Hedvábník

Hedvábník
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532602/bmid_hedvabnik-65d54fedb2521.png 4 3708 3708

Hedvábník, druhá kniha z řady vysoce oceňovaných detektivních románů s Cormoranem Strikem a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou, je strhující příběh a nyní vychází i v audioknize! Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal – a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Plus

The Silkworm, 2014

Interpreti: Petr Oliva

Verrrunka
26.01.2018 4 z 5

Takže opět žasnu, jak neuvěřitelně čtivě umí autor/ka psát. Kniha se čte naprosto lehce, člověk je pořád držen v lehkém napětí. Až do poslední chvíle jsem si nebyla jistá, kdo je vrahem, což je pro mě u detektivky základ. Jednu hvězdu ubírám za 2 věci, které mi úplně nevyhovovaly. První je neustálé omílání problémů s Cormoranovou nohou, někdy už je to fakt otravné. A druhá věc je až přehnaně morbidní vražda. Myslím, že kniha je psána natolik čtivě, že by jí neuškodila ani menší senzace.

BlackBlade
16.01.2018 3 z 5

Začátek nic moc, trochu haló při objevení nějaké mrtvoly (nebudu spoilovat), ale následné vyšetřování bylo děsně zdlouhavě popsáno. Výsledné rozmotání zápletky dobré (rozhovor trojice v parku během hustého sněžení), ale jak bylo popsáno více čtenáři = za mě kniha zbytečně natažená. Takže 3/5

Matita310
14.01.2018 5 z 5

Určitě jsem četla zajímavější knížky,... ale Cormoran a Robin mě baví čím dál víc... Jdu se pustit do třetího dílu :)

elcapitano
13.01.2018 3 z 5

Shoduju se s ostatními diskutujícími, že to bylo mírně zábavnější než Volání kukačky. Ale stejně je to podle mého spíše průměrné: je to dlooouuhhééé na to kolik se tam děje. Zápletka je tak strašně přehnaně vykonstruovaná, že je v zásadě nesmyslná. No a zahleděnost do lepší společnosti (stejně jako v Kukačce) je už jen drobné mínus.
Na druhou stranu je to celkem čtivé a ústřední dvojice je celkem sympatická.

Andrea81
07.01.2018 5 z 5

Cormoran a Robin mě prostě baví. Pohodově strávené chvíle u knížky. Už se těším na další díl.

kercah
04.01.2018 4 z 5

I když jsem dlouho váhala, jestli si druhý díl koupit, nakonec jsem si řekla proč ne. Mohu říci, že jsem udělala dobře, není to kniha z které si úplně sednete na zadek, ale je, i přes svých 500 stránek čtivá a to velice snadno, zápletka z literárního prostředí mi také nevadila. Takže kdo má rád detektivky, doporučuji se na knihu podívat. :)

shay
28.12.2017 3 z 5

Rozhodně mě druhý díl bavil víc než první. Kniha je bohužel opět zbytečně dlouhá, až jsem měla chvílemi chuť přeskočit úplně na konec. Ale aspoň člověk do poslední chvíle neví, kdo je vrah.

smajiska
26.12.2017 4 z 5

O poznání lepší než Volání Kukačky. Stejně jako v prvním díle, čtenář do poslední chvíle netuší, kdo by mohl být vrahem. Asi mě více baví knihy, kde jsou fakta více odhalovány a já můžu více být součástí vyšetřování. Přesto se tento díl četl lépe než první, obsáhlá zápletka odpovídá délce knihy.

whiolet
10.12.2017 3 z 5

Bylo to o něco lepší než Volání kukačky,ale přesto mi vadilo zdlouhavé vyprávění, které mě zcela otrávilo a zajímavé dopadení vraha pak díky tomu nebylo,tak strhující.
Takže knihu spíše hodnotím jako průměrnou.

Bitty666
07.12.2017 5 z 5

Tentokrát asi zajímavější zápletka, ještě překvapivější rozuzlení, odhalení až v samotném závěru knihy,i když tedy podle indicií, které autorka poskytla by to asi nikdo kromě Strika nedal. A Robin a Corm. Ti prostě jedou. #teamCormoran

Lllvicek
05.12.2017 3 z 5

Zajímavý příběh, bohužel to bylo celé strašně zdlouhavé a do čtení jsem se z velké části musela opravdu nutit. Nicméně konec knihu zachránil a musím říct, že ten jsem opravdu zhltla. Ale do dalších knih se Strikem se raději prozatím pouštět nebudu.

Shanib
27.11.2017 4 z 5

Určitě o stupeň lepší než první díl, nicméně nic by se nestalo, kdyby byly některé pasáže vynechány a kniha by tak byla kratší a ráznější

KSarlota
22.11.2017 5 z 5

Kniha mě bavila více než Volání kukačky

Lee7
22.11.2017 4 z 5

Druhý díl měl už od začátku zajímavější a rychlejší přístup :) sice konec knihy a vrah bylo utnuto jako nic. Ale líbil se mi.

venora
14.11.2017 4 z 5

no, nejsem úplně cílová skupina, detektivky tak docela nepreferuju, ale nebylo to špatné. Místy jsem se musela trochu nutit, ale vykreslení (hlavních) postav mě vždy strhlo zpět. A samozřejmě jsem byla zvědavá na kdo? a proč? a jelikož knihy většinou neodkládám, pokračovala jsem a závěr se přiblížil rychle a docela mě to nakonec strhlo.

Enny06
14.11.2017 5 z 5

Hedvábník se mi líbil o trochu víc než Volání Kukačky. Těším se až si přečtu Ve službách zla, už na mě čeká v poličce :)

vlci
04.11.2017 5 z 5

Knihu jsem si koupila po přečtení Volání kukačky, která se mi moc líbila. Hedvábník mne nezklamal a už se těším na knihu Ve službách zla. Tento typ detektivek mi prostě sedí.

marky
02.11.2017 3 z 5

moc mě to nebavilo, nejradši bych přeskakovala stránky, ale to nedělám, tak to bylo asi tím

Mishell14
30.10.2017 4 z 5

Upřímně trochu nudnější "případ",než první. Kniha se četla dobře,ale dle mého to bylo zbytečně natahované a z mého pohledu ačkoliv se Rowlingová váżně snažila nebylo rozzuzlení tak překvapivé.

ecila13
30.10.2017 4 z 5

Vynechala bych prvních 140 stran, málem jsem knížku odložila. Ale nakonec fajn detektivka. Rowlingová se čte moc pěkně