Exodus

Exodus
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500754/exodusIVbUAv-QZ4-.jpeg 4 406 406

Havraní bratrstvo série

Dokázali byste žít ve lži? Je to město duchů. To místo, které mě pronásleduje. To místo, které mě stvořilo. Vím, že na Triple Falls nikdy nezapomenu a že si s sebou navždy ponesu všechno, co jsem tu zažila. Pořád je všechny cítím, své letní kluky. Podvolila jsem se jim, přestože jsem vycítila nebezpečí. Nedbala jsem jediného varování. Nechala jsem se ovládnout svými city a láskou a nechala se jimi taky zničit. Hrála jsem svou roli, přestože jsem měla oči otevřené dokořán, a pokoušela osud, dokud mi to nedal sežrat. Nikdy nebylo úniku. Za to, co se stalo, můžeme všichni. Každý si odpykáváme vlastní trest. Byli jsme neopatrní a lehkomyslní. Mysleli jsme si, že nás naše mladí chrání a oprošťuje od hříchů, a všichni jsme za to zaplatili. Už nebudu dál předstírat, že jsem největší kus sebe nezanechala v těchto kopcích a údolích, mezi mořem stromů, které skrývá moje tajemství. Proto jsem se vrátila zpátky. Abych se smířila se svým osudem. A jestli během svého pobytu tady nebudu schopná truchlit natolik, abych se vyléčila, zůstanu nemocná. Takové bude moje prokletí. Chci se teď smířit s tím, kdo jsem, bez ohledu na to, jak to dopadne. Protože já už ve lži žít nemůžu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red

Exodus, 2020

EvikU.
07.07.2022 5 z 5

Knihu jsem dočetla ráno a stále ve mně přetrvávají velké emoce.

Čekala jsem podobnou oddechovku jako první díl, tedy i tam byly horší chvíle , ale jinak si člověk užil vzrušení, vášeň a naději. Konec prvního díla skončil napínavě a já byla moc ráda, že mohu hned začít číst druhý díl. :-)

Druhý díl začal hned velkými emocemi, ale nebylo to nic, proti tomu co přišlo potom. Cecílie toho dostala od života naložené příliš mnoho, staré pravdy vyplouvají na povrch a já to všechno bahno, kterým se Cec prodírá prožívám s ní.

Dlouho se mi nestalo, že bych u knihy brečela, ale tady se mi to přihodilo hned dvakrát. Je velmi dobře napsaná. Dostala se mi pod kůži a ukradla kus srdce.

Přála bych si, aby vyšel třetí díl, protože tahle série mne dostala, nečetla jsem ji naposledy, určitě doporučuji!!!

Pitbullka
07.07.2022 4 z 5

Exodus je druhý díl série Havraní bratrstvo (první díl byl Hejno havranů). I v tomto díle se setkáváme s Cecilií, Seanem, Dominikem a objeví se zde i záhadný Francouz, jehož tajemná identita je odhalena. Kniha má téměř 500 stran a je prošpikovaná nejen lechtivými scénami, ale i nejrůznějšími intrikami, odhalováním tajemství ale i dost šokujícími zvraty. I když má kniha téměř 500 stran, čte se opravdu lehce a máte ji přečtenou za chvilku. Co mi na příběhu vadilo byla tenkrát Cecílie, byla mi tady neskutečně nesympatická, urputná, chvilku se litovala, chvilku šla přes mrtvoly. Jednou chtěla pálit mosty, jindy si zase vynucovala pozornost a lásku. Navzdory svým touhám byla ochotná ničit všechno a všechny kolem a tohle je typ postavy, která mi k srdci příliš nepřirostla.
Exodus mapuje události několika let, takže se o postavách dozvíte opravdu mnoho. Líbilo se mi, že konec knihy je poměrně uzavřený, takže čtenář získá představu, jak to celé dopadlo.

2021  83%Hejno havranů
2022  87%Exodus