba kamarádi", nebo: ,,Řekl svému kamarádovi" i přes to že se po většinu knihy hádají (nebo spolu alespoň nevycházejí tak jak by měli). Jediné co mi vadilo, bylo slovo muckat :D to se nedalo vydržet to furt číst :D

Roselunda 1928
12.03.2014 5 z 5

Bylo v tom tak akorát všeho - napětí, láska, překvapení...

moonchild
28.02.2014 5 z 5

Suprová kniha.Líbilo se mi,jak J.K.Rowling knihu napsala.Příběhy o Harrym prostě zbožňuju ikdyž mi není 10 let.

Mrazulka
22.02.2014 5 z 5

Jedno z nejlepších, i když ne nejlepší, kniha o Harrym. Rozhodně doporučuji i když vám už není 11.

reccal
13.02.2014 4 z 5

Geniálně a velmi detailně napsaný díl, oproti ostatním jasný jako Polárka se Sluncem dohromady. Rowlingová předvádí přímo akrobatický výkon na horské dráze osudu dospívajícího čaroděje, kterému dává osud jednu facku za druhou. Navíc se trpělivě čekající nebezpečí prolíná i do reálného světa. Musím uznat, že jsme se dostali od pohádky přes thriller až k poměrně kvalitnímu psychologicko - hororovému ladění.

mijala
12.02.2014 5 z 5

Pro mě jeden ze slabších dílů. Samozřejmě mě to bavilo a četlo se mi to hodně dobře, ale abych řekla pravdu, tak si toho zpětně tolik nepamatuju jako u jiných dílů. Nejvíce mi tam vadily Harryho "ufňukané" stavy. I přesto si to ale stále drží úroveň a závěr mi hodně vyrazil dech.

Nemesis Moriko
10.02.2014 5 z 5

Naprosto geniální kniha:33
Do čtení se mi původně moc nechtělo, protože to byl jedinný díl, který jsem ve filmové adaptaci viděla dřív než jsem si ho přečetla. Film se mi moc nelíbil (i když s postupem času už ho začínám mít docela ráda) a tak mne kniha zezačátku moc nebrala, ale nakone jsem ji dočetla jedním dechem a ráda se k ní vracím:)