Exodus

Exodus
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492104/bmid_exodus-A9c-492104.png 4 406 406

Havraní bratrstvo série

Dokázali byste žít ve lži? Je to město duchů. To místo, které mě pronásleduje. To místo, které mě stvořilo. Vím, že na Triple Falls nikdy nezapomenu a že si s sebou navždy ponesu všechno, co jsem tu zažila. Pořád je všechny cítím, své letní kluky. Podvolila jsem se jim, přestože jsem vycítila nebezpečí. Nedbala jsem jediného varování. Nechala jsem se ovládnout svými city a láskou a nechala se jimi taky zničit. Hrála jsem svou roli, přestože jsem měla oči otevřené dokořán, a pokoušela osud, dokud mi to nedal sežrat. Nikdy nebylo úniku. Za to, co se stalo, můžeme všichni. Každý si odpykáváme vlastní trest. Byli jsme neopatrní a lehkomyslní. Mysleli jsme si, že nás naše mladí chrání a oprošťuje od hříchů, a všichni jsme za to zaplatili. Už nebudu dál předstírat, že jsem největší kus sebe nezanechala v těchto kopcích a údolích, mezi mořem stromů, které skrývá moje tajemství. Proto jsem se vrátila zpátky. Abych se smířila se svým osudem. A jestli během svého pobytu tady nebudu schopná truchlit natolik, abych se vyléčila, zůstanu nemocná. Takové bude moje prokletí. Chci se teď smířit s tím, kdo jsem, bez ohledu na to, jak to dopadne. Protože já už ve lži žít nemůžu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Exodus, 2020

Ketfl
11.08.2022 5 z 5

Tohle bylo přímo emocionální peklo. Bože, autorko, co mi to děláš? Jen tak pro informaci, asi tak půlku knihy jsem naprosto a totálně prořvala. Vlastně ani nevím, co na to napsat. Bylo to prostě úžasný, čtivý, ale tak zatraceně bolestný. Proč si to udělali? Proč se tam stalo to, co se tam stalo? Ach jo. Ale aspoň se zamotaný příběh z prvního dílu začal rozmotávat. Mohli jsme nahlédnout do všech těch tajemství.
"Nás žádný šťastný konec nečeká. Čeká nás prostě konec." Mně to tak lámalo srdce. A co nejvíc? "Milujeme deštivé dny, viď, zlato?" To mi zlomilo srdce totálně.

princeznaadri
05.08.2022

Po prvním díle jsem se opravdu nekohla dočkat tohoto druhého! A nezklamal!!!
Ten příběh je neskutečný! Spletitý! Chvíli je člověk naštvaný na postavy, poté si je zamiluje, směje se a pak zas neskutečně moc brečí!!!
V této knize opravdu nechybí nic! A to napětí je neskutečné!! Přála bych si aby tato série nikdy neskočila!!
Oba díly mám v knihovničce a už se chystám si je přečíst znovu. Ikdyž musím říct, že druhý díl byl opravdu neskutečný emoční zážitek, který budu ještě chvíli rozdýchávat!

eliska3868
04.08.2022 5 z 5

Byla jsem naštvaná na spisovatelku, že do příběhu vylila divokou a výplodnou fantazii, ale zároveň jsem od začátku až do konce v její knížce prožívala a frustrovaná hlavně kolem Cecilii a její lásky ke dvěma chlapy, když udělala nějaké rozhodnutí, tak jsem se jí snažila zařvat, aby neudělala další chybu.

Není to žádná oddechovka, ale brutální čtení. Po přečtení je mi po hlavním postavě smutno.
Konečně jsem našla takovou famózní knížku.
Není to pro slabou a citlivou povahu...... 6 hvězdiček!

Zuzana215
03.08.2022 5 z 5

Bolí mě hlava..Vím, že po tom, co jsem předvedla, budou moje víčka vypadat jak rty po třech aplikací botoxu...
Od půlky knihy jsem jen popotahovala a rozmrkávala slzy...
Ke konci uz jsem jen řvala jak tur. Tak nějak jsem si přála, aby už to celé kruté emoční peklo skončilo. Přála jsem si i, aby se dotyčný člověk odněkud vynořil živý a jantarové oči navždy upadly v zapomnění. Možná jsem i doufala v opravdový konec, který by se mnohým nelíbíl...
A nechcete mi snad tvrdit, že bude díl třetí???

lenka7679
03.08.2022 4 z 5

Z mého pohledu se mi jeví první díl zkrátka lepší. Byl nabitější, žhavější, překvapivější a romantičtější. Všechno v něm mi přišlo opravdovější.
Ve druhém díle mi chyběla hlavní hrdinka, nebo spíš její charakter. Jak jsem četla i v recenzi níže, stala se z ní posedlá lítostivá holka, která se chtěla tvářit, že je nezávislá, s vlastní sebeúctou a hrdostí, aby o větu později poslala všechno do kopru a to se opakovalo ne jednou, ale stále. Toto je věc, která mě neskutečně vytáčela a kvůli tomuhle fňukání jsem se nemohla do knihy začíst. Chyběl mi v ní náboj prvního dílu. Chyběly mi žhavé scény, kterých se autorka v předchozím díle vůbec nebála. Místo nich se mi dostalo neustálého rozjímání a litování. I přes tato úskalí jsem se do knihy okolo sté stránky konečně začetla. Je mi líto umučeného potenciálu, ale vzhledem k prvnímu dílu a když si odmyslím ten fňukavý marast okolo, je to stále důstojné pokračování, které si po prvním díle musíte přečíst, i když toho budete chvílemi hořce litovat.

eliska2126
01.08.2022 5 z 5

První díl jsem četla loni a byla jsem neskutečně nadšená. Navíc kniha skončila tak otevřeně, že jsem se dalšího dílu nemohla dočkat. A konečně je to tady!

V tomhle díle dál sledujeme příběh Cecílie a havraního bratrstva. Zatímco první díl je spíše zábava, užívání a milostná linka, tady už to o zábavě opravdu není.
Objevuje se zde nová postava Francouze, kterému sahají prsty dál, než jsem si dokázala představit. A ten pěkně zamíchá kartami. Blíže poznáváme havraní bratrstvo a vlastně celý svět, který existuje za tím naším.
Cecílii jsem i tak občas nechápala. Neříkám, že je to špatná hlavní hrdinka, jen se občas až moc hnala za pomstou a kvůli tomu ji unikaly důležité věci. O postavě Francouze jsem napřed nevěděla, co si myslet. Docela jsem ho nesnášela, protože jsem se nedokázala přenést přes to, co zničil. Ale autorka dokázala napsat tak zajímavý vývoj této postavy, že se mi vztah k němu postupně měnil, až jsem mu vlastně i fandila.

Kniha je rozdělena na dvě části. Konec první části mě emočně úplně zničil. Doteď nevěřím tomu, co se tam stalo a do konce knihy jsem věřila, že nastane věta typu: a pak jsem se probudila, byl to jen sen. Měla jsem chuť knihu zahodit, spálit nebo jinak zničit. Druhá část se odehrává o pár let později a naprosto chápu, jak bylo Cecilii. Byla stejně zničená jako já.

Před čtením téhle série jsem viděla reel, kde bylo řečeno, že druhý díl nás kompletně zničí a třetí díl nás zahojí. Takže já teď netrpělivě čekám třetí knihu, která snad napraví to, co Exodus napáchal .

Přiznám se, že jsem nevěděla, jak knihu budu hodnotit. Myslela jsem, že na 5 hvězd do nebude, protože v druhé části jsme se na pár místech plácaly v Cecíliiných pocitech. Jenže s odstupem pár dní jsem víc než ochotná tohle prominout, protože ta kniha je jedna emocionální jízda plná zvratů a já nemůžu jinak, než vás všechny přesvědčit, abyste si to všichni přečetli!

Lavina
28.07.2022 5 z 5

Tak tohle bylo něco neskutečného.... Když byla hlavní hrdinka rozsekana psychicky na kousky já byla s ní a když se konečně na konci trochu zcelila já zase s ní... Takhle mě nevyvedla z míry ani spisovatelka Amo Jones a to její knihy jsou extra psyho. Všem můžu jen doporučit, ovšem k tomu volný víkend a láhev vína... Nebo přestat číst je zhola nemožné....

Knihomolka97
28.07.2022 5 z 5

Tahle kniha...nenávidím ji a zároveň miluju. Byla jsem varována. A stejně to nepomohlo. Zvláště jeden moment mě úplně rozložil, doteď jsem z toho špatná a nechci to přijmout. Po dlouhé době jsem brečela, jako hodně brečela a chtěla knihu zničit.

Ale pěkně popořadě.
Exodus začíná přesně tam, kde skončilo Hejno havranů. Setkáváme se s tajemným Francouzem, který už tak do zamotaného příběhu přinese ještě větší komplikace. Myslela jsem, že ho budu nenávidět a opak je pravdou. Stále mám ale v srdci Dominika a zůstane tam stůj, co stůj.

Je to jízda. Vášeň, jiskření, žhavé scény, žárlivost, posedlost, odpuštění, pomsta, napětí..
Na to, že je to celkem bichle, která má skoro 500 stran, jsem měla přečteno během dvou dnů. Musela jsem vědět, co bude dál, protože jsem absolutně nedokázala předvídat.

Je velká škoda, že postava Cecílie nebyla napsaná lépe. Prožila si toho hodně, neměla to lehké, ale někdy mě její chování vytáčelo. Prožívala jsem s ní všechno, soucítila s ní! Ale části, kde se utápěla v sebelítosti, kde ze sebe dělala holku bez špetky hrdosti mě nebavily.

Kvůli Cecílii jsem nechtěla dát plný počet ⭐️, ale zkrátka nedokážu snížit ani o půl bodu, takže dávam 5⭐️/5⭐️.
Jen tak na příběh nezapomenu a těším se na závěrečný díl, který snad mé pošramocené, skoro zlomené srdce zahojí.

Miška935
24.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Tohle byla doslova jízda. Když mi tam umřela postava, tak jsem myslela ze se zblázním! Má oblíbená postava, které jsem fandila. Tento díl opravdu stal za to, díl plný zvratu, ale i objasnění co a jak. Moje nejlepší série tento rok!

Micandy
23.07.2022 5 z 5

Tahle série je moje srdcovka. Byla to emocionální pekelná jízda. Pro mě to nebyla rozhodně žádná oddechovka...emoce jsem měla jak na houpačce. V tomhle díle vychází konečně najevo pravda a je tu několik zvratů, že to s vámi pěkně otřásá. Tahle série je rozhodně originální a stojí za přečtení. Chytne vás za srdce !

Er.es
22.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Ach.
"Jeho hněv, jeho vášeň, důkaz toho, že mu v hrudi ještě stále bije srdce.“

Prvních 200 stránek druhého dílu mě neskutečně vytáčel. Myšlenkové pochody Cecílie byly pravou submisivní ukázkou ženské poddanosti, podřízenosti, nemoci se alespoň malinko vzepřít. Neměla ani chuť se dívat reálnýma očima na skutečnost, neměla v sobě ani kousek asertivity. Nekonečně táhlé stránky o tom, že ji šplouchá na maják „ale jó, ale né, ale jó, ale né…“ Ale kdo zažil nešťastnou láskou, nezbývalo mu, než s ní soucítit…

Vždy budu tým Dominika. FOREVER. Proto mi kniha zlomila srdce a uvrhla mě do temného čtení bez mé lásky, umřela jsem s ním… Vzít nebo nevzít na milost další postavu?

Tahle série je má srdcovka, vkradla se mi do nitra dějem, postavami, slovy, větami, bezmeznou láskou, kterou popisují tak, že cítíte, že sakra umí uvnitř bolet…

Jako Ralph v „Ptáci v trní“. Miloval Meggie, ale celý život věděl, že s ní nemůže být…

Riley11
18.07.2022 5 z 5

Kniha naprosto předčila mé očekávání! První díl nebyl špatný, ale poprvé mohu říct, že druhý díl byl lepší. To byla emocionální jízda. Knihu naprosto doporučuji.
Jen doporučuji číst s bez časového rozestupu, chvilka jsem byla ztracená v postavách, ale pak jsem se rychle zorientovala.
Musím si to za čas přečíst znova (jako první a hned druhý díl) třeba mi pak dojdou věci, které jsem teď přehlédla. A po hodně dlouhé době mě kniha tak vtáhla do děje, že jsem jí zavírala až ve dvě ráno.

NikolaSkop
17.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Takze co k tomu rict? Musim se priznat ze v prvnim dile jsem nejvic fandila Dominikovi, takze to jak to vsechno bylo a nebylo me docela rozlozilo. :-( Nekolikrat mi bylo vazne do breku.. ALE… Konec dobry, vsechno dobre. :-)

Andrejka91
16.07.2022 5 z 5

Asi prvních 120 stran jsem si myslela, že tu knihu zahodím nedočtenou. Tím, že jsem nečetla oba díly hned po sobě, mi dělalo problém se zorientovat a vzpomenout si na předchozí díl.
Jak stránky přibývaly, tak jsem si začala vzpomínat a pak se děj rozjel natolik, že se nešlo od knihy odtrhnout.
Bylo to dechberoucí, několikrát jsem měla slzy v očích a to myslím, že mluví za vše.
Doporučuji všem, rozhodně stojí za přečtení.

happy19
14.07.2022 5 z 5

Ty krááso...to bylo něco!
Citová smršť a nechat nás v tom pěkně vyválet!
Úplně mě udolala!Ale v dobrém!
Mám ji v Top 5 letošníh roku!
Dlouho ji budu mít v srdci...teda navždy...
#immortality

„Nikdy jsem nebyl opravdu šílený, kromě okamžiků, kdy se někdo dotkl mého srdce.“

nela3812
13.07.2022 4 z 5

Za poskytnutím knihy k recenzi v rámci ambasadorství děkuji @knihydobrovsky.

Hejno havranů nasadilo poměrně vysokou laťku, na kterou Exodus jen tak tak dosáhl. Zpočátku to vypadalo, že si bude příběh držet stejnou energii, napětí a tempo.

To se však poměrně brzy změnilo, když nám autorka z hlavní hrdinky udělala úplnou husu. Holku, která se doslova plazí za chlapama a do hlavy si neustále vsugerovava, že to nedělá. Tady šla vášeň stranou a nastoupila posedlost. Posedlost muži, posedlost minulostí, posedlost coby kdyby. O několik stran později se skutečně srovnala, aby do toho pak spadla znovu. Chyběla mi ta její energie, za kterou schovala strach a minulost. Kde je naše Cec, kterou známe z prvního dílu?

O nadupané sexuální scény jsme přišli. Nahradil je velmi pozvolný náhled do fungování Havraního bratrstva, který z velké části vypadal jako "ty víš proč ti to nemůžu říct" a " já vím proč". Ale my jako čtenáři víme leda prd. Ovšem postupně nám toho bylo odhaleno víc, než jsem očekávala. Alespoň že tak.

Oproti prvnímu dílu se zde však dočkáme několika velkých zvratů, které opakovaně zatočí s příběhem. A některé doslova vezmou dech. Skvěle napsané scény, ve kterých do poslední vteřiny věříte v naprosto jiný vývoj událostí.

Na závěr toho dílu nám autorka připravila sladkou tečku. Moc milé, ale do původní energie příběhu to nesedí. Zakončení prvního dílu bylo mnohem lákavější, nemohu však říct, že bych po pokračování nesáhla. Právě naopak, jsem zvědavá co hlavní hrdiny čeká nyní. Konec nám mnoho nepřiblížil.

Hodnotím 3,75/5 ⭐️

TerryDee
09.07.2022 5 z 5

Bude se opakovat, ale tohle byla zase jízda všech jízd. S touhle sérií to ani jinak nejde. Tohle je top. ️

Jsem ráda, že tam, kde skončila jednička, tak dvojka pokračuje. My tak jako čtenáři nemusíme tapat a hned nasedneme na vlnu příběhu.

Na scéně se nám tu objevuje Francouz. Což je opravdu tajemná a záhadná postava. Ale jsem ráda, že máme možnost ho trochu víc poznat. Protože Tobiáše jsem zpočátku nemusela, neboť kvůli němu se stalo to, co se stalo. Nicméně autorka nám tu ukázala, že i jeho postava se vyvíjí. A právě tento vývoj ho ukázal v jiném světle. Právě skrze jeho postavu poznáváme blíže Havraní bratrstvo a svět okolo. Zjišťujeme, jak to ve světě jako takovém funguje.

Naše hlavní hrdinka Cecilie se v tomto díle celkem změnila. Po tom, co zažila, tak tu hodně rozebírá své myšlenky a pocity. V některých situacích mi jí bylo opravdu líto a někdy jsem si zase říkala, že to tak trochu přehání.

V jednu chvíli mi kniha zlomila srdce. Nechtěla jsem věřit, že nám tohle autorka udělala.

Za sebe můžu knihu jen doporučit. Rozhodně to stojí za přečtení.

motyli_kridla
08.07.2022 3 z 5

Pokud si někteří pamatujete, z prvního dílu jsem nebyla zrovna nadšená. I přesto jsem se rozhodla pustit do druhého dílu a dát sérii druhou šanci. Kterou bohužel promrhala.

Autorka umí skvěle psát, má potenciál, umí výborně popisovat prostředí, atmosféru, postavy, ale tohle téma mi nesedlo.

Hlavní hrdinka Cecílie se v polovině knihy změnila, začala se chovat jako naivka, v přítomnosti Tobiáše se chovala jako kdyby nepřemýšlela, pouštěla se několikrát do vztahu, který byl/je neskutečně toxický a vůbec jí to nevadilo…měla možnost vidět i cítit, kolikrát ji ten jeden a samý člověk zlomil a ona i přesto vleze do stejné vody?

Kniha byla podle mě zbytečně dlouhá, mohla se klidně osekat na méně stran. Ale abych pouze nekritizovala... Velmi se mi líbilo, jak autorka vytvořila Tobiášovi minulost, stejně jako pár dalším postavám, aby se vše doplňovalo a zapadlo do sebe jako puzzle. Bavilo mě objevovat a slepovat do sebe jednotlivé kousky skládačky celého příběhu a byla jsem zvědavá, jak vše nakonec skončí.

Tuto sérii bych doporučila všem, kteří mají rádi erotiku s kapkou romantiky a tajemna.

Knize Exodus dávám 3/5 a ještě si rozmyslím, zda se chci vrhnout na další díl.

Děkuji KNIHY DOBROVSKÝ za možnost přečíst si knihu v rámci #ambasadorstvi.

Anna415
07.07.2022 5 z 5

Dámy a pánové, tato kniha byla jízda a předčila má očekávání.

První díl byl skvělý a celkem jsem se bála, co autorka provede s druhým dílem. Ale toto jsem nečekala. Opravdu už dlouhou dobu jsem nečetla knihu, která by mě bavila v každé své pasáži a donutila mě smát se, přemýšlet, brečet a cítit zlomené srdce a zoufalost. Exodus to dokázal už od první stránky a nepřestal ani do té poslední.

S ohledem na neprozrazení děje mohu snad jen říci, abyste si knihu jednoznačně pořídili a přečetli. Věřím, že nebudete litovat. Není to typický erotický román, jak se uvádí, ale najdete zde od všeho trochu – erotika, napětí, romantika, zločin...

Všechny hlavní mužské postavy jsem si zamilovala, to snad ani nešlo jinak. O to víc mě zasáhla jedna pasáž v knize, při které jsem nevěděla, jak s ní naložit a trvalo mi dlouho, než jsem se z ní vzpamatovala.

Hlavní hrdinka byla taková 50/50 – občas jsem ji zbožňovala a plně jsem se s ní ztotožňovala, na druhou stranu mě ale rozčilovaly její občasné myšlenkové pochody.

Děj byl plynulý a nikde nedrhl – ač má kniha cca 500 stránek, měla jsem ji přečtenou během chvilky. Autorka opět předvedla svůj úžasný talent a já se nemohu dočkat, až u nás vyjde třetí díl Havraního bratrstva.

Díky Bohu kniha skončila vcelku uzavřeně, takže mohu v klidu spát bez toho, aniž bych přemýšlela, jak to bude dál. Samozřejmě, že mě to zajímá i tak, ale jsem jednoduše ráda, že kniha skončila tak, jak skončila. Toho jsem se po čas čtení bála ze všeho nejvíce – u této autorky totiž očividně nikdy nevíte, co provede a jakým směrem se děj bude ubírat. V tom také vidím kouzlo celé knihy – nikdy nevíte, co se na další straně stane.

Takže mohu s naprosto klidným srdcem doporučit s plným počtem 5 hvězd!

Lucyk01
07.07.2022 5 z 5

Tak to byla teda jízda. Nevím, kde mám začít, protože tolik pocitů najednou po přečtení knihy jsem už dlouho necítila. Během knihy jsem I několikrát brečela.

I když kniha má kolem 500 stránek, tak se četla snadno a rychle a nemohla jsem přestat číst.

Líbilo se mi, že tak jak skončil první díl, tak přesně začal i ten druhý díl, což bylo prima a hned jsem věděla, jak to dál pokračuje.

Na scéně se poprvé ukazuje ten opravdový Francouz a s ním se setkáváme po celou dobu té knihy. Cecília i zde byla trošku dramatická, ale zase není to úplně nejhorší postava, se kterou jsem se v knize setkala.

První díl byl více o sexuálních hrátkách a erotice, ale zde se už blíže dostáváme k Havranímu bratrstvu a tento díl je více o ději a minulosti. Takže nečekejte, že to bude oddychovka, to opravdu ne.

V první části bylo tolik zvratů, že v jiných knihách ty samé zvraty by byly rozmístěny po celé knize.

Druhá část knihy byla ze začátku nudnějši, protože Cecília se zabývala svými myšlenkami a emocemi, ale bylo to na mě zdlouhavé. Klidně to mohlo být kratší, já bych se nezlobila.

Ale pak se to rozjelo a ZASE mě příběh pohltil. Trošku mě na konci překvapila reakce Tessy, ale jinak jsem ráda, že to skončilo tak jak to skončilo. I když ten epilog byl divný a trošku jsem ho nepochopila, ale tak snad v další knize se to vysvětlí.

Každopádně se v tomto díle vysvětlily všechny věci, které se staly a já jsem spokojená, že nemusím čekat dlouhou dobu na pokračování příběhu, abych se dozvěděla ty nevyřešitelné věci.

Myslím si, že tato kniha se stane letos mojí nejlepší knihou a právem dávám plný počet hvězd. Zaslouží si to!

2021  83%Hejno havranů
2022  87%Exodus